Page 96 - KobiEfor Ekim 2023 Sayı 289
P. 96

TEKNOPARKLAR



             Cube Incubation’un girişimcilerine TEKNOFEST’ten ödül

               Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube
             Incubation’un 6 girişimcisi TEKNOFEST Ankara’da
             düzenlenen Girişimcilik Yarışması’nda birincilik elde
             ederken 2 girişimcisi ise ilk üçte kendilerine yer buldu.
               Tarım Teknolojileri alanında birinciliği; hızlandır-
             ma kategorisinde MOVEON ve tohum öncesi kate-
             gorisinde Solis Yazılım aldı. Ulaşım ve Mobilite Tek-
             nolojileri alanında ise hızlandırma kategorisinde
             birinciliği Lojipark kazandı.
               Haberleşme ve İletişim Teknolojileri alanında yer
             alan üç girişimden Orbina.ai ‘Hızlandırma Aşama-
             sı En İyi Girişim’ kategorisinde birincilik elde etti.   Cube  Incubation’un  bünyesinde  yer  alan  isimler-
             Orbina.ai ile aynı alanda yer alan Simularge ‘Erken   den Spacelis Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri
             Aşama En İyi Girişim’ kategorisinde birinciliğe hak   alanında ‘Tohum Öncesi En İyi Girişim’ kategorisinde
             kazanırken Simularge ile aynı dalda mücadele eden   birinci; Co Print ise Diğer Teknolojiler alanında ‘Erken
             Pirameet ise ikincilik elde etti.             Aşama’ kategorisinde üçüncülük kazandı.


             Big Bang Start-up Challenge 2023 için geri sayım başladı

                                                                   yıl düzenlediği Big Bang Start-up Chal-
                                                                   lenge 13-14 Aralık tarihlerinde UNIQ
                                                                   İstanbul’da 12. kez gerçekleştirilecek.
                                                                     Kendi alanında en iyi teknoloji girişim-
                                                                   lerini, iş ve yatırım dünyasına tanıtacak
                                                                   olan Big Bang Start-up Challenge, bu sa-
                                                                   yede girişimcilerin çekirdek sermayeleri
                                                                   ile buluşmasına zemin hazırlayacak.
                                                                     Girişimlere geçtiğimiz yıl 341 milyon
               İTÜ ARI Teknokent’in teknoloji girişimlerini   TL’yi aşkın, son üç yıl içinde ise 850 milyon TL’yi
             desteklemek için kurduğu ve UBI Global tarafın-  bulan ödül, yatırım ve nakit desteği sağlayan Big
             dan ‘Dünyanın En İyi Üniversite Kuluçka Merke-  Bang’in bu yıl çok daha büyük bir kaynak yaratma-
             zi’ seçilen İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nin her   sı bekleniyor.


             Türkiye’nin ilk sağlıklı Noodle’u üretiliyor

               Eriş Un ve Yıldız Teknik Üniversitesi Tekno-        ve vücuda faydalı mikro-
             loji Transfer Ofisi işbirliğiyle Türkiye’de bir ilk   organizmalar ekleyerek
             olan Doğal Probiyotikli Nudo Noodle’ı hazırlan-       genel sağlığı iyileştir-
             dı. Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen Türkiye       mede etki eder. Noodle
             1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi’nde ön lans-         sektörü ülkemizde hızla
             manı gerçekleştirilen Probiyotikli Nudo Noodle,       büyümekte ve özellikle 7-28 yaş arası tüketi-
             sektör profesyonellerinden tam not aldı.              ciler arasında en hızlı büyüyen gıda kategori-
               Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisli-         lerinden biri haline geldi. Üniversite sanayi iş-
             ği Bölümü Başkanı Prof.Dr. Enes Dertli; Nudo          birliği kapsamında gerçekleştirilen bu çalışma
             Noodle’ın, sindirim sistemi sağlığını destekle-       ile Noodle’ın fonksiyonel bir ürün olarak de-
             mek ve vücudu daha sağlıklı hale getirmek için   Enes  ğerlendirilebilirliğine katkı sağlamak amacıyla
             özel olarak formüle edilmiş probiyotikler içer-  Dertli  ülkemizde ilk defa Probiyotikli Noodle üretimi
             diğini belirtti.                                      gerçekleştirilmiştir. Böylece hem gençler tara-
               Prof.Dr. Dertli şu açıklamalarda bulundu: “Probiyo-  fından çok fazla tüketilen Noodle’ı insan sağlığının de-
             tikler, sindirim sistemi sağlığını destekleyen yararlı mik-  vamlılığı noktasında katkı sağlayabilen bir ürün haline
             roorganizmalar olarak bilinir. Bu probiyotikler, sindirim   getirmek hem de Noodle ile ilgili gereksiz manipülas-
             sağlığını destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir   yonlara son vermek hedeflenmiştir.”


           94 KobiEfor Ekim 2023
   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101