TEKNOPARKLAR

Türkiye’nin ilk sağlıklı Noodle’u üretiliyor

Eriş Un ve Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle Türkiye’de bir ilk olan Doğal Probiyotikli Nudo Noodle’ı hazırlandı. Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi’nde ön lansmanı gerçekleştirilen Probiyotikli Nudo Noodle, sektör profesyonellerinden tam not aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof.Dr. Enes Dertli; Nudo Noodle, sindirim sistemi sağlığını desteklemek ve vücudu daha sağlıklı hale getirmek için özel olarak formüle edilmiş probiyotikler içerdiğini belirtti. Prof.Dr. Dertli şu açıklamalarda bulundu: “Probiyotikler, sindirim sistemi sağlığını destekleyen yararlı mikroorganizmalar olarak bilinir. Bu probiyotikler, sindirim sağlığını destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuda faydalı mikroorganizmalar ekleyerek genel sağlığı iyileştirmede etki eder. Noodle sektörü ülkemizde hızla büyümekte ve özellikle 7-28 yaş arası tüketiciler arasında en hızlı büyüyen gıda kategorilerinden biri haline geldi. Üniversite sanayi i birliği kapsamında gerçekleştirilen bu çalışma ile Noodle’ın fonksiyonel bir ürün olarak değerlendirilebilirliğine katkı sağlamak amacıyla ülkemizde ilk defa Probiyotikli Noodle üretimi gerçekleştirilmiştir. Böylece hem gençler tarafından çok fazla tüketilen Noodle’ı insan sağlığının devamlılığı noktasında katkı sağlayabilen bir ürün haline getirmek hem de Noodle ile ilgili gereksiz manipülasyonlara son vermek hedeflenmiştir.”