Page 184 - KobiEfor_Haziran_2010
P. 184
SEKTÖR/PERAKENDE
elsys’nin katk›lar›yla haz›rlanm›flt›r
www.elsys.com.tr
Pizza Pizza, ‹stanbul a¤›rl›kl›
büyüyecek
Pizza Pizza yeni franchise siste-
mi ile y›l sonuna kadar ‹stan-
bul’da 60 restoran› hedefliyor.
Pizza Pizza Genel Müdürü Tolga
Türker Pizza Pizza’n›n franchise
sisteminde bir ilke imza att›¤›na
dikkat çekerek, “Türkiye’de ve
dünyada olmayan bir yat›r›m f›rsa-
t›n› giriflimcilerle buluflturduk” de-
ESTUZ YEN‹ fi‹fiES‹NDE di. 2010 y›l› bafl›nda “Bugün aç, Seneye öde” kon-
septi ile giriflimciler için yeni bir sistem bafllatt›kla-
Tuz sektöründe 1982 y›l›ndan beri faaliyet
r›n› belirten Türker, “Bu destek konseptli bir ödeme
gösteren Estuz A.fi. Eskiflehir, ‹zmir ve Dazk›r›
plan›. Franchisee aday›m›zdan teminat mektubu is-
olmak üzere 3 farkl› sahadan tüm Türkiye’ye
tiyoruz ve o da bugün açt›¤› dükkân›n bedelini ge-
hizmet veriyor. Bugün 15 bin ton günlük kapa-
lecek sene veriyor” diye konufltu. Türker, bu siste-
sitesiyle üretime devam eden Estuz, ürün çeflit-
min herhangi bir taksit ya da yar›s›n› flimdi öde ya-
lili¤ini art›rarak yeni fliflesi ve Türkiye’de ilk de-
r›s›n› sonra öde sistemi olmad›¤›na dikkat çekerek,
fa uygulanan Body-Sleeve ambalaj›yla 2010 y›-
“2010 ile birlikte Pizza Pizza franchise’› olan kifli,
l›nda ilklere imza at›yor. Estuz A.fi. Yönetim
dükkân›n› bu sene aç›yor ve önümüzdeki sene bu
Kurulu Baflkan› Vedat Özdemir, öncelikle ken-
tarihte bedelini ödüyor. Bu sistem ile yat›r›m›n ta-
dilerine özgü olmas› amac›yla flifle tasar›m›yla
mam›n› biz yap›yoruz; iflletme hakk›n› ise yat›r›mc›
ifle bafllad›klar›n›, flifle tasar›m› yap›l›rken dik-
al›yor” ifadelerinde kulland›. Günde ortalama 30
kat ettikleri özellikler aras›nda fliflenin daha
franchise talebi ald›klar›n› ifade eden Tolga Türker,
önce dünyada örne¤i olmam›fl bir tuz fliflesi ol-
Pizza Pizza’n›n her yönü ile cazip bir yat›r›m oldu-
mas›na önem verdiklerini belirtiyor. Özdemir,
¤una dikkat çekerek, 2010 y›l›nda ‹stanbul’a a¤›rl›k
flifleler tasarlan›rken, bir çok araflt›rma yap›ld›-
vereceklerini kaydetti.
¤›n› ve araflt›rma sonuçlar›na göre fliflenin sof-
Türker, flunlar› kaydetti: “2010 y›l›nda ‹stan-
ralarda yer alabilecek kadar fl›k olmas› ve bo-
bul’da restoran say›m›z› 60’a ulaflt›raca¤›z. Yine bu
yutunun buna uygun olmas›, daha sonra da
y›l ‹stanbul’da da ‹zmir Torbal›’da oldu¤u gibi bir
kullan›m kolayl›¤› için ergonomik yap›s›na dik-
merkez ofis açma haz›rl›klar›m›z› neredeyse tamam-
kat edildi¤ini vurguluyor.
lad›k. ‹stanbul’daki tesisimiz bin 200 metrekarelik
fiifleyle yeni tan›flan tüketicilerin olumlu tep-
bir alanda, 5 milyon dolar yat›r›m maliyeti ile kurul-
kiler verdi¤i yeni tuz flifleleri, 175 graml›k am-
du. Bunun 3 milyon dolar› fiziki yat›r›m, 2 milyon
balaj›nda Sofrada Ö¤ütme Deniz Tuzu, 200
dolar› pazarlama ve reklam yat›r›m›n› kaps›yor. Bü-
graml›k ambalaj›nda sodyumu yüzde 50 azalt›l-
tün bu altyap› haz›rl›klar› ile 2010 sonuna kadar res-
m›fl ‹yotlu Tuz, 200 graml›k ambalaj›nda ‹yot-
toran say›m›z› 250’e ç›karaca¤›z. fiu anda 2000’e
suz Tuz, 350 graml›k ambalaj›nda Sofrada
yak›n kifliye istihdam sa¤l›yoruz, yeni tesis ve yeni
Ö¤ütme Deniz Tuzu ve 500 graml›k ambalaj›n-
restoranlarla bir 200 kifliye ek istihdam olana¤› ya-
da ‹yotlu Rafine Sofra Tuzu olarak raflarda ye-
rataca¤›z.” Pizza Pizza flu an Türkiye çap›nda ve
rini al›yor.
KKTC’de 160 restoran ile hizmet veriyor.
184 KobiEfor Haziran 2010