Page 94 - KobiEfor Ağustos 2023 Sayı 287
P. 94
*,'$ 785à=0
Restoran Modern açıldı
‘Denizden Restoran’a’
İstanbul Modern’in zi-
Masterchef Mehmet Yalçınkaya’nın Bodrum
yarete açılmasıyla birlikte
Merkez’de, Kocadon Museum Hotel’de açtığı yeni
İstanbullular, şehrin kültür
restoran DENİZDEN BODRUM büyük ilgi görürken
ve gastronomi sahnesine
Dry Aged balık konseptini de ilk kez
yepyeni bir renk katacak
Bodrum’a taşıdı.
Restoran Modern’le de ta-
Restoranda, Mehmet Şef’in deniz
nışmış oldu.
mahsulleri ile yaptığı tüm imza
c•paces Grup bünyesin- yemekler,
de, açılan Restoran Mo- Dry Aged
dern, İstanbul’un kültür, sa- dolapta
nat ve tarihinden ilham alan dinlendi-
çağdaş bir yemek deneyimi rilen ba-
sunuyor. lıklar, yerel dokuya uygun ama
Misafirlerini, Türk mut- dünyada iz bırakacak bir damak
fağına modern bir yorum lezzeti yerli ve yabancı misafir- Mehmet
getiren lezzetleri eşliğinde, lerle buluşmaya devam ediyor. Yalçınkaya
Tarihi Yarım Ada’nın nefes
kesen manzarasını sunan Keyifli film geceleri
şık mekanında ağırlıyor.
Four Seasons Hotel Bosphorus klasiği haline gelen
Mekan Pazartesi hariç her
‘Açık Hava Sineması’, bu yaz sezonunda da Akbank’ın
gün saat 12.00-00.00 ara- uçuş ve seyahat kartı Wings işbirliğiyle sevilen filmleri
sında servis veriyor. yaz mevsiminin güzel enerjisi ile buluşturuyor.
28 Ağustos’a kadar ‘müzi-
Doğanay meyveli içeceklerle kal filmler’ ve ‘ödüllü filmler’
ferahlık temaları altında gerçekleşe-
cek olan ‘Wings Açıkhava Si-
Doğanay içecek ailesinin birbi- neması’, misafirlere sinema
rinden lezzetli çeşitleri ile yaz ayla- keyfini Boğaz’ın kıyısında pat-
rı, ferahlığa kavuşuyor. lamış mısır ve içecek eşliğinde sunuyor.
İçecek ailesinin vazgeçilmez Film gösterimleri saat 21.00’de başlıyor, otel misafir-
üyesi Doğanay Limonata ile ailenin lerine ve tüm sinemaseverlere açık olan programda izle-
yeni gözdesi Doğanay Karadut’un enfes lezzeti, günün yiciler, biletlerini otelden alarak filmlerin tadını çıkarıyor.
her saatinde ve dilediğiniz her yerde buz gibi serinletici
etkisiyle sıcak yaz günlerinin favorisi oluyor. Otel Büyükada Resorts&Spa
C vitaminli Doğanay Limonata, ferahlatıcı etkisiyle
lezzetli bir deneyim sunuyor. Bu enfes limonatanın, şe- BELTUR hizmete girdi
ker tüketmek istemeyenlere özel üretilmiş şekersiz çe- İBB, Orman Bakanlığı tarafından satışa çıkarılan
şidi de bulunuyor. Adalar’daki tesisi satın alıp, İstanbulluların ve turistle-
rin kullanımına açtı.
Bol malzemeli, çok bereketli ‘Otel Büyükada Resorts&SPA
BELTUR’ adıyla hizmete alınan tesi-
Buğdaydan fasulyeye, cevizden kayısıya kadar bir-
sin açılış töreninde İstanbul Bü-
birinden farklı malzemelerin şaşırtıcı ve bir o kadar da
yükşehir Belediye (IBB) Başkanı
mükemmel uyumuyla ortaya çıkan aşure, olsa da yesek
Ekrem İmamoğlu, “İstanbul,
dedirten bol malzemeli ve doygun lezzetiyle bir gün değil
güzel etkinlik alanlarıyla, mey-
her gün Özsüt’lerde. danlarıyla, ormanlarıyla, park-
İçinde birçok lezzeti beraberinde
larıyla, kültür hizmetleriyle, kon-
barındıran bu geleneksel tatlı, her
serleriyle, sanat alanlarıyla, tarihi eserlerine, mirasına
biri ayrı ayrı pişirilen ve özenle seçi-
sahip çıkarak, güçlü yolculuğuna devam edecek” dedi.
len bakliyat, kuru meyve ve yemişler-
Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, tesisin çok
le hazırlanıyor. kültürlü ve etnik yapılı Adalar’ın yerel mutfağının olu-
Özsüt aşuresi, pirincin özel değir- şumuna katkı sunacağına inandığını vurguladı. Tesis,
menlerde öğütülmesiyle hazırlanan 12 ay boyunca her gün 24 saat hizmet verecek.
sübye ile doygun bir kıvama ulaşıyor.
94 KobiEfor $ðXVWRV