29. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri sahiplerini buldu
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) 29. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödül Töreni, KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul’un evsahipliğinde Wellborn Hotel’de gerçekleşti.
Organizasyona; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof.Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, merhum Şahabettin Bilgisu’nun torunu Akman Yengin, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Babalık, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri, il müdürleri, OSB yöneticileri, firma temsilcileri ve çok sayıda konuk katıldı.
KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Şahabettin Bilgisu’nun “Ekonomi ve ekolojide denge; işin sırrı bu dengede” sözünü anımsatarak, yeşil ve dijital dönüşümün önemini vurguladı. Zeytinoğlu, Türkiye’nin 2053 karbon nötr olma hedefi için çok kapsamlı bir yol haritasının ve AB’ye yapılan ihracatın 2026’dan itibaren karbon sertifikasına tabi olması nedeniyle AB ETS’si ile uyumlu bir karbon piyasasının ülkemizde de acilen uygulamaya koyulması gerektiğini belirtti ve çevreyi koruma adına Kocaeli’de uygulanmaya başlanan birçok pilot proje hakkında bilgiler verdi.
Törende; • Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Çevre Büyük Ödülü: Sakarya’dan Türk Traktör ve Ziraat Mak. A.Ş.’ye, • KOBİ Kategorisi Çevre Büyük Ödülü: Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Gebze Fabrika 2 Şubesi’ne, • Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Otomotiv Tedarik Sektörü Çevre Ödülü: Kocaeli’den Assan Hanil Otomotiv’e, • Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Kimya Sektörü Çevre Ödülü: Kocaeli’den Gülçiçek Kimya ve Uçanyağlar Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye, • Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Metal-Makina Sektörü Çevre Ödülü: Sakarya’dan Asaş Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye verildi.

TÜRKPATENT AKADEMİ hizmete sunuldu TÜRKPATENT AKADEMİ hizmete sunuldu