banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

Türkiye ile İsveç arasında JETCO Protokolü imzalandı

Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Türkiye-İsveç arasındaki ticaret hacmini kısa süre içerisinde 5 milyar doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

PAZAR/ÜLKE 01.10.2024, 00:01
632
Türkiye ile İsveç arasında JETCO Protokolü imzalandı
banner623

Bakan Bolat, İsveç’te, Uluslararası Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Johan Forssell ile Türkiye-İsveç Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO/ETOK) II. Dönem Toplantısı vesilesiyle bir araya geldiklerini belirtti. “Toplantıda, özellikle yenilenebilir enerji, sağlık turizmi, yeşil ekonomi, teknoloji, savunma, KOBİ’ler ve start-uplar konusunda yeni işbirlikleri için güçlü bir zemin inşa ettik, yol haritamızı imzaladığımız JETCO Protokolü ile kayda geçirdik.”
Bakan Bolat, İsveç’in başkenti Stockholm’de, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından Türkiye Yatırım Konferansı kapsamında düzenlenen yuvarlak masa toplantısında iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.
Türkiye ve İsveç ilişkilerinin rayına girdiğini anlatan Bakan Bolat, “Geçen sene 4.1 milyar dolar ticaretimiz oldu. İsveç’in dünyaca ünlü markalarına artık ülkemize doğrudan yatırım yapmalarını istedik” dedi.

Yorumlar (0)