Page 123 - KobiEfor_Haziran_2016
P. 123

GIDA/TUR‹ZM




                                                            Vogue’dan Ramazan
                                                            ay›na özel lezzetler










          ‹ftar’da 104 y›ll›k iftihar Develi                  fiehrin büyüleyici manzaras›n› lezzetli yemeklerle
                                                           biraraya getiren Vogue, Ramazan ay›na özel haz›rla-
            As›rl›k marka Develi, 11 ay›n sultan› Ramazan’›  d›¤› menüsüyle göz dolduruyor. Vogue’un Ramazan
          özel iftar menüsüyle karfl›l›yor. Kebaplar›n›n yan›s›-  menüsünde zengin iftariye taba¤›, günün çorbas›, iç-
          ra özel iftar taba¤›, ka¤›tta past›rma, semsek pidesi,  li köfte, su böre¤i, kuru patl›can dolmas›, çoban sa-
          içli köfte, Antep usulü kuru patl›can dolmas›, tand›r-  lata veya yeflil salata, flehriye pilav› eflli¤inde f›r›nda
          da firik pilav›, kaymakl› ekmek kaday›f›, güllaç….De-  kuzu incik veya naneli bulgur pilav›yla f›r›nda ekfli el-
          veli, lezzet efsanesini Samatya, Kalam›fl, Etiler, Ma-  mal› tavuk, geleneksel Osmanl› flerbeti…
          rin, Ataflehir, Florya, Eminönü, Tuzla ViaMarin ve Ni-
          flantafl› flubelerinden sonra yeni aç›lacak Ankara  Divan’dan lezzetli ve bereketli
          Restoran› ile sürdürecek.
                                                           iftar sofralar›
          ‹ftar sofran›zda bol malzemeli                      Divan Otelleri ve
                                                           Restoranlar›, Rama-
          güllaca yer aç›n                                 zan ay›na özel haz›rla-

            Geleneksel tatl›lar›n us-                      d›¤› lezzetli sofralarla
          tas› Bolulu Hasan Usta, if-                      misafirlerini karfl›l›-
          tar sofralar›n› Gazian-                          yor. Divan fleflerinin
          tep’ten gelen boz Antep                          ellerinden ç›kan geleneksel ve
          f›st›¤› ve bol sütle zenginle-                   modern tatlar; Divan ayr›cal›¤› ve
          flen bol malzemeli gülla-                         fl›kl›¤›yla gözlere ve damaklara
          c›yla flenlendirecek. Hafif                       hitap ediyor. Taksim’in simgele-
          ve midede a¤›rl›k hissi                          rinden Divan ‹stanbul, Divan ‹s-
          oluflturmamas› sebebiyle                          tanbul City’nin içinde bulunan
          özellikle Ramazan ay›na                          Divan Pub, Divan ‹stanbul Asi-
          tercih edilen güllaç, Osmanl› saray mutfa¤›n›n gözde  a’da yer alan Nazenin Restau-
          tatl›lar›ndan biri.                              rant, Divan Suites ‹stanbul G-Plus ve
                                                           Bodrum’un fl›k butik oteli Divan Bodrum…
          Ramazan’da iftar sofralar›na                     Park Dedeman Bostanc› Otel
          Bizim Mutfak’tan 2 yeni çorba                                                  aç›ld›

                               Lezzetli ürünleriyle zengin
                                                                                            Türkiye’nin
                             iftar sofralar› kurulmas›na
                                                                                         ilk otel zinciri
                             yard›mc› olan Bizim Mutfak,
                                                                                         Dedeman Gru-
                              çorbaseverlere Ramazan’a
                                                                                         bu’nun ‹stan-
                              özel 2 yeni tat sunuyor:“Köf-
                                                                                         bul’daki 4. oteli
                               teli ve fiehriyeli Domates
                                                                                         Park Dedeman
                               Çorbas›” ve “Nohutlu ve M›-
                                                                                         Bostanc›, May›s
                             s›rl› Yayla Çorbas›.” Bu Rama-
                                                            2016 itibariyle misafirlerini a¤›rlamaya bafllad›. De-
             zan’a özel haz›rlanan köfte ve flehriye eklenerek
                                                            deman Grubu’nun ifl dünyas›n›n konaklama ihtiyaç-
          zenginlefltirilen Domates Çorbas›, nohut ve m›s›r ek-
                                                            lar›na cevap vermek amac›yla hayata geçirdi¤i ikin-
          lenerek zenginlefltirilen Yayla Çorbas› iftarda farkl›
                                                            ci markas› Park Dedeman konseptiyle  otel 110 su-
          tatlar sunmak isteyen tüketicilere lezzetli birer al-
                                                            perior odada hizmet verecek.
          ternatif olacak.
                                                                                 Haziran 2016 KobiEfor 123
   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128