KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi
2015-05-31 18:48:08

Değerli Kalite Dostları,

Hamdi Doğan

31 Mayıs 2015, 18:48

KalDer vizyonu “Yaşam Kalitesinin Arttırılması”nı hedeflemektedir. Bu amaç temelde insanımızın eğitimi ile başlayan zorlu ama zorunlu bir süreçtir. KalDer’in eğitim çalışmalarına verdiği önem, insan kaynağı ile ekonomik büyüme arasındaki ilişkiden kaynaklanmaktadır.
Kuruluş aşamasında KalDer kalite standartları konusunda yol gösterici olarak ekonomiye hizmet vermiştir. İlerleyen yıllarda KalDer “Yönetimin Kalitesi”ni geliştirmeye odaklanmış ve ‘Toplam Kalite Yönetimi’ kavramını ülkemize tanıtarak rekabet, verimlilik, katılımcı ve paylaşımcı yönetim, süreçler, hedefler ve performansları sürekli sorgulayan sürekli iyileştirmeyi, geliştirmeyi öngören yönetim modelini iş dünyası ile buluşturmuştur. “EFQM Mükemmellik Modeli” yeni iş görme biçimi olarak ülkemizde hızla kavranmış ve başarılı sonuçları ile örneklerini vermiştir.

Geride bırakılan 24 yılda KalDer 6.317 eğitim programı sunmuştur. Bu programlarda yaklaşık 110 bin kişi eğitim almıştır. KalDer işletmelerimizin insan kaynağı ihtiyacına etkin ve yetkin bir eğitimci olmuştur. Özel sektörle başlayan eğitim aktivitelerimiz bugün tüm sektörlere yönelik açılımı ile Anadolu’nun her yanında hizmet vermektedir. Yıl ve yıl eklenen yeni eğitim modülleri ile zenginlik kazanmıştır. Eğitim süreci modeldeki değişimler ile birlikte ele alınarak iyileştirilmiştir.
EFQM Mükemmellik Modeli, 32 ülkede yaklaşık 40 bin kuruluştaki uygulama zenginliği ile fırsatlar sunan zengin bir eğitim ve kıyaslama platformudur. Bugün 2.101 üyesi ile KalDer bu dünya modelinin Türkiye partneri ve model eğitiminin uygulayıcısıdır.

Kurumsallaşma sorunu yaşayan KOBİ’lerimiz henüz yerellikten kurtulamazken rekabete açılmak zorunda kaldılar. KOBİ’ler henüz ulusallaşmadan küreselleşmeye geçmek durumundalar. KOSGEB ile eğitim destekleri konusunda anlaşma ile eğitim kaynağı desteği sağladık. Turkquality benzer eğitim destekleri sağladığımız bir diğer araçtır.

EFQM 2010 ve 2013 yılında modeli yenilemiştir. Modelin yeni versiyonu yaratıcılık, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik, çeviklik kavramlarını kapsamaktadır. Bu yeni yaklaşımlar çevre koruma, kurumsal sosyal sorumluluk, yenileşim süreç ve kavramlarını geleceğe de yönelik olarak toplumsal katkı boyutunda sorgulamaktadır. Model bu özelliği ile daha sofistik bir yapıya dönüşmüştür. Modelin yeni versiyonu üyelere sunulmuştur.
KalDer Mükemmellik Akademisi kapsamında “Eğitim kurumlarında Kalite profesyonelliği Uzmanlık Programı”, üniversitelerimizle işbirliği içinde sürmektedir. Boğaziçi Üniversitesi ve Okan Üniversitesi’nde programlar büyük ilgi görmüştür. Sabancı Üniversitesi ile çalışmalarımız bu yıl başlıyor. Şubelerimizde de yerel üniversiteler ile (Uludağ Üniversitesi) benzer çalışmalar yapılıyor.
Mükemmeli arayanlar için KalDer var olmaya devam edecektir.

KalDer eğitimlerinde buluşmak dileğiyle.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.