Page 122 - KobiEfor Kasım 2022
P. 122

*,'$ 785à=0



           Dört köşe pizza Pizzetta
                                                            İki restoranıyla Michelin listesinde
             Domino’s, en uygun fiyatlı inovatif ürünü Pizzetta’yı
                                                              The Ritz-Carlton, Istanbul’da misafirlerini ağırla-
           tutkunlarıyla buluşturdu.
                                                            yan Anadolu mutfağının en gözde temsilcilerinden
             Pizzanın klasik yuvarlak formunun aksine dört   Atölye ve Japon-Peru mutfağının dünyaca ünlü tem-
           köşe biçimiyle dikkat çeken ve ister öğle arası yürü-  silcisi Nobu Istanbul, Michelin listesinde yer aldı.
           yüşünde, ister okul çıkışında, ister bir park buluşma-  Yerel üreticilerden mevsimine uygun taze lezzet-
           sında ya da trafikte beklerken rahatlıkla yenilebilir                ler kullanılarak oluşturulan
           boyutta geliştirilen Pizzetta, sucuklu, sebzeli ve ka-              Atölye’nin menüsü, özlenen
           rışık olmak üzere üç 3 lezzette sunuluyor.                          her bir geleneksel lezzeti en
                                                                               özel ve orijinal tariflerle gü-
                                                                               nümüze aktarırken; yeni Nobu
                                                                               Istanbul, Nobu restoranlarının
                                                                               titizliğiyle oluşturulan menü-
                                                                               sünde klasiklerinin yanı sıra
                                                                               lokal detaylarla harmanlan-
                                                                               mış tatlar da sunuyor.

                                                            Yeşil Yıldız Belgesi ile
                                                            tescillendirildi
           Dürümle’nin yeni lezzet durağı
                                                              Bursa’da bulunan Almira Hotel, yürüttüğü çev-
           Antalya                                          re dostu çalışmalarıyla ‘Yeşil Yıldız Belgesi’ aldı.
             Dürümle, restoran ağını genişletme-              Almira Hotel’deki tüm aydınlatma ve armatür-
           ye devam ediyor. Türkiye’nin 16 farklı           lerde tasarruflu ekipmanlar kullanılıyor, çevreye
           şehrinde hizmet veren                            zararlı maddelerin tüketiminden uzak duruluyor,
           marka, 74. Şubesini                              deterjan ve su tüketimini
           Antalya Migros AVM’de                            azaltmak için oda tekstille-
           açtı. Antalya’daki res-                          rinin yıkanma periyodunu
           toran sayısını ise 6’ya                          misafirlerin tercihine göre
           çıkartmış oldu.                                  düzenleyen çevre kartları
                                                            uygulaması bulunuyor.
             Dürümle, yılda aça-
                                                              Almira Hotel, çalışanla-
           cağı 40-50 yeni restoran
                                                            rına çevre konusunda eği-
           ile yenilikçi ürünlerini
                                                            timler vererek atık pil ve atık
           tüm Türkiye ile buluş-
                                                            yağ gibi zararlı maddelerin
           turmayı hedefliyor.
                                                            toplanmasını teşvik ediyor.
           Türkiye’nin el yapımı ilk yeşil                  Sonbahar ve kışa sıcaklık
           çayı Lazika’dan                                  katan programlar
             Türk çay markası Lazika, el yapımı yeşil çayıyla   Sultanahmet’in büyüleyici yapılarından olan Four
           dünyaya açılıyor.                                Seasons Hotel Sultanahmet, sonbahar ve kış ayların-
             Çamlıhemşin havzasından 100’ün üzerinde kadın   da lezzet ve eğlence dolu bir program hazırladı.
           tarafından Mayıs’ta ilk hasatta elle toplanan 2,5 yap-           La Pistache’ın enfes tatlıları, Lin-
           raklardan elde üretilen yeşil çaylar Amerika, Almanya,         go Lingo Restaurant & Bar’ın me-
           Fransa, Dubai, Rusya ve İngiltere’ye ihraç ediliyor.           zeleri ve miksolojistleri tarafından
                                             İnsana ve do-                hazırlanan özel içecekleri, risotto,
                                          ğaya iyi gelmek                 sushi ve istiridye gibi seçenekleri
                                          amacıyla lezzet-                bir arada sunarak bu lezzetleri öz-
                                          li çaylar üreten                lemle bekleyen misafirlerine keyifli
                                          Lazika’nın yeşil                saatler yaşatıyor.
                                          çaylarının am-                    Cheese&Cheers’ı bu sene daha
                                          balajlarında çev-               modern bir yaklaşımla Jazz and
                                          re dostu çözüm-                 Cheers’a dönüşerek keyifli bir buluş-
                                          ler kullanılıyor.               ma ortamı vadediyor.

           118 KobiEfor .DVÜP
   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127