Page 73 - KobiEfor Şubat 2023 Sayı 281
P. 73

HABER



              ä+(      ·GH UHWLP NDSDVLWHVLQL JQON
              ä+(      ·GH UHWLP NDSDVLWHVLQL JQON
                   PLO\RQD  UQ oHåLGLQL   ·\H o×NDUG×
                   PLO\RQD  UQ oHåLGLQL   ·\H o×NDUG×


           İstanbul Halk Ekmek 2022’de, günlük
           normal ekmek üretim kapasitesini
           1.5 milyondan 1.8 milyona çıkardı.
           Şu an üretimi olan 52 çeşit ürünleri
           olduğunu söyleyen İstanbul Halk
           Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik,
           2022’de açılan e-ticaret siteleri
           sayesinde ürünlerin sadece
           İstanbullulara değil Türkiye’nin
           birçok yerindeki vatandaşlara                             Okan
           ulaştığını belirtti.                                      Gedik


             stanbul Halk Ekmek olarak 2022’de                          Üretimdeki hat optimizasyonlarının yanı
             üretimden sevkiyata birçok alanda yeni-                  sıra yalın dönüşüm, 5S, Kaizen gibi ulus-
          İlikler ve geliştirmeler yaptı. Bunlardan                   lararası prensipleri kendilerine adapte et-
           en önemlileri ise; Edirnekapı, Cebeci ve                   tiklerini belirten Gedik, şöyle devam etti:
           Cevizli’de bulunan fabrikalara, Türkiye’nin                “İşletmelerimizde gerçekleştirdiğimiz oto-
           en büyük ekşi mayalı üretim tesisi ve en                   matizasyon, hatlarda modernleşme, vizör
           modern ekmek fabrikası olan Ahmet İsvan                    ile ekmek sayımı, robotlarla ekmek toplama
           Hadımköy fabrikasının eklenmesi ile gün-                   ve kasalama gibi iyileştirmeler sayesinde
           lük normal ekmek üretim kapasitesi 1.5                     İstanbul Halk Ekmek bugün Türkiye’nin en
           milyondan 1.8 milyona çıktı.                               modern ekmek üretim tesislerine sahiptir.
             Edirnekapı fabrikasında ise deprem                       Tedarik zinciri, lojistik ve satış-pazarlama
           güçlendirme çalışmaları ve hat optimi-                     süreçlerimizi uçtan uca dijitalleştiriyoruz.
           zasyonları yapılarak, 250 bin adet günlük                  Büfe, Bayi ve Toplu Tüketim kanallarında
           ekmek üretimi 650 bin adet ekmeğe ulaş-                    dijital sipariş sürecini başlattık. Yapay zekâ
           tı. Cevizli fabrikasında üretim kapasitesi                 içeren algoritmalar kullanarak büfe ve ba-
           saatte 6.500 adetten 7.350’ye yükseldi.                    yilerimizin ekmek tahsisini gerçekleştiri-
             Sadece üretim alanında değil çiftçiye                    yoruz. Maliyetlerimizi iyileştirirken karbon
           destek alanında da birçok proje gerçek-                    ayak izimizi de azaltacağız.”
           leştirdiklerini ve gerçekleştirmeye de-                      İHE’nin 2023 hedeflerinden de bahse-
           vam ettiklerini söyleyen İstanbul Halk                     den Gedik, “Yeni ürün geliştirmelerimizi
           Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik, “İlk                        ve çeşitlerini planlarken; perakende ve
           defa 2022 hasat döneminde İstanbul’un                      toptan satış kapsamı içerisinde yer alan
           buğdayı İstanbul’un ekmeği hedefiyle 233 çiftçimiz-  pazar raporlarını dikkatle inceleyip maksimum arz-
           den toplam 7.219 ton buğday alımı yapıldı. Şu an 52   talep dengesi yakalayan ürün gruplarında üretime
           çeşit ürünümüz var. 2022’de ürün ailemize Glüten-  geçmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
           siz Makarna, Ciabatta Ekmeği ve Kakaolu Kurabiye   Ata Tohumu ve çiftçiye destek projelerine de değinen
           katıldı. 2023’te de yeni ürünler için çalışmalarımız   Gedik şunları söyledi: İlk defa 2022 hasat döneminde
           devam edecek. 2022’de açılan e-ticaret sitemiz sa-  ‘İstanbul’un buğdayı İstanbul’un ekmeği’ hedefiyle 233
           yesinde ürünlerimiz sadece İstanbullulara değil   çiftçimizden toplam 7.219 ton buğday alımı yaptık. Ata
           Türkiye’nin birçok yerindeki vatandaşlarımıza ulaş-  Tohumu Destekleme Projesi kapsamında; Bolu’dan
           tı” açıklamasını yaptı.                         IZA, Kastamonu’dan ve Çankırı’dan siyez, Kars’tan ka-
             2022’de ortalama günlük ekmek talebinin yaklaşık 1   vılca buğdayından öğütülmüş unları alıyoruz. Böylece
           milyon 370 bin adet olarak gerçekleştiğini belirten Gedik,   ülke topraklarının 13 bin yıllık mirasına sahip çıkıyor
           “Ürettiğimiz ekmeklerin tüketicilerin sofrasına ulaşma   ve doğallığını kaybetmemiş, genetiği değiştirilmemiş,
           süresi de saatlerle ölçülüyor. Günde 5 binden fazla sev-  sağlıklı un ve mamulleri vatandaşa ulaştırıyoruz. Ayrı-
           kiyat yapıyoruz. Sevkiyat araçlarımızla her üç günde bir,   ca bu tohumu hâlâ yetiştiren çiftçilerimizi destekliyo-
           ekvatorun çevresini dolaşacak kadar yol yapıyoruz” dedi.    ruz ve teşvik ediyoruz.”
                                                                                       ìXEDW 2023 KobiEfor 73
   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78