Page 68 - KobiEfor_Temmuz_2020
P. 68
DOSYA/RAMAZAN ÖZEL
‹kitelli ve çevresi
Baflakflehir Sofras›’nda
b u l u fl u y o r
‹kitelli Böl-
gesi’nde 22 y›l-
d›r faaliyet gös-
teren Baflakfle-
hir Sofras› 250
kiflilik salonlar- The Istanbul EDITION’da özel sofralar
da Antep yöre- World Luxury Hotel Awards taraf›ndan ‘En ‹yi fiehir Oteli’ ödülü bulu-
sinin yemekle- nan, konsept otel yarat›c›s› Ian Schrager ile Marriott International zinciri-
rinin yan›s›ra nin birlikte yaratt›¤› EDITION markas›n›n Avrupa’daki ilk oteli, The Istan-
T ü r k i y e ’ n i n ç e- bul EDITION; fl›k dekoru, sofistike atmosferinin yan›s›ra Ramazan’a özel
flitli mutfakla- menüleri ve iddial› ziyafet sofralar›yla da ad›ndan söz ettirmeyi hedefliyor.
r›ndan örnekler
s u n u y o r . B a-
flakflehir Sofras› Orta¤› Mehmet ‹ster so¤uk ister s›cak Renaissance Istanbul
Çiçek, yemeklerde kulland›klar› Doygun Tortilla Bosphorus Hotel’den
hammaddeyi G a z i antep ve yöre- leziz iftar menüleri
lerinden tedarik ettiklerini söyle- A m b a l a j l ›
di. Kaliteye büyük önem verdik- ve katk›s›z
lerini belirten Çiçek, “Baflakflehir tam bu¤day
ismini Baflakflehir ‹lçesi’nde ol- e k m e ¤ i n i n
mam›z nedeniyle koyduk. Baflak- T ü r k i y e ’ d e k i
flehir ile özdeflleflmek istedik. ilk üreticisi
Sabah 7’den akflam 24’e kadar Doygun Ek-
kesintisiz servisimiz devam edi- mek, perakende ürün
yor. Günlük 15 çeflit ev yeme¤i, ailesine iki yeni üye daha ekledi.
döner, kebap, pide, Antep usulü At›flt›rmal›ktan ana yeme¤e ka-
lahmacun, ›zgara ve tatl› çeflitle- dar pek çok tarifte so¤uk veya
ri sunuyoruz” dedi. R a m a z a n’a ›s›tarak kullan›labilen, iftar ve sa-
özel menü oluflturduklar›n› da hur sofralar›n›n en farkl› alterna-
belirten Mehmet Çiçek, Ramazan tifi olacak Doygun Tam Bu¤day
aylar›n›n kendileri için yo¤un bir ve Sade Tortillalar, 455 graml›k
tempoda gerçekleflti¤ini belirtti. paketlerde 7’li olarak sat›fla su-
B a fl a kflehir Sofras› ayn› zamanda n u l u y o r . Renaissance Istanbul Bospho-
geliflmifl paket servisi hizmeti de rus Hotel, iftar sofralar› için haz›r-
veriyor. 10 araç ve 3 tane moto- lad›¤› birbirinden seçkin iftar me-
rize ekip ile bölgenin ihtiyac›na nüleriyle misafirlerini lezzet yol-
uygun h›zl› servisi sunuyor. culu¤una ç›kar›yor. ‹ddial› menü-
Catering hizmeti: Bölgeye top- leri ve özgün lezzetleriyle Rama-
lu yemek tüketiminin yan›s›ra ca- zan gelene¤ine tat katan, Bo¤az
tering hizmeti de sunduklar›n› di- ve Tarihi Yar›mada manzaras›na
le getiren Baflakflehir Sofras› Or- sahip salonuyla Otel, gül dondur-
ta¤› Aziz Sakar, flunlar› kaydetti: “ mal› güllaç ve portakal dondur-
Yaklafl›k 60 firman›n yemek ihti- mal› irmik tatl›s› ile çok iddial›.
yac›n› karfl›l›yoruz. 2 bin 200 met-
rekare alanda hijyen koflullarda
özel diyetisyen kontrolünde mö-
nüleri haz›rl›yoruz. Çank›r› Üniver- Bizim Mutfak’tan Ramazana
sitesi, ‹stanbul Defterdarl›¤›, Vali- ö z e l Anal› K›zl› Çorbas›
lik, ‹stanbul Büyükflehir Kültür Türk mutfak kültüründen iyi anla-
A.fi. ve Silivri Belediyesi gibi bir- yan, uzman ve öncü mutfak markas›
çok kamu kurulufl una hizmet ve- Bizim Mutfak, Ramazan ay›n› yeni bir
riyoruz. G›da hizmeti için gerekli çorba çeflidiyle karfl›l›yor. Köfte ve
belgelerin tümüne sahibiz. T a b l- bulgurlu Anal› K›zl› çorbas› iftar sofra-
dot dahil edildi¤inde y a k l a fl › k 1 5 0 lar› için pratik, vazgeçilmez bir lezzet
kifliyi istidam ediyoruz.” seçene¤i olacak.
68 KobiEfor Temmuz 2014