Küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) yeni istihdam alanları yaratılmasındaki katkıları, piyasa koşullarındaki değişikliklere uyum sağlama yetenekleri, ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanmasındaki etkileri ile ekonomide son derece önemli bir yeri var.
Türkiye ve dünya ekonomisindeki rolü giderek artan ve önem kazanan KOBİ’lerin dijital değişim, dönüşüm süreçlerine öncülük eden ve onları yapay zekâ destekli çözümleriyle büyüten Türk yazılım şirketi Bimser, global arenada da iddiasını ortaya koyarak hızla ilerliyor.
Bimser’in Avrupa’dan Amerika’ya, Afrika’dan Orta Doğu’ya ve Türki Cumhuriyetlere 30’un üzerinde ülkeye yazılım ihracatı yaptığını belirten Bimser CEO’su Murat Atıcı, Bimser’in globalleşme adımları kapsamında ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) birer ofis açtığını hatırlattı. Atıcı, “Güçlü büyümemizde bir diğer etki de buradan geliyor. Önümüzdeki 3 yıl boyunca ihracat rakamlarımızı dolar bazında her sene katlayarak ilerlemeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
KOBİ’lerin büyüme süreçlerine büyük katkılar sağlayan Bimser, şirketlerin yapay zekaya geçiş süreçlerinde de önemli çözümler sunuyor.
Her geçen gün gelişen ve hayatın her alanına yayılan yapay zekâ, dünyayı hızla dönüştürüyor. Dijitalleşmedeki ezberleri değiştiren devrim niteliğindeki bu teknoloji, artık yeni bir ekonomi dili oluşturuyor. Bimser, yapay zekaya yaptığı yatırımlar ve geliştirdiği yapay zekalı yazılımlarla şirketlerin dijitalleşme hikayelerini farklı bir boyuta taşıyor.
Bimser, 26 yıldır farklı ölçekteki ve sektördeki firmalara yönelik yazılım paketlerinden, üzerinde çeşitli iş uygulamalarının tasarlanabileceği tam bir çözüm geliştirme platformuna kadar, birbiriyle ve başka ürünlerle entegre çalışabilen geniş bir ürün yelpazesini kullanıcılarına sunuyor.
Enerjiden tekstile, otomotivden savunma sanayine, sağlıktan finansal hizmetlere kadar her sektörden şirkete verimlilik ve rekabet avantajı sunan Bimser, yenilikçi ürünleriyle geleceği şekillendirmeyi amaçlıyor.
Bimser’in yatırımlarının aralıksız sürdüğünü aktaran Atıcı, her yıl cirolarının yüzde 10-15’ini Ar-Ge’ye ayırdıklarını söyledi. Dünyada artık yapay zekâ ekonomisinin konuşulduğunu anlatan Atıcı, “220 ekip arkadaşımız var. Bunların yüzde 80’i yazılımcı ve teknik destek sağlayan çalışanlarımızdan oluşuyor. Bizim de bu yıl en büyük odağımız yapay zekâ oldu. Arkadaşlarımız yapay zekayı ürünlerimize entegre eden projeler üzerinde çalışıyor. Örneğin low code (az kod) ürünümüz olan Bimser Synergy’de sunmakta olduğumuz yapay zekâ imkanlarını güçlendirip müşterilerimize yeni açılımlar da sağlıyoruz” diye konuştu.

Nezih Kuleyin yeniden TOSYÖV Başkanı Nezih Kuleyin yeniden TOSYÖV Başkanı