Page 141 - KobiEfor_Agustos_2010
P. 141

AFYONKARAH‹SAR & OSB’S‹


                                    Aras Kargo’nun katk›lar›yla haz›rlanm›flt›r
             www.arascargo.com

            1920’lerden bugüne tafl›nan lezzet; Cumhuriyet Sucuklar›

              1920’li y›llardan beri üretim yapan ve
           1970’lerde tüzel kiflilik kazanan Afyon Et En-
           tegre A.fi., bir aile flirketi. 3. Nesil taraf›ndan
           yönetilen firma, Cumhuriyet Sucuklar› mar-
           kas›yla faaliyet gösteriyor. Cumhuriyet Su-
           cuklar› ad›n› Bakanlar Kurulu karar›yla alan
           markan›n geçmiflinin 1920’li y›llara dayand›¤›n›
           aktaran Afyon Et Entegre A.fi. Genel Müdürü Ser-
           dar Bodur, sucuk, past›rma, kavurma, k›rm›z› et ve
           et ürünlerinin tüm çeflitlerini üretecek makine, teçhi-
           zat ve ekipmana sahip olduklar›n› belirtiyor.
              Bodur, piyasadan gelen talep üzerine salam, so-
           sis gibi ürünleri de ürettiklerini aktar›yor. Ana üretim
           kalemlerinin kangal sucuk, parmak sucuk, antrikot
           past›rma, bonfile past›rma, kavurma ve çemensiz
           past›rma oldu¤unu anlatan Bodur, “2011 y›l›nda g›-
           dada so¤uk muhafaza zincirini kurduktan sonra ih-
           racata bafllamay› planl›yoruz. Türk Cumhuriyetlerine
           ihracat yapmay› hedefliyoruz. fiu an 40 çal›flan›m›z
           var. Cumhuriyet fiirketler Grubu olarak ise 300 çal›-
           flan›m›z var. Talep üzerine çal›fl›yoruz. Entegre et  ¤i ürünü baflkas›na da yedirmeyin” slogan›yla hare-
           üretim tesisiyiz. 5 bin metrekaresi kapal› olmak üze-  ket ettiklerini kaydediyor. Bodur, “Ürünlerimiz, ta-
           re 32 bin metrekare aç›k alanda üretim yap›yoruz”  mamen do¤al. ‹çerisinde katk› maddesi olmadan,
           diyor.                                           büyükbafl hayvan etinden baflka et kullan›lmadan
              Toplam kalite yönetim belgesi alma çal›flmalar›-  üretilen ürünlerimiz, 1920’li y›llardan bugüne damak
           n›n sürdü¤ünü anlatan Bodur, “Kendinizin yiyemedi-  lezzetini korumufltur” diye konufluyor.
   136   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146