Merkezle gençlerin dijital becerilerini geliştirerek, genç istihdamını ve girişimciliği desteklediklerini söyleyen Bakan Kacır, “Bünyesinde 3 tam donanımlı laboratuvar bulunduran bu merkezde düzenlediğimiz eğitimler ve sunduğumuz danışmanlık hizmetleriyle gençlerimizin, geleceğin mesleklerine uygun yetkinlikler kazanmasını, dijital bilgi ve becerilerini artırmalarını ve yenilikçi iş fikirleri oluşturmalarını hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.
Bakan Kacır şöyle devam etti: “Yapay zeka ekosistemini harekete geçirmek ve ekosistemin paydaşları arasındaki işbirliğini güçlendirmek üzere TÜBİTAK bünyesinde Yapay Zeka Enstitüsünü kurduk. Yapay zeka ekosistem çağrıları ile yapay zeka çözümlerine ihtiyaç duyan şirketlerimizin ve kamu kurumlarının yerli teknoloji tedarikçisi KOBİ’ler ve araştırma merkezleriyle ortak konsorsiyum projelerini destekliyoruz.”
Bakan Kacır, Program kapsamında 10 milyon liraya yakın kaynak sağladıkları Yapay Zeka ve Robotik Kodlama Merkezi ile gençlerin yapay zeka ve robotik kodlama başta olmak üzere dijital yetkinliklerini artıracaklarını da sözlerine ekledi.
Yapay Zekâ ve Robotik Kodlama Merkezi açıldı
‘Trabzon Üniversitesi Yapay Zeka ve Robotik Kodlama Merkezi’nin açılışında, 4. Sanayi Devrimi ile yıkıcı ve yenilikçi fikirlerin oluşturduğu katma değer ve istihdamın, ekonomilerin itici gücü haline geldiğini söyleyen Bakan Kacır; “Türkiye olarak, dijitalleşmenin getirdiği bu yeni dünya düzeninde üreten ve politika belirleyen bir güç olmamızı sağlayacak insan kaynağı altyapısını inşa ediyoruz” dedi.
Bunlar da ilginizi çekebilir