Page 77 - KobiEfor_Kasım_2016
P. 77

HABER




         ‹talyan Mutfa¤› Haftas› ve



         Autentico ‹taliano, Kas›m’da bafll›yor





          Türk tüketiciler ile gastronomi                 Italiano’ programlar› 21-27 Kas›m
          profesyonellerine, kalitesiyle gerçek           tarihlerinde tüm dünyada efl zamanl›
          ‹talyan ürünlerini tan›tmay› amaçlayan          olarak ‹stanbul ve Türkiye’nin birçok
          ‘‹talyan Mutfa¤› Haftas›’ ve ‘Autentico         flehrinde gerçekleflecek.

         “A          utentico Italiano” projesinin etkinlik

                     program›, ‹talya Büyükelçisi Luigi Mat-
                     tiolo’nun evsahipli¤inde, Venedik Sa-
                     ray›’nda aç›kland›. Herkesi ‹talyan lez-
                     zetlerini tatmaya ve tan›maya davet
          eden ‹talya Büyükelçisi Luigi Mattiolo, “Bu progra-
          m›n gerçek hedefi otantik ürünlerin tan›t›m›n› sa¤-
          lamak, insanlara bunun taklidinin verebilece¤i za-
          rarlar› izah etmek, bundan özellikle tüketiciyi koru-
          mak ve ‹talyan ürünlerinin özelliklerinin yanl›fl an-
          lafl›lmas›n› ortadan kald›rmak” dedi ve etkinlik
          program› hakk›nda bilgi verdi.
            ‹talya’ya özgü lezzetlerin tan›t›laca¤› projenin
          program› için düzenlen bas›n toplant›s›n›n konufl-    Aldo Kaslowski, Veronica Filippi, Luigi Mattiolo,
                                                                     Ayfle U¤ural, Aniello Musella
          mac›lar› aras›nda ayr›ca; ‹talyan Ticaret ve Tan›-
          t›m Ajans› (ITA) ‹stanbul Direktörü Aniello Musel-  27 Kas›m tarihlerinde dünya genelinde gerçeklefle-
          la, ‹talyan Mutfak Akademisi’nin ünlü fiefi Aldo  cek olan ve ‹talya menfleili ürünlerin gastronomi
          Kaslowksi, ALMA Uluslararas› Network Koordina-  profesyonelleri ve tüketicilere tan›t›ld›¤› ‘‹talyan
          törü Veronica Filippi ve MSA Pazarlama ve ‹letiflim  Mutfa¤› Haftas›’ ve ‘Autentico Italiano’ programlar›;
          Yöneticisi Ayfle U¤ural da yer ald›. Aniello Musel-  ‹talyan Kültür Merkezi, ‹talyan D›fl Ticaret ve Tan›-
          la, proje kapsam›nda ‹talyan otantik ürünlerini  t›m Ajans›, Mutfak Akademisi ve ‹talyan Lisesi IMI
          önplana ç›karacaklar›n› anlatt›. Aldo Kaslowski,  iflbirli¤iyle ‹stanbul, Ankara ve ‹zmir’de bu kültürün
          ‹talyan lezzetlerinin tan›t›lmas›n›n Türkiye-‹talya  sevenleriyle buluflacak.
          aras›ndaki turizm faaliyetlerini de artt›raca¤›na  Türk tüketicileri ve gastronomi profesyonellerini
          dikkat çekti.                                   kalitesiyle gerçek ‹talyan ürünleriyle tan›flt›rmay›
            ‘Settimana della Cucina Italiana’ konseptiyle 21-  amaçlayan projede Türkiye’nin önde gelen ‹talyan
                                                          restoranlar› Eataly, Aida-Vino e Cucina, AzzuR (Mo-
                                                          venpick Hotel), Carluccio’s, Emporio Armani Risto-
                                                          rante, La Scarpetta, Paper Moon ve Ankara’daki
                                                          Peperoncino ile Hilton Hotel de yer alacak.
                                                            Zengin etkinlik takvimiyle ‘‹talyan Mutfa¤› Hafta-
                                                          s›’na güç katan ‘Autentico Italiano’ projesinde ise
                                                          ‹talya’n›n otantik ürünleri ve bu ürünlerin çeflitlili-
                                                          ¤ini alanlar›nda uzman ‹talyan flef ve eksperler
                                                          gastronomi profesyonelleri ve tüketicilerle payla-
                                                          flacak. Proje kapsam›nda workshop’lar düzenlene-
                                                          cek ayr›ca dünyaca ünlü ‹talyan Mutfak Akademisi
                                                          (ALMA) fleflerinin MSA’da (Mutfak Sanatlar› Akade-
                                                          misi) düzenleyece¤i ‹talyan yemekleri kurslar›na da
                                                          kat›lma f›rsat› yakalayacak.
                                                                                     Kas›m 2016 KobiEfor 77
   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82