Page 137 - KobiEfor_Nisan_2013
P. 137

OST‹M OSB




           Y›ld›z Yemek,
           yeni fabrika açacak

              Yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine ve toplu-
            mun genel al›flkanl›klar›na uygun g›da üretimi yapan
            Y›ld›z Yemek 1990 y›l›nda kuruldu. Hizmet verdi¤i
            gruplar›n sa¤l›¤›n› korumak için ça¤a uygun üretim
            teknolojisi ve hijyenik ekipman deste¤iyle donat›l-
            m›fl Y›ld›z Yemek, merkez fabrika ve projelerinde di-
            yetisyen ve g›da mühendislerinden oluflan uzman                                   Nurhan Keskin
            kadro ve personelle hizmet veriyor. Tar›m ve Köyifl-
            leri Bakanl›¤› ve Sa¤l›k Bakanl›¤›’ndan tescilli firma,  ra alerjisi ve kolestrolü yüksek çocuklara özel ye-
            ISO 9001, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS  mekleri de haz›rlad›klar›n› anlatan Keskin, haz›r g›-
            18001 ‹fl Sa¤l›¤› ve Güvenli¤i, ISO 10002-2004, ISO  da kullanmad›klar›n›, ev yap›m›, el yap›m› yemek
            22000 Kalite ve TSE Belgeleri ile üretim yap›yor. Ye-  hizmeti sunmaya özel gayret gösterdiklerini vurgu-
            mek sanayinde set seçimsiz-tabldot yemek üretimi-  luyor: “Bir anne çocu¤unun nas›l beslenmesini isti-
            nin yan›s›ra müflteri talepleri do¤rultusunda kokteyl-  yorsa, biz de bu çocuklar› öyle besliyoruz.”
            ler, özel yemekler, kumanya ve kahvalt› organizas-  ‹fiKUR’la yapt›klar› iflbirli¤iyle Y›ld›z Yemek’e dü-
            yonlar› haz›rl›¤› ve sunumu yapan Y›ld›z Yemek, e¤i-  zenli kursiyerler ald›klar›n› anlatan Keskin, “24
            tim sektörünün toplu yemek ihtiyaçlar› konu-          kursiyerimiz var. Kursiyerlerimize yemek ha-
            sunda uzman ekibi ve sahip oldu¤u deneyi-               z›rlanmas›ndan, piflirilmesine, servise su-
            miyle sektörel bir marka olarak hizmet veri-             nulmas›ndan servisin toplanmas›na kadar
            yor. 1500 metrekare kapal› alanda 158 çal›-              yemek yap›m›n› tüm aflamalar›yla anlat›-
            flan›yla günde 11 bin adet tabldot yemek                  yoruz. 6 ayl›k e¤itimin sonunda bu 24 ki-
            ç›karan Y›ld›z Yemek, aralar›nda 5                       flinin yüzde 80’ini ifle alaca¤›z. Ayr›ca Ha-
            büyük kolej, 1 hastane olmak                            cettepe, Baflkent ve Gazi Üniversiteleri’nin
            üzere 24 özel kuruma yemek                             beslenme ve diyet bölümlerinde ö¤renci 18
            hizmeti sunuyor.                                      stajyerimiz var. Staj sonras› ifl baflvurular›n›
              Okullarda ö¤rencilerin yafl                    de¤erlendiriyoruz, geçmifl dönemde staj yapm›fl 2
            gruplar›na ve geliflim düzeyle-                  kifli burada çal›fl›yor.”
            rine göre haz›rlanm›fl mönüleriy-                  “Biz bir aileyiz” diyen Nurhan Keskin, 22 y›ld›r
            le dengeli beslenme anlay›fl›n› ilke             çal›flanlar›yla birlikte Y›ld›z Yemek’i büyüttüklerini
            edinerek hizmet veren tek sektörel              kaydediyor. Y›ld›z Yemek’in hedefinde yeni bir ye-
            kurulufl olduklar›n› vurgulayan Y›l-                  mek fabrikas› kurmak var. Keskin, May›s ay›n-
            d›z Yemek Genel Koordinatörü Di-                        da Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nde
            yetisyen Nurhan Keskin, “‹flin en                         temeli at›lacak yeni fabrikan›n faaliyete
            keyifli taraf›; ö¤le yemeklerinin yan›-                  geçmesiyle üretim kapasitelerini 5 kat›na
            s›ra okullar›n sabah kahvalt›lar› ve ö¤-                 ç›karmay› planlad›klar›n› aç›kl›yor.
            leden sonra beslenme hizmetlerini de biz sunuyoruz
            ve hizmet verdi¤imiz tüm okullarda onlar›n yönetici-
            leriyle birlikte yürüttü¤ümüz ‘Beslenme Dostu Okul
            Projesi’ ile beslenme ihtiyac›n› ‘do¤ru beslenme
            al›flkanl›¤›’na dönüfltürmek için çal›fl›yoruz.” Bu kap-
            samda okullarda çeflitli sa¤l›k sorunu bulunan; diya-
            betli, süt, et, yumurta, baharatlar gibi çeflitli g›dala-


















            138 KobiEfor Nisan 2013
   132   133   134   135   136   137   138   139   140   141   142