Page 122 - KobiEfor Kasım 2022
P. 122
*,'$ 785à=0
Dört köşe pizza Pizzetta
İki restoranıyla Michelin listesinde
Domino’s, en uygun fiyatlı inovatif ürünü Pizzetta’yı
The Ritz-Carlton, Istanbul’da misafirlerini ağırla-
tutkunlarıyla buluşturdu.
yan Anadolu mutfağının en gözde temsilcilerinden
Pizzanın klasik yuvarlak formunun aksine dört Atölye ve Japon-Peru mutfağının dünyaca ünlü tem-
köşe biçimiyle dikkat çeken ve ister öğle arası yürü- silcisi Nobu Istanbul, Michelin listesinde yer aldı.
yüşünde, ister okul çıkışında, ister bir park buluşma- Yerel üreticilerden mevsimine uygun taze lezzet-
sında ya da trafikte beklerken rahatlıkla yenilebilir ler kullanılarak oluşturulan
boyutta geliştirilen Pizzetta, sucuklu, sebzeli ve ka- Atölye’nin menüsü, özlenen
rışık olmak üzere üç 3 lezzette sunuluyor. her bir geleneksel lezzeti en
özel ve orijinal tariflerle gü-
nümüze aktarırken; yeni Nobu
Istanbul, Nobu restoranlarının
titizliğiyle oluşturulan menü-
sünde klasiklerinin yanı sıra
lokal detaylarla harmanlan-
mış tatlar da sunuyor.
Yeşil Yıldız Belgesi ile
tescillendirildi
Dürümle’nin yeni lezzet durağı
Bursa’da bulunan Almira Hotel, yürüttüğü çev-
Antalya re dostu çalışmalarıyla ‘Yeşil Yıldız Belgesi’ aldı.
Dürümle, restoran ağını genişletme- Almira Hotel’deki tüm aydınlatma ve armatür-
ye devam ediyor. Türkiye’nin 16 farklı lerde tasarruflu ekipmanlar kullanılıyor, çevreye
şehrinde hizmet veren zararlı maddelerin tüketiminden uzak duruluyor,
marka, 74. Şubesini deterjan ve su tüketimini
Antalya Migros AVM’de azaltmak için oda tekstille-
açtı. Antalya’daki res- rinin yıkanma periyodunu
toran sayısını ise 6’ya misafirlerin tercihine göre
çıkartmış oldu. düzenleyen çevre kartları
uygulaması bulunuyor.
Dürümle, yılda aça-
Almira Hotel, çalışanla-
cağı 40-50 yeni restoran
rına çevre konusunda eği-
ile yenilikçi ürünlerini
timler vererek atık pil ve atık
tüm Türkiye ile buluş-
yağ gibi zararlı maddelerin
turmayı hedefliyor.
toplanmasını teşvik ediyor.
Türkiye’nin el yapımı ilk yeşil Sonbahar ve kışa sıcaklık
çayı Lazika’dan katan programlar
Türk çay markası Lazika, el yapımı yeşil çayıyla Sultanahmet’in büyüleyici yapılarından olan Four
dünyaya açılıyor. Seasons Hotel Sultanahmet, sonbahar ve kış ayların-
Çamlıhemşin havzasından 100’ün üzerinde kadın da lezzet ve eğlence dolu bir program hazırladı.
tarafından Mayıs’ta ilk hasatta elle toplanan 2,5 yap- La Pistache’ın enfes tatlıları, Lin-
raklardan elde üretilen yeşil çaylar Amerika, Almanya, go Lingo Restaurant & Bar’ın me-
Fransa, Dubai, Rusya ve İngiltere’ye ihraç ediliyor. zeleri ve miksolojistleri tarafından
İnsana ve do- hazırlanan özel içecekleri, risotto,
ğaya iyi gelmek sushi ve istiridye gibi seçenekleri
amacıyla lezzet- bir arada sunarak bu lezzetleri öz-
li çaylar üreten lemle bekleyen misafirlerine keyifli
Lazika’nın yeşil saatler yaşatıyor.
çaylarının am- Cheese&Cheers’ı bu sene daha
balajlarında çev- modern bir yaklaşımla Jazz and
re dostu çözüm- Cheers’a dönüşerek keyifli bir buluş-
ler kullanılıyor. ma ortamı vadediyor.
118 KobiEfor .DVÜP