Page 141 - KobiEfor_Agustos_2010
P. 141
AFYONKARAH‹SAR & OSB’S‹
Aras Kargo’nun katk›lar›yla haz›rlanm›flt›r
www.arascargo.com
1920’lerden bugüne tafl›nan lezzet; Cumhuriyet Sucuklar›
1920’li y›llardan beri üretim yapan ve
1970’lerde tüzel kiflilik kazanan Afyon Et En-
tegre A.fi., bir aile flirketi. 3. Nesil taraf›ndan
yönetilen firma, Cumhuriyet Sucuklar› mar-
kas›yla faaliyet gösteriyor. Cumhuriyet Su-
cuklar› ad›n› Bakanlar Kurulu karar›yla alan
markan›n geçmiflinin 1920’li y›llara dayand›¤›n›
aktaran Afyon Et Entegre A.fi. Genel Müdürü Ser-
dar Bodur, sucuk, past›rma, kavurma, k›rm›z› et ve
et ürünlerinin tüm çeflitlerini üretecek makine, teçhi-
zat ve ekipmana sahip olduklar›n› belirtiyor.
Bodur, piyasadan gelen talep üzerine salam, so-
sis gibi ürünleri de ürettiklerini aktar›yor. Ana üretim
kalemlerinin kangal sucuk, parmak sucuk, antrikot
past›rma, bonfile past›rma, kavurma ve çemensiz
past›rma oldu¤unu anlatan Bodur, “2011 y›l›nda g›-
dada so¤uk muhafaza zincirini kurduktan sonra ih-
racata bafllamay› planl›yoruz. Türk Cumhuriyetlerine
ihracat yapmay› hedefliyoruz. fiu an 40 çal›flan›m›z
var. Cumhuriyet fiirketler Grubu olarak ise 300 çal›-
flan›m›z var. Talep üzerine çal›fl›yoruz. Entegre et ¤i ürünü baflkas›na da yedirmeyin” slogan›yla hare-
üretim tesisiyiz. 5 bin metrekaresi kapal› olmak üze- ket ettiklerini kaydediyor. Bodur, “Ürünlerimiz, ta-
re 32 bin metrekare aç›k alanda üretim yap›yoruz” mamen do¤al. ‹çerisinde katk› maddesi olmadan,
diyor. büyükbafl hayvan etinden baflka et kullan›lmadan
Toplam kalite yönetim belgesi alma çal›flmalar›- üretilen ürünlerimiz, 1920’li y›llardan bugüne damak
n›n sürdü¤ünü anlatan Bodur, “Kendinizin yiyemedi- lezzetini korumufltur” diye konufluyor.