Koşullar: Çağrıya Türkiye’den yapılacak projelerde sanayi-akademi işbirliği tercih nedeni olmakla beraber çağrı ortağı en az 2 ülkenin yer aldığı KOBİ-KOBİ işbirliği projeleri desteklenebilecek. Başvurularda her ülkeden en az 1 KOBİ’nin yer alması gerekiyor ve toplam proje bütçesinin en az %50’si özel sektör ortaklarına ayrılmalı. Uluslararası başvuru ile birlikte ulusal başvuru da yapılması gerekiyor.
Proje süresi: En fazla 36 ay
Proje desteği: Bir proje kapsamında TÜBİTAK’tan talep edilen katkı Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç; proje başına 325.000 Avro’yu, yürütücü kuruluş başına; yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları için 100.000 Avro’yu, özel kuruluşlar için 325.000 Avro’yu aşamaz.
Başvuru için: Türkiye’de yerleşik üniversite, kamu kurumu ve özel sektörden araştırmacılar başvurularını http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinden yapabilir.
Son Başvuru Tarihi: 27 Mart 2024
Başvuru Adresi: [email protected]
http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/
IRA-SME 33. Çağrısı
KOBİ’lere Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Lüksemburg ve İsviçre’de yer alan KOBİ’ler ile ikili ve çoklu işbirliği imkanı. IRA-SME Ağı’nın 33. Çağrısı küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ’lerin) ağ üyesi ülkelerle geliştirdiği ortak Ar-Ge ve yenilik projelerini desteklemeyi amaçlıyor. 27 Mart 2024’e kadar açık kalacak çağrıyla çağrı üyesi ülkelerle ikili ve çok taraflı işbirliğine olanak tanınıyor. Çağrıya dahil olan ülkeler arasında; Almanya, Avusturya, Belçika (Flaman ve Valon Bölgeleri), Brezilya, Lüksemburg, İsviçre ve Türkiye yer alıyor.
Yorumlar