Page 96 - KobiEfor Ekim 2023 Sayı 289
P. 96
TEKNOPARKLAR
Cube Incubation’un girişimcilerine TEKNOFEST’ten ödül
Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube
Incubation’un 6 girişimcisi TEKNOFEST Ankara’da
düzenlenen Girişimcilik Yarışması’nda birincilik elde
ederken 2 girişimcisi ise ilk üçte kendilerine yer buldu.
Tarım Teknolojileri alanında birinciliği; hızlandır-
ma kategorisinde MOVEON ve tohum öncesi kate-
gorisinde Solis Yazılım aldı. Ulaşım ve Mobilite Tek-
nolojileri alanında ise hızlandırma kategorisinde
birinciliği Lojipark kazandı.
Haberleşme ve İletişim Teknolojileri alanında yer
alan üç girişimden Orbina.ai ‘Hızlandırma Aşama-
sı En İyi Girişim’ kategorisinde birincilik elde etti. Cube Incubation’un bünyesinde yer alan isimler-
Orbina.ai ile aynı alanda yer alan Simularge ‘Erken den Spacelis Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri
Aşama En İyi Girişim’ kategorisinde birinciliğe hak alanında ‘Tohum Öncesi En İyi Girişim’ kategorisinde
kazanırken Simularge ile aynı dalda mücadele eden birinci; Co Print ise Diğer Teknolojiler alanında ‘Erken
Pirameet ise ikincilik elde etti. Aşama’ kategorisinde üçüncülük kazandı.
Big Bang Start-up Challenge 2023 için geri sayım başladı
yıl düzenlediği Big Bang Start-up Chal-
lenge 13-14 Aralık tarihlerinde UNIQ
İstanbul’da 12. kez gerçekleştirilecek.
Kendi alanında en iyi teknoloji girişim-
lerini, iş ve yatırım dünyasına tanıtacak
olan Big Bang Start-up Challenge, bu sa-
yede girişimcilerin çekirdek sermayeleri
ile buluşmasına zemin hazırlayacak.
Girişimlere geçtiğimiz yıl 341 milyon
İTÜ ARI Teknokent’in teknoloji girişimlerini TL’yi aşkın, son üç yıl içinde ise 850 milyon TL’yi
desteklemek için kurduğu ve UBI Global tarafın- bulan ödül, yatırım ve nakit desteği sağlayan Big
dan ‘Dünyanın En İyi Üniversite Kuluçka Merke- Bang’in bu yıl çok daha büyük bir kaynak yaratma-
zi’ seçilen İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nin her sı bekleniyor.
Türkiye’nin ilk sağlıklı Noodle’u üretiliyor
Eriş Un ve Yıldız Teknik Üniversitesi Tekno- ve vücuda faydalı mikro-
loji Transfer Ofisi işbirliğiyle Türkiye’de bir ilk organizmalar ekleyerek
olan Doğal Probiyotikli Nudo Noodle’ı hazırlan- genel sağlığı iyileştir-
dı. Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen Türkiye mede etki eder. Noodle
1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi’nde ön lans- sektörü ülkemizde hızla
manı gerçekleştirilen Probiyotikli Nudo Noodle, büyümekte ve özellikle 7-28 yaş arası tüketi-
sektör profesyonellerinden tam not aldı. ciler arasında en hızlı büyüyen gıda kategori-
Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisli- lerinden biri haline geldi. Üniversite sanayi iş-
ği Bölümü Başkanı Prof.Dr. Enes Dertli; Nudo birliği kapsamında gerçekleştirilen bu çalışma
Noodle’ın, sindirim sistemi sağlığını destekle- ile Noodle’ın fonksiyonel bir ürün olarak de-
mek ve vücudu daha sağlıklı hale getirmek için Enes ğerlendirilebilirliğine katkı sağlamak amacıyla
özel olarak formüle edilmiş probiyotikler içer- Dertli ülkemizde ilk defa Probiyotikli Noodle üretimi
diğini belirtti. gerçekleştirilmiştir. Böylece hem gençler tara-
Prof.Dr. Dertli şu açıklamalarda bulundu: “Probiyo- fından çok fazla tüketilen Noodle’ı insan sağlığının de-
tikler, sindirim sistemi sağlığını destekleyen yararlı mik- vamlılığı noktasında katkı sağlayabilen bir ürün haline
roorganizmalar olarak bilinir. Bu probiyotikler, sindirim getirmek hem de Noodle ile ilgili gereksiz manipülas-
sağlığını destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir yonlara son vermek hedeflenmiştir.”
94 KobiEfor Ekim 2023