Page 184 - KobiEfor_Haziran_2010
P. 184

SEKTÖR/PERAKENDE

                                                                              elsys’nin katk›lar›yla haz›rlanm›flt›r
           www.elsys.com.tr















                                                            Pizza Pizza, ‹stanbul a¤›rl›kl›
                                                            büyüyecek

                                                              Pizza Pizza yeni franchise siste-
                                                            mi ile y›l sonuna kadar ‹stan-
                                                            bul’da 60 restoran› hedefliyor.
                                                            Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga
                                                            Türker Pizza Pizza’n›n franchise
                                                            sisteminde bir ilke imza att›¤›na
                                                            dikkat çekerek, “Türkiye’de ve
                                                            dünyada olmayan bir yat›r›m f›rsa-
                                                            t›n› giriflimcilerle buluflturduk” de-
                  ESTUZ YEN‹ fi‹fiES‹NDE                      di. 2010 y›l› bafl›nda  “Bugün aç, Seneye öde” kon-
                                                            septi ile giriflimciler için yeni bir sistem bafllatt›kla-
               Tuz sektöründe 1982 y›l›ndan beri faaliyet
                                                            r›n› belirten Türker, “Bu destek konseptli bir ödeme
             gösteren Estuz A.fi. Eskiflehir, ‹zmir ve Dazk›r›
                                                            plan›. Franchisee aday›m›zdan teminat mektubu is-
             olmak üzere 3 farkl› sahadan tüm Türkiye’ye
                                                            tiyoruz ve o da bugün açt›¤› dükkân›n bedelini ge-
             hizmet veriyor. Bugün 15 bin ton günlük kapa-
                                                            lecek sene veriyor” diye konufltu. Türker, bu siste-
             sitesiyle üretime devam eden Estuz, ürün çeflit-
                                                            min herhangi bir taksit ya da yar›s›n› flimdi öde ya-
             lili¤ini art›rarak yeni fliflesi ve Türkiye’de ilk de-
                                                            r›s›n› sonra öde sistemi olmad›¤›na dikkat çekerek,
             fa uygulanan Body-Sleeve ambalaj›yla 2010 y›-
                                                            “2010 ile birlikte Pizza Pizza franchise’› olan kifli,
             l›nda ilklere imza at›yor. Estuz A.fi. Yönetim
                                                            dükkân›n› bu sene aç›yor ve önümüzdeki sene bu
             Kurulu Baflkan› Vedat Özdemir, öncelikle ken-
                                                            tarihte bedelini ödüyor. Bu sistem ile yat›r›m›n ta-
             dilerine özgü olmas› amac›yla flifle tasar›m›yla
                                                            mam›n› biz yap›yoruz; iflletme hakk›n› ise yat›r›mc›
             ifle bafllad›klar›n›, flifle tasar›m› yap›l›rken dik-
                                                            al›yor” ifadelerinde kulland›. Günde ortalama 30
             kat ettikleri özellikler aras›nda fliflenin daha
                                                            franchise talebi ald›klar›n› ifade eden Tolga Türker,
             önce dünyada örne¤i olmam›fl bir tuz fliflesi ol-
                                                            Pizza Pizza’n›n her yönü ile cazip bir yat›r›m oldu-
             mas›na önem verdiklerini belirtiyor. Özdemir,
                                                            ¤una dikkat çekerek, 2010 y›l›nda ‹stanbul’a a¤›rl›k
             flifleler tasarlan›rken, bir çok araflt›rma yap›ld›-
                                                            vereceklerini kaydetti.
             ¤›n› ve araflt›rma sonuçlar›na göre fliflenin sof-
                                                              Türker, flunlar› kaydetti:  “2010 y›l›nda ‹stan-
             ralarda yer alabilecek kadar fl›k olmas› ve bo-
                                                            bul’da restoran say›m›z› 60’a ulaflt›raca¤›z. Yine bu
             yutunun buna uygun olmas›, daha sonra da
                                                            y›l ‹stanbul’da da ‹zmir Torbal›’da oldu¤u gibi bir
             kullan›m kolayl›¤› için ergonomik yap›s›na dik-
                                                            merkez ofis açma haz›rl›klar›m›z› neredeyse tamam-
             kat edildi¤ini vurguluyor.
                                                            lad›k. ‹stanbul’daki tesisimiz bin 200 metrekarelik
               fiifleyle yeni tan›flan tüketicilerin olumlu tep-
                                                            bir alanda, 5 milyon dolar yat›r›m maliyeti ile kurul-
             kiler verdi¤i yeni tuz flifleleri, 175 graml›k am-
                                                            du. Bunun 3 milyon dolar› fiziki yat›r›m, 2 milyon
             balaj›nda Sofrada Ö¤ütme Deniz Tuzu, 200
                                                            dolar› pazarlama ve reklam yat›r›m›n› kaps›yor. Bü-
             graml›k ambalaj›nda sodyumu yüzde 50 azalt›l-
                                                            tün bu altyap› haz›rl›klar› ile 2010 sonuna kadar res-
             m›fl ‹yotlu Tuz, 200 graml›k ambalaj›nda ‹yot-
                                                            toran say›m›z› 250’e ç›karaca¤›z. fiu anda 2000’e
             suz Tuz, 350 graml›k ambalaj›nda Sofrada
                                                            yak›n kifliye istihdam sa¤l›yoruz, yeni tesis ve yeni
             Ö¤ütme Deniz Tuzu ve  500 graml›k ambalaj›n-
                                                            restoranlarla bir 200 kifliye ek istihdam olana¤› ya-
             da ‹yotlu Rafine Sofra Tuzu olarak raflarda ye-
                                                            rataca¤›z.”  Pizza Pizza flu an Türkiye çap›nda ve
             rini al›yor.
                                                            KKTC’de 160 restoran ile hizmet veriyor.
            184 KobiEfor Haziran 2010
   179   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189