Tunalar Topluluğu, Canyaş İletişim’i tercih etti Tunalar Topluluğu, Canyaş İletişim’i tercih etti

UPDATE İletişim Danışmanlık Kurucu Ortağı Ferda Camcı Ataş, “UPDATE İletişim Danışmanlık, Ferda Camcı Ataş ve Berker Ayvacı ortaklığında kuruldu. Güncel iletişim trendlerine uyum sağlayarak hizmet verdiği markaları iş hedeflerine ulaştırmayı amaçlayan ‘UPDATE’in hikayesi, 30 yılı aşkın sektör tecrübesiyle başladı” diyor.
Ferda Camcı Ataş, 2 kişi olarak çıktıkları yolda bugün 12 kişilik bir ekip olmanın ve hizmet verdikleri markalarla büyümeye devam etmenin gururunu yaşadıklarını söylüyor: “Ekibimiz, marka yöneticileri, analiz ve raporlama uzmanları, sosyal medya profesyonelleri, grafik tasarımcılar ve uzman editörlerden oluşuyor. Markaların stratejik planlamadan, lider iletişimine, etkinlik planlamadan kriz iletişimine kadar ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda güvenilir bir partner olmak ve müşteri memnuniyeti anlamında fark yaratmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.”
Her biri kendi alanında öncü yaklaşık 20 markaya geleneksel ve dijital iletişim süreçlerini harmanladıkları özgün iletişim stratejileri geliştirdiklerini belirten Ferda Camcı Ataş,  “Markalarımızın güvenilirlik ve itibar yatırımları için uygun platformlarda görünür olmasını sağlıyoruz. UPDATE olarak iletişim sektörüne yeni bir soluk getirme hedefiyle yola çıktık. Aksiyon bazlı bir iletişim planlamasından ziyade markalarımızın sektörde yarattıkları değerle ilgili hem kurum içi hem kurum dışı alanlarda stratejik bir bakış açısıyla farkındalık yaratıyoruz. Markalarımızla ortak bir dil geliştirerek rakiplerinden farklılaşmalarını ve sektördeki güçlü konumlarını devam ettirebilmelerini sağlıyoruz. Bu vizyonla bünyemize kattığımız 10 yeni marka ile 2024 yılında büyüme hedeflerimizi de gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim” diye konuşuyor.

“Yenilikçi ve dinamik iletişimin gücü”
UPDATE İletişim olarak markalarını “Yenilikçi ve dinamik iletişimin gücü” sloganıyla tanımladıklarını bu anlayıştan yola çıkarak markaların hedef kitleleriyle güncel ve sürdürülebilir bağlar kurmalarını sağladıklarını kaydeden Ferda Camcı Ataş, UPDATE’in uzun vadeli hedefleri arasında; farklı sektörlerden yeni markalarla iş birliklerine imza atmak, genç iletişimcileri sektöre kazandırmak, hizmet portföyünü satış ve iş geliştirme kanallarına doğru geliştirmek, global pazarlara açılmak, iş yapış şeklini dijitalleştirecek yapay zeka uygulamalarıyla zaman ve maliyet tasarrufu sağlayarak markalara daha etkin çözümler sunabilmek yer aldığını aktarıyor.
Yeni mezun iletişimcilere staj ve iş imkanı: Bir ülke ekonomisinin başarısı için ekonomik büyümenin ve istihdamın son derece önemli iki makro ekonomik değişken olduğunun altını çizen Ferda Camcı Ataş, UPDATE olarak Türkiye’nin istihdamına katkı sağlamak üzere özellikle yeni mezun iletişimcilerin sektöre kazandırılması için çalışmalar yürüttüklerini ifade ediyor: “Bu kapsamda üniversiteden yeni mezun iletişimcilere staj ve iş imkanı yaratmayı önemsiyoruz. Ekip arkadaşlarımızın kurum içi eğitimlerle oryantasyonlarını tamamlayıp ardından pozisyonlarına uygun sorumluluklarla gelişmelerine ve hızla yeni görevlere hazır hale gelebilmelerini sağlıyoruz. İletişimin içeriden dışarıya doğru yayılması gereken bir disiplin olduğunun farkındayız. Bu nedenle kurum içinde öğrenme süreçlerimizde iki yönlü mentorluk kavramını benimsiyor ve birbirimizden öğrenerek büyümeye devam ediyoruz.”
“Yeşil dönüşüme verilen önem: İletişim sektörünün toplumsal değer yaratmak yönünde önemli bir misyonu olduğunu düşündüklerini paylaşan Ferda Camcı Ataş, yeşil dönüşümün de iletişim hedeflerinde önceliklendirdikleri konu başlıkları arasında yer aldığını vurguluyor: “Bu noktada farkındalık yaratacak, eğitim ve bilinçlendirme sağlayacak kurumsal sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve markalarımızın fayda odağında geliştirdikleri inovasyon ve teknolojileri kamuoyu ile paylaşıyor, sektörde örnek oluşturacak bir etki yaratmayı hedefliyoruz.”
İletişim kampanyasını başarılı kılan kriterler: Ferda Camcı Ataş, bir iletişim kampanyasının başarısının; yalnızca satış odaklı değil, aynı zamanda marka itibarının güçlendirilmesi, hedef kitle güçlü bir bağ kurulması ve etkileşim yaratılması gibi unsurlarla da ölçülmesi gerektiğini düşünüyor: “Kampanya süreçlerinde empatik bir yaklaşım benimsemek, dijital stratejileri etkili kullanmak ve toplumsal sorumluluk projelerine odaklanmak başarılı bir kampanyayı da beraberinde getiriyor. Kampanyaların esnek ve duyarlı olması, insanların zorlu süreçlerde destek bulmalarını sağlaması, markaların uzun vadeli başarısını artıran faktörler olduğu kanaatindeyim.”
“Dijitalleşme, markaların vizyon ve hedeflerle birlikte oluşturulmalı”: Ferda Camcı Ataş, dijitalleşmenin önemine de değiniyor: “Dijitalleşme, yalnızca teknolojiyi benimsemekle sınırlı kalmamalı; aslında, bu kavram şirketlerin tüm iş yapış şekillerini dönüştürmesini gerektiren bir süreç. Bu dönüşüm, iş süreçlerinin verimlileştirilmesi, organizasyonel kültürün dijital çağla uyumlu hale getirilmesi ve en önemlisi müşteri deneyiminin dijital araçlarla zenginleştirilmesi gibi ana başlıkları kapsamalı. Markalar, dijital dönüşüm stratejilerini sadece teknolojik altyapıyı güçlendirmek için değil, aynı zamanda şirketin genel vizyonu ve hedefleriyle paralel bir şekilde oluşturmalı.”
KOBİ’lere ve markalara öneriler: Ferda Camcı Ataş, KOBİ’lere ve markalara çalışacakları ajansı seçerken şunları öneriyor: “Deneyim, dijital yetkinlik, yaratıcı yaklaşım ve stratejik planlama gibi faktörlere odaklanmalı. Ajansın sektöre özel deneyimi, dijital pazarlama becerileri ve inovatif çözümler geliştirme kapasitesi, başarılı bir işbirliği için önemli. Ayrıca, ajansın şeffaf iletişim, işbirliği yeteneği ve bütçeye uygun çözümler sunması, markaların uzun vadeli hedeflerine ulaşmalarını sağlamada kritik bir öneme sahip.”
Hibrit bir döneme adapte olabilmek: Ferda Camcı Ataş, sektöre ilişkin ise şu değerlendirmeyi yapıyor: “PR (halkla ilişkiler) sektörü gelecek dönemde etkileşim ve geri bildirim almaya daha çok odaklanacak. Dijital PR kampanyaları, sosyal medya ve influencer iş birlikleri ile derinlemesine entegre olacak. Ayrıca, sürdürülebilirlik ve etik iletişim de giderek daha fazla önem kazanacak. Yapay zeka ve otomasyonun rolü artacak, ancak insan faktörü ve strateji geliştirme süreci hala kritik olacak. Sektör, bu dönüşümle geleceğe hazırlanacak. Bununla birlikte itibar ve algı yönetimi gibi konularda geleneksel medya iletişimi de gücünü de korumaya devam edecek. Biz PR şirketleri açısından hibrit bir döneme adapte olabilmek de bu noktada önem kazanacak.”
Update Iletisim Ferda Camci Ates M