Günümüzün hızlı ve sürekli gelişen rekabet ortamında başarı kolaylıkla elde edilebilecek bir kazanım olmaktan çok uzaktadır. Azınlıkta kalan bazı kuruluşlar başarılı olurken bazıları ancak dönemsel başarılar kazanabilmekte ve hatta birçoğu amaçlarına ulaşamadan gözden kaybolmaktadır. Küresel ekonominin iç ve dış beklenmedik gelişmeleri işletmeleri etkilemekte ve küresel bir oyuncu olmanın üstesinden gelemeyenler erimektedir.
Tüm kuruluşların ana amacı başarılı olmak ve ekonomik değer üretmektir. Kalıcı olmak ancak böylesi bir değer birikiminin ardından gelir. Unutulmamalıdır ki rekabet edebilir olmanın tek yolu tüm paydaşların beklentilerini karşılayacak hatta aşacak sürdürülebilir yüksek performans gerçekleştirmekten geçmektedir. Bu da ancak çağdaş ve bütünsel bir yönetim sisteminin uygulanmasıyla mümkün olabilir.
Organizasyonlar için hayati bir gereklilik olan yönetim sisteminin kurulması ve işletilmesi sürdürülebilir başarı için tek yoldur.
20 yılı aşkın bir süredir KalDer Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Mükemmellik Modeli ile; tüm kuruluşlarda misyon, vizyon, strateji ve politikaların belirlenmesinden, dengeli sonuçların elde edilerek izlenmesi ve iyileştirmesine kadar bütünsel bir yönetim yaklaşımını egemen kılmaya çalışılmaktadır.
Uygulanmaya başlandığı günden bu yana, kamu, özel sektör ve STK olarak, yapı, büyüklük veya olgunluk düzeyi farklı dünyadan ve ülkemizden pek çok kurum ve kuruluş, kullanımı kolay, pratik bir yönetim sistemine kavuşmuştur. Bu anlayış neticesinde sürdürülebilir başarıya ulaşan azınlık grubu içinde yer alma başarısını göstermişlerdir.
Bu günlerde ülkemizin ve bölgenin içinden geçtiği zorlu sınavda; 2023, 2040, 2050 vizyonuna ulaşmak için Mükemmellik Modeli’nin ne derece önemli bir rehber olduğu bilinci pekişmiştir. Artık bir zorunluluktur diyebiliriz.
Bu noktada, KalDer’in ana amacı hiç şüphesiz, tüm bireyleri ve kurumlarıyla yüksek ideallere ulaşmış ve daha iyiyi aramaktan vazgeçmeyen bir Türkiye’nin inşasında öncü ve rehber olmaktır.
EFQM Mükemmellik Modeli’ni 22 yıldır bir yönetim ve yaşam biçimi olarak benimsemiş kuruluşların bu yolculukta edindikleri deneyimleri; büyük şehirlerden ve Anadolu’dan tüm ölçek, yapı ve sektörden kuruluşlarla paylaşabilmesini sağlamak, KalDer’in çatı örgüt kimliğinin bir gereğidir. Günümüzde katılımcı ve paylaşımcı bir yönetim anlayışının yükselen trend olduğu günlerden geçiyoruz. Bu ihtiyacın karşılayıcısı “mükemmellik modeli”nin uygulayıcısı işletmeler, yerel idareler, kamu kurumları ve etkin STK yönetiminin bir öncelik olduğunu görüyoruz. İyi uygulamaların paylaşılabilir olduğu ortamları yakalamanın güçlüğü rekabetinde etkisiyle giderek daralan bir fırsat, imkan olarak gözükmektedir.
Bu amaçla; 22. Kalite Kongresi’nin ana teması “Mükemmelliği Paylaşmak” olarak belirlenmiştir. Pek çok ülkeden ve birçok başarılı kuruluştan yöneticiler, kuruluşlarının başarı yolculuklarını sizlerle paylaşacaklardır. EFQM ödül süreçlerinde başarılı Avrupa kuruluşlarından oluşturulan konuşmacı listemizde uygulamanın içinden seslerle tanışacaksınız. Mükemmellik Modeli’nin her kriterinden başarı veya büyük ödül kazanmış deneyimleri paylaşacaksınız. 2000 yılında gerçekleşen Forum’dan sonra böylesi renkli ve zengin bir tema ve konuşmacı varlığı ile ülkemizde ilk defa karşılaşacağız.
Modelin liderlik kriterinden başlayarak, müşteriler için değer katma ilkesine kadar her aşaması iyi uygulama örnekleri ile ortaya konacaktır. Girdiler ve çıktılarda yer alan süreçler işlenecektir. Elbette ki kongrelerimizin kaçınılmaz bir parçası olarak, vizyon gösteren, dünya trendlerini paylaşan zengin içerikler yine yer alacaktır. En büyük kuruluşlarımızın CEO’ları bizlerle küresel pencereden açılımları aktaracaklardır.
Kalitenin geleceğindeki beklentileri Avrupa’nın ve Amerika’nın en büyük örgütlerinin liderlerinden dinleyeceğiz.
Sizleri, 12-13 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek 22. Kalite Kongresi’ne katılmaya ve bu deneyim paylaşım ortamında yer almaya davet ediyoruz.