banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

Bekod Mühendislik, endüstriyel otomasyonda ilklere imza atıyor

Bekod Mühendislik Genel Müdürü Berkant Arseven, Türkiye’de ilk altıgen ve flexible mekanik ve yazılım sistemine sahip, robotlu, tüm detay parça kontrolleri yapan, kompakt ve birçok ilkler barındıran ön tampon hattı kuran Bekod Mühendislik’in, 2021 yılında yurtdışında bir şube açmayı ve ihracata odaklanmayı hedeflediğini söylüyor.

HABER 01.02.2021, 00:01 27.02.2021, 12:43
21537
Bekod Mühendislik, endüstriyel otomasyonda ilklere imza atıyor
banner625

Bekod Mühendislik, sektörde 18 yılın üstünde tecrübeye sahip Berkant Arseven tarafından 2014 yılında Bursa’da kuruldu. ‘Endüstriyel Otomasyon Hizmetleri’ konusunda ISO 9001:2008 kalite belgesine sahip Bekod Mühendislik, ROBODER ve Bursa GESİAD Üyesi.
Bekod Mühendislik Genel Müdürü Berkant Arseven, “Bünyemizde çoğunluğu üniversite mezunu tecrübeli mekanik, endüstriyel yazılım, robot ve otomasyon ekibi mevcuttur. Ağırlıklı olarak otomotiv OEM ve T1 yan sanayilerine hizmet vermekteyiz. Otomotiv plastik, metal yan sanayilerinin yanı sıra maden, cam, koltuk, arıtma, demir çelik, gıda sektörü birçok gibi farklı sektöre de hizmet vermekteyiz. Sunduğumuz hizmetler ürün ve sektöre özel olduğundan her makine veya yazılım firmaya özel olmaktadır” diyor.

“2021 yılında ihracata odaklanacağız”
Berkant Arseven, Bekod Mühendislik’in 2021 yılı hedeflerini açıklıyor: 2021 yılında kadromuzu büyütmenin ve yeni müşteriler kazanmanın yanı sıra yurtdışında bir şube açmayı ve ihracata odaklanmayı hedefliyoruz.
2020 yılında hem firmamızı hem de çalışanlarımızı geliştirmek için firma içi eğitimlere ağırlık vermiştik. Tasarım ve elektrik proje çizim ileri seviye eğitimleri, 3 farklı PLC ve Servo eğitimi, 4 farklı kamera sistemi eğitimi ile robot eğitimlerimizi gerçekleştirmiştik.
2021 yılı hedeflerimizden bazılarını; makinalarımızın içimizde CE belgelendirilmesi, görüntü işleme ve maden taşıma arabaları konusunda Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak ve yeteneklerimizi daha da geliştirmek olarak sayabiliriz.”

Bekod Mühendislik farkı
Berkant Arseven, rekabette Bekod Mühendislik’i öne çıkan farkı şu sözlerle özetliyor: “Farkımız Türkiye’de ve Dünya’da farklı sektörlerdeki uygulamaları birbirinden bağımsız diğer bir sektöre uygulayabilmektir.
Örnek vermek gerekirse müşterimize yapmış olduğumuz Fiat Egea MCA&Cross ön tampon montaj hattı, tasarımı, yazılımı ve robotlu kamera sistemi ile sektörde ilk örneklerdendir.
Özellikle görüntü işleme, üretim prosesleri, kontrol uygulamaları konusunda rakiplerimizden ayrılmaktayız. Detaylandırırsak; ön/arka tampon montaj hatları, plastik parça ultrasonik kaynak uygulamaları, otomotiv aydınlatma elemanları (far, arka stop vb.) montaj ve kontrol hatları ile bunlara ait test makineleri yüksek tecrübeye sahip olduğumuz konular.
Diğer yeteneklerimiz arasında; marka bağımsız görüntü işleme uygulamaları, montaj hatları, final kontrol makineleri, sızdırmazlık ve iletkenlik test makineleri, fatik/ömür test makineleri, robotlu görüntü işleme uygulamaları, nümerik kontrol (CNC) uygulamaları, servo sistemler, Kartezyen sistemler, veri toplama, Endüstri 4.0 uygulamaları, AGV sistemleri, RTLS uygulamaları ve robotlu uygulamalar sayılabilir. Bunları yaparken müşteri istekleri, memnuniyeti en üstte yer almaktadır. İş teslimleri sonrası tarafımızdan kaynaklansın veya kaynaklanmasın oluşan tüm problemlere mümkün olan en kısa sürede üretimi aksatmayacak şekilde müdahale edilmektedir. Bu da bizi ayıran diğer özelliklerden biridir.”

Türkiye’de ilk
Berkant Arseven, Türkiye’de ilk altıgen ve flexible mekanik ve yazılım sistemine sahip, robotlu, tüm detay parça kontrolleri yapan, kompakt ve birçok ilkler barındıran ön tampon hattı kurduklarını anlatıyor.
Türkiye’de ilk robotlu multi spectrum ve dome aydınlatmaya sahip kamera sistemini kurduklarını aktaran Arseven, şunları dile getiriyor: “Türkiye’de ilk defa 1500 referans 43 detay parça ve 19 renk seçeneğini 9 kameralı sistemle kendine özgü mekanik ve esnek yazılımı ile fark yarattık. Kısaca; mekanik tasarımla yüzde 50 daha az alan ve operatör ihtiyacı oluştu. Yazılım ile ise; ERP ile JIS/JIT uygulamaları haberleşerek müşteriye 40 saniye içinde biten parçanın yüksek doğruluk ile kontrol edilmiş, resimleri ve barkodları dahil tüm detay parçaları kayıt altına alınmış entegre bir sistem sunmuş olduk. En önemli özelliklerinden biri de esnek fikstür sistemi ve yazılım mantığı ile dakikalar içinde yeni referanslar eklenebilmesidir.
Aynı projede öne çıkan ve yaptığımız detay parça kontrollerinin bazıları; renk kontrolü, kamera ile detay kontrolü, firmamız tarafından yazılan yazılım ile park sensörü sağlamlık kontrolü, yine bize özgü başka bir yazılım ile park kamerası kontrolü, tork ve açı kontrolü, pick to light sistem, barkod kontrolü sayılabilir."
Arseven, “Yaptığımız ultrasonik kaynak makinesinde bir önceki benzerlerine göre çekme testleri sonuçlarında yüzde 200 daha fazla kuvvete ulaşmış olduk. Bu ve benzeri müşteriye özel çözümlerimizle rekabette öne çıkıyoruz” açıklamasını yapıyor.

Yorumlar (0)
banner557