Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı’nın (TOSYÖV) 30. kuruluş yıldönümünde, KOSGEB Başkan Yardımcılığı, KOSGEB Başkanlığı ve Denizli Milletvekilliği sonrası TOSYÖV’de 4 yıl Başkan Yardımcılığı, 8 yıl Başkanlık ve Denetim Kurulu görevlerinde bulanan bir kişi olarak siz değerli okurlarımıza Vakfın 30 yıldır kesintisiz gönüllülük esaslarına dayalı özveriyle gerçekleştirdiği çok değerli ve başarılı hizmetlerinin bir bölümünden ve yarınlara yönelik hedeflerinden bahsedeceğim.
Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, KOSGEB, TÜBİTAK gibi kamu kurumları, İTÜ, ODTÜ, Yıldız Teknik, Marmara, Afyon Kocatepe, Uludağ gibi üniversiteler, TOBB, TİM, TESK, TÜRMOB, KAGİDER, KALDER, TÜGİAD, TTGV gibi sivil toplum kuruluşları ve kişilerin oluşturduğu 229 Mütevelli Üyesi’yle Vakıf, merkez ve illerde sayısı 26’yı bulan TOSYÖV Destekleme Dernekleri (yaklaşık 4 bin üyeyle) ile faaliyetlerini sürdürüyor.
“TOSYÖV olarak, KOBİ ve paydaşları arasındaki etkileşim alanı oluşmasını sağlayarak onlara çözüm ve ortağı olarak dünya ile uyumu ve girişim özgürlüğü ilkesini gözeterek; KOBİ’lerin rekabet güçlerini, KOBİ ve paydaşlarının potansiyellerini harekete geçirerek artırmak için varız” anlayışıyla ülkemizin yaklaşık 60 şehrinde bir o kadar ilçelerinde yaklaşık 12 bin kadın, erkek ve gence girişimcilik eğitimleri verildi, işletmelerimize, üretim, pazarlama, marka, Ar-Ge ve inovasyon alanlarında uzmanların katıldığı toplantılarda teşvik ve destekler anlatıldı. Avrupa Birliği hibe programları başta olmak üzere uluslararası programlara yönelik projeler yürütüldü. İlki 2001’de, bu yıl ise 15.’si düzenlenen hedef kitlesini bilgilendiren, hükümetlere yol haritası sunan gelenekselleşen KOBİ Zirveleri’yle yararlı  platformlar oluşturuldu.
15 Mayıs’ta yapılan seçimli genel kurulda KOSGEB, TOBB, TİM ve TÜRMOB temsilcilerinin yer aldığı yönetim ve benim de üyesi olarak yer aldığım denetim kurullarına seçilen arkadaşlarımızla TOSYÖV hedef kitlesine başarıyla hizmet vermeye devam edecek. TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Ş. Nezih Kuleyin yeni dönemde gerçekleştirecekleri faaliyetleri şu başlıklarla sıraladı:
“Vizyonumuz KOBİ’lerin küreselleşmesi, misyonumuz KOBİ’ler: Web sayfasının İngilizce ve yeni bir biçimle yayına başlaması. Haftalık basın halkla ilişkiler bülteni yayınlanması. KobiEfor Dergisi işbirliğinin sağladığı olanak doğrultusunda yazı ve haber akışının artırılması.
Uluslararası İlişkiler:  İhracat fuar ve hedef ülkelerle resmi ve ikili ülke ilişkilerin geliştirilmesi. Uluslararası KOBİ kuruluşlarıyla işbirlikleri, AB ve UNDP Projeleri’nin takibi ve hayata geçirilmesi.
Rekabetçi KOBİ’leri Geliştirme Programı: Üniversiteler ve STK’larla işbirlikleri. Ticaret Bakanlığı ile Ahilik = Mesleki etik konusu ağırlıklı ilgili tüm kuruluşlarla birlikte çalışılması. KOBİ’lerin markalaşma, tasarım destekleri ve Turquality’den yararlanmalarının sağlanması, TİM ve İhracatçı Birlikler ile işbirliğinin, kümelenmelerle ilişkilerin geliştirilmesi. Pazar araştırma gezileri düzenlenmesi. Arama konferansları düzenlenerek raporlanması. TOSYÖV Akademisi’nin (KOBİ eğitiminin) hayata geçirilmesi (girişimcilik, koçluk, dış ticaret, Ar-Ge ve tasarım v.b. eğitimler).
Kurumlarla ilişkiler: TBMM, TOBB, TESK, Bakanlıklar ve diğer kurumlarla ilişkilerin daha da geliştirilmesi.
TOSYÖV’ün kuruluşundan bugüne  her kademede görev alan katkı sunan Mütevelli Heyet Üyeleri’ne, Başkan, Yönetim ve Denetim Kurulları Üyeleri, Destekleme Dernekleri yöneticileri ve Vakıf çalışanlarına uzun yıllar vakıfta hizmet veren birisi olarak teşekkürlerimle yeni seçilen Başkan Nezih Kuleyin, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri’ne başarılar dilerim.