Page 137 - KobiEfor_Nisan_2013
P. 137
OST‹M OSB
Y›ld›z Yemek,
yeni fabrika açacak
Yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine ve toplu-
mun genel al›flkanl›klar›na uygun g›da üretimi yapan
Y›ld›z Yemek 1990 y›l›nda kuruldu. Hizmet verdi¤i
gruplar›n sa¤l›¤›n› korumak için ça¤a uygun üretim
teknolojisi ve hijyenik ekipman deste¤iyle donat›l-
m›fl Y›ld›z Yemek, merkez fabrika ve projelerinde di-
yetisyen ve g›da mühendislerinden oluflan uzman Nurhan Keskin
kadro ve personelle hizmet veriyor. Tar›m ve Köyifl-
leri Bakanl›¤› ve Sa¤l›k Bakanl›¤›’ndan tescilli firma, ra alerjisi ve kolestrolü yüksek çocuklara özel ye-
ISO 9001, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS mekleri de haz›rlad›klar›n› anlatan Keskin, haz›r g›-
18001 ‹fl Sa¤l›¤› ve Güvenli¤i, ISO 10002-2004, ISO da kullanmad›klar›n›, ev yap›m›, el yap›m› yemek
22000 Kalite ve TSE Belgeleri ile üretim yap›yor. Ye- hizmeti sunmaya özel gayret gösterdiklerini vurgu-
mek sanayinde set seçimsiz-tabldot yemek üretimi- luyor: “Bir anne çocu¤unun nas›l beslenmesini isti-
nin yan›s›ra müflteri talepleri do¤rultusunda kokteyl- yorsa, biz de bu çocuklar› öyle besliyoruz.”
ler, özel yemekler, kumanya ve kahvalt› organizas- ‹fiKUR’la yapt›klar› iflbirli¤iyle Y›ld›z Yemek’e dü-
yonlar› haz›rl›¤› ve sunumu yapan Y›ld›z Yemek, e¤i- zenli kursiyerler ald›klar›n› anlatan Keskin, “24
tim sektörünün toplu yemek ihtiyaçlar› konu- kursiyerimiz var. Kursiyerlerimize yemek ha-
sunda uzman ekibi ve sahip oldu¤u deneyi- z›rlanmas›ndan, piflirilmesine, servise su-
miyle sektörel bir marka olarak hizmet veri- nulmas›ndan servisin toplanmas›na kadar
yor. 1500 metrekare kapal› alanda 158 çal›- yemek yap›m›n› tüm aflamalar›yla anlat›-
flan›yla günde 11 bin adet tabldot yemek yoruz. 6 ayl›k e¤itimin sonunda bu 24 ki-
ç›karan Y›ld›z Yemek, aralar›nda 5 flinin yüzde 80’ini ifle alaca¤›z. Ayr›ca Ha-
büyük kolej, 1 hastane olmak cettepe, Baflkent ve Gazi Üniversiteleri’nin
üzere 24 özel kuruma yemek beslenme ve diyet bölümlerinde ö¤renci 18
hizmeti sunuyor. stajyerimiz var. Staj sonras› ifl baflvurular›n›
Okullarda ö¤rencilerin yafl de¤erlendiriyoruz, geçmifl dönemde staj yapm›fl 2
gruplar›na ve geliflim düzeyle- kifli burada çal›fl›yor.”
rine göre haz›rlanm›fl mönüleriy- “Biz bir aileyiz” diyen Nurhan Keskin, 22 y›ld›r
le dengeli beslenme anlay›fl›n› ilke çal›flanlar›yla birlikte Y›ld›z Yemek’i büyüttüklerini
edinerek hizmet veren tek sektörel kaydediyor. Y›ld›z Yemek’in hedefinde yeni bir ye-
kurulufl olduklar›n› vurgulayan Y›l- mek fabrikas› kurmak var. Keskin, May›s ay›n-
d›z Yemek Genel Koordinatörü Di- da Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nde
yetisyen Nurhan Keskin, “‹flin en temeli at›lacak yeni fabrikan›n faaliyete
keyifli taraf›; ö¤le yemeklerinin yan›- geçmesiyle üretim kapasitelerini 5 kat›na
s›ra okullar›n sabah kahvalt›lar› ve ö¤- ç›karmay› planlad›klar›n› aç›kl›yor.
leden sonra beslenme hizmetlerini de biz sunuyoruz
ve hizmet verdi¤imiz tüm okullarda onlar›n yönetici-
leriyle birlikte yürüttü¤ümüz ‘Beslenme Dostu Okul
Projesi’ ile beslenme ihtiyac›n› ‘do¤ru beslenme
al›flkanl›¤›’na dönüfltürmek için çal›fl›yoruz.” Bu kap-
samda okullarda çeflitli sa¤l›k sorunu bulunan; diya-
betli, süt, et, yumurta, baharatlar gibi çeflitli g›dala-
138 KobiEfor Nisan 2013