Page 196 - KobiEfor_Mart_2010
P. 196

‹K‹TELL‹ OSB

                                    Aras Cargo’nun katk›lar›yla haz›rlanm›flt›r
            www.arascargo.com
            Dilek Pastanesi, 2010’da büyümeye odakland›

              Dilek Pastanesi, 1957’den bu yana sürdürdü¤ü  yemek yenecek güzel bir me-
            lezzet yolculu¤unu 2010’da yeni yat›r›mlarla taçlan-  kan›n olmad›¤›n› gördük. Za-
            d›r›yor. Pastane, restoran ve cafe konseptiyle 7x24  manla bölge geliflti ve Dilek
            hizmet veren Dilek Pastanesi, 11 olan flube say›s›n›  Pastanesi müdavimleri olufl-
            14’e ç›karacak. Cabir Yaz›c› ve Murat Kamil Gü-  tu. Dilek’i tercih eden müflte-
            müfl’ün ortak oldu¤u pastanede, müflterilere aç›k  ri zengin mönüyle karfl›lan›-
            büfe kahvalt›n›n yan› s›ra Avrupa, Uzakdo¤u gibi  yor. Sürekli ürün gelifltirme
            dünya mutfa¤›n›n örnekleri sunuluyor. Dilek Pasta-  çal›flmalar›yla müflterilerinin
            nesi Genel Müdürü Cabir Yaz›c›, “Fatih’te bafllayan  damak tad›na uygun yeni lez-
            yolculu¤umuz Bak›rköy ‹ncirli Caddesi’ne açaca¤›m›z  zetler ortaya ç›kar›yoruz. Di-
            12. flube ile devam edecek. Avrupa yakas› büyüme  lek’in en çok tercih edilen
            yap›m›z› bu y›l Anadolu yakas›na da tafl›mak istiyo-  ürünleri aras›nda kaymakla yap›lan baklavas›, tira-
            ruz. Bugüne kadar flube yat›r›mlar›m›z› kendimiz ger-  misu ve profiterol yer al›yor.”
            çeklefltirdik. Yeni dönemde franchise modeliyle bü-  Hiçbir üründe yan katk› maddesi kullanmad›klar›-
            yümek ve ‹stanbul’un her noktas›ndaki müflterileri-  n› dile getiren Yaz›c›, do¤al ürünlerle ‘sa¤l›kl› ye-
            mize ulaflmak istiyoruz” diyor. Pastane, cafe ve res-  mek’ kültürüne katk› sa¤lad›klar›n› paylafl›yor. Rum
            toran konseptini Türkiye’ye 20 y›l önce getirdikleri-  ustalar›n yan›nda çekirdekten yetiflen Yaz›c›, ürünle-
            ni söyleyen Yaz›c›, fabrika alanlar›n›n kendilerine  rinin standartlar›n›n yüksek oldu¤unu, yeni ürün ge-
            yetmedi¤i belirterek, ‹kitelli’deki 4 bin metrekare  lifltirme çal›flmalar›n da sürekli devam etti¤ini akta-
            alan üzerine kurulu yeni yerlerinde üretimlerini sür-  r›yor. Geçen y›l 7 milyon TL ciroya ulaflan firma
            düreceklerini aç›kl›yor. Sanayinin içinde tercih edilir  2010’da bu rakam› 10 milyon dolara ç›karmak isti-
            bir marka olmay› yaratt›klar› kopsepte ba¤layan Ya-  yor. Bak›rköy flube ve fabrika yat›r›m›na 3 milyon TL
            z›c›, flu bilgileri veriyor: “‹kitelli’ye ilk geldi¤imizde  ay›ran Dilek’te 400 kifli istihdam ediliyor.
   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201