Page 118 - KobiEfor-Kasim-2020
P. 118

*,'$ 785à=0



               Türkiye’de lüks patiserie                         Wyndham Grand İstanbul
               dönemi başlıyor
                                                                 Levent’e ‘Sıfır Atık Belgesi’
                  Şık butik pastane konsepti ve
               sunduğu ayrıcalıklar ile Kandilli                   Wyndham Grand İstanbul
               Pastanesi, Türkiye’ye luxury pa-                  Levent, “Gayretimiz gelece-
               tisserie kavramını getiriyor.                     ğimizi korumak” anlayışıyla
                  Türkiye’nin değerli şefleri                     başlattığı atık yönetimi pro-
               tarafından hazırlanan pastala-                    jesiyle Çevre ve Şehircilik
               rını Christofle servisler ve Her-                  Bakanlığı tarafından ‘Sıfır
               mes tabaklarda özel                               Atık Belgesi’ni almaya hak
               ve şık bir sunumla                                kazandı.
               servis eden Kandilli                                Wyndham Grand İstanbul
               Pastanesi’nin menü-                               Levent’te, atık yönetimi için
                                                                 otelin departmanlarında ayrıştırma istasyonları
               sünde yer alan özel
                                                                 yerleştirildi,  tüm personele çevre eğitimleri verildi.
               tatlar lezzetleri ile
                                                                 Zekeriyaköy’deki Patili Bahçe Hayvan Barınağı’na,
               öne çıkıyor.
                                                                 tüketilmeyen gıdalar, düzenli bağışlanıyor.
               Teksüt iste, gelsin!
                                                                 Hilton Grubu’na Sıfır Atık Belgesi
                  Çeşitli kategorilerde 7 bin’den fazla ürün sunan on-
               line süpermarket İste Gelsin’den artık Türkiye’nin en   Kuruldukları günden bu yana çevreye saygılı
               büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt’ün   çalışmalarıyla sektörünün öncü otellerinden Hil-
               ürünlerini de sipariş etmek mümkün.  Teksüt, www.
                                                                 ton İstanbul Bosphorus ve Conrad İstanbul Bosp-
               istegelsin.com’da ve mobil uygulamasında yerini aldı.
                                                                 horus, Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.
                                 Teksüt Satış ve Pazarlama Di-     İnteraktif Çevre firmasının danışmanlığında
                               rektörü Murat Keleş, ilk etapta
                                                                 kurulan Sıfır Atık Sistemleri’ne sahip Hilton Gru-
                               7 ürünü sunduklarını belirtiyor:
                                                                 bu otellerinin İstanbul’daki iki önemli temsilcisi
                                             Krem Peynir, Lor,                                otele, belgeleri
                                             Tam Yağlı Beyaz
                                                                                              İstanbul Çevre
                                             Peynir, Dilimli Ka-
                                                                                              ve Şehircilik İl
                                             şar, Çeçil Peyniri,
                                             Üç Yöresel Peynir                                Müdürlüğü ta-
                                             ve Antep Peyniri.                                rafından veril-
                                                                                              di; Hilton İstan-
                                                                 bul Bosphorus ve Conrad İstanbul Bosphorus’ta
               Meksikalı Vegan!                                  kurulan Sıfır Atık Sistemi örnek uygulama modeli
                                                                 olarak gösterildi.
                  Türk & Meksikalı aile tara-
               fından işletilen, Meksika’ya                      Japon Mutfağı İstanbul’da
               özgü gerçek yerel yemekle-
               riyle ünlenen Ranchero’nun                          Divan İstanbul içerisindeki Maromi by Divan, ye-
               menüsünde, veganlara özel                         nilenen konseptiyle Kalamış Marina içerisinde de
               reçeteler de yer alıyor.                          Uzak Doğu mutfağı
                  Şehrin Meksikalısı Ranc-                       sevenlerle buluşma-
               hero, Meksika’nın klasik ye-                      ya hazırlanıyor.
               meği Fajita’yı içerisinde hiç-                      Japon mutfağının
               bir et ürünü ve hayvansal gıda                    klasik tatlarını Şef
               olmadan da servis edebiliyor,                     Kenji’nin kendine has
               taco sever veganlar için de al-                   yorumlarıyla menüye
               ternatif sunuyor.                                 yansıttığı Maromi by
                                                                 Divan, misafirlerini lezzet dolu bir Uzak Doğu yol-
                                                                 culuğuna davet ediyor.
                                                                   Geleneksel Japon öğeleriyle farklılaşan Maromi
                                                                 By Divan’ın en çok tercih edilen lezzetler; tempura,
                                                                 sake teriyaki, syabu.


               118 KobiEfor .DVÜP
   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123