‘TÜRKPATENT AKADEMİ’ ile coğrafi engelleri ortadan kaldırarak Türkiye’nin her köşesinden katılımcılara ulaşacak, zaman ve mekândan bağımsız bir dijital akademiyi devreye aldıklarını açıklayan Bakan Kacır, “Patentten markaya, tasarımdan coğrafi işaretlere kadar geniş yelpazedeki bir bilgi külliyatını vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Öğrenmenin yalnızca fiziksel sınıflarla sınırlı kalmadığı dijital çağda, TÜRKPATENT AKADEMİ bünyesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılarımızın yetkinliklerini dijital rozet ile tescil edeceğiz. Kurumun yazılım altyapısını yapay zeka teknolojileriyle güçlendirdik. TÜRKPATENT’i, ülkemizdeki fikri sermayenin yalnızca koruyucusu olmanın ötesinde aynı zamanda gelişiminin de öncüsü haline getireceğiz” diye konuştu.
Bakan Kacır, şu bilgileri verdi: “Halihazırda 1200 dakikadan fazla içeriğe sahip 56 eğitim modülünü bünyesinde barındıran akademiyi, önümüzdeki dönemde dijital kitaplar ve yayınlarla zenginleştirerek çok daha kapsamlı bir öğrenme deneyimi sunacağız. TÜRKPATENT ve TÜBİTAK arasında imzalanacak Yapay Zeka Destekli Dijital Dönüşüm Projesiyle de TÜRKPATENT’in yazılım altyapısını yapay zeka teknolojileriyle güçlendiriyoruz. 24 aylık zaman diliminde gerçekleştirilecek proje sayesinde, halihazırda kurumumuzun bünyesinde farklı yazılımlar tarafından yürütülen iş süreçleri arasında entegrasyonu güçlendirerek iş akışlarını sadeleştireceğiz. Artık kurumumuz bünyesinde gerçekleştirilen başvurular, yapay zeka destekli sistemler sayesinde daha hızlı analiz edilerek benzersizlik araştırmaları çok daha etkin yapılacak ve süreçler otomatikleştirilerek değerlendirme süreleri minimum seviyeye inecek.”
TÜRKPATENT AKADEMİ hizmete sunuldu
Türk Patent ve Marka Kurumu’nun ‘TÜRKPATENT Akademi Lansmanı ve Yapay Zeka Destekli Dijital Dönüşüm Projesi İmza Töreni’nde Bakan Kacır, fikri mülkiyet alanında nitelikli insan kaynağı havuzunu genişletme adına yeni ve önemli bir adımı hayata geçirdiklerini belirtti.
Yorumlar