Page 118 - KobiEfor-Kasim-2020
P. 118
*,'$ 785à=0
Türkiye’de lüks patiserie Wyndham Grand İstanbul
dönemi başlıyor
Levent’e ‘Sıfır Atık Belgesi’
Şık butik pastane konsepti ve
sunduğu ayrıcalıklar ile Kandilli Wyndham Grand İstanbul
Pastanesi, Türkiye’ye luxury pa- Levent, “Gayretimiz gelece-
tisserie kavramını getiriyor. ğimizi korumak” anlayışıyla
Türkiye’nin değerli şefleri başlattığı atık yönetimi pro-
tarafından hazırlanan pastala- jesiyle Çevre ve Şehircilik
rını Christofle servisler ve Her- Bakanlığı tarafından ‘Sıfır
mes tabaklarda özel Atık Belgesi’ni almaya hak
ve şık bir sunumla kazandı.
servis eden Kandilli Wyndham Grand İstanbul
Pastanesi’nin menü- Levent’te, atık yönetimi için
otelin departmanlarında ayrıştırma istasyonları
sünde yer alan özel
yerleştirildi, tüm personele çevre eğitimleri verildi.
tatlar lezzetleri ile
Zekeriyaköy’deki Patili Bahçe Hayvan Barınağı’na,
öne çıkıyor.
tüketilmeyen gıdalar, düzenli bağışlanıyor.
Teksüt iste, gelsin!
Hilton Grubu’na Sıfır Atık Belgesi
Çeşitli kategorilerde 7 bin’den fazla ürün sunan on-
line süpermarket İste Gelsin’den artık Türkiye’nin en Kuruldukları günden bu yana çevreye saygılı
büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt’ün çalışmalarıyla sektörünün öncü otellerinden Hil-
ürünlerini de sipariş etmek mümkün. Teksüt, www.
ton İstanbul Bosphorus ve Conrad İstanbul Bosp-
istegelsin.com’da ve mobil uygulamasında yerini aldı.
horus, Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.
Teksüt Satış ve Pazarlama Di- İnteraktif Çevre firmasının danışmanlığında
rektörü Murat Keleş, ilk etapta
kurulan Sıfır Atık Sistemleri’ne sahip Hilton Gru-
7 ürünü sunduklarını belirtiyor:
bu otellerinin İstanbul’daki iki önemli temsilcisi
Krem Peynir, Lor, otele, belgeleri
Tam Yağlı Beyaz
İstanbul Çevre
Peynir, Dilimli Ka-
ve Şehircilik İl
şar, Çeçil Peyniri,
Üç Yöresel Peynir Müdürlüğü ta-
ve Antep Peyniri. rafından veril-
di; Hilton İstan-
bul Bosphorus ve Conrad İstanbul Bosphorus’ta
Meksikalı Vegan! kurulan Sıfır Atık Sistemi örnek uygulama modeli
olarak gösterildi.
Türk & Meksikalı aile tara-
fından işletilen, Meksika’ya Japon Mutfağı İstanbul’da
özgü gerçek yerel yemekle-
riyle ünlenen Ranchero’nun Divan İstanbul içerisindeki Maromi by Divan, ye-
menüsünde, veganlara özel nilenen konseptiyle Kalamış Marina içerisinde de
reçeteler de yer alıyor. Uzak Doğu mutfağı
Şehrin Meksikalısı Ranc- sevenlerle buluşma-
hero, Meksika’nın klasik ye- ya hazırlanıyor.
meği Fajita’yı içerisinde hiç- Japon mutfağının
bir et ürünü ve hayvansal gıda klasik tatlarını Şef
olmadan da servis edebiliyor, Kenji’nin kendine has
taco sever veganlar için de al- yorumlarıyla menüye
ternatif sunuyor. yansıttığı Maromi by
Divan, misafirlerini lezzet dolu bir Uzak Doğu yol-
culuğuna davet ediyor.
Geleneksel Japon öğeleriyle farklılaşan Maromi
By Divan’ın en çok tercih edilen lezzetler; tempura,
sake teriyaki, syabu.
118 KobiEfor .DVÜP