Page 120 - KobiEfor_Ekim_2010
P. 120
DOSYA/DES
DES’in yeme¤i EFOR’dan
Efor G›da, 2005’ten bu yana DES’te hizmet veri-
yor. Sanayi Sitesinde Catering (toplu yemek) ve res-
toran›yla faaliyet yürüten firman›n yemek kapasitesi
yaklafl›k 750 kifli. Toplam 300 metrekare alanda
kendi araçlar›yla faaliyet yürüttüklerini söyleyen
Efor G›da Organizasyon Turizm Genel Müdürü Erol
Çiftçi, bölgede 150 kifli kapasiteli restoranlar›na bu-
lundu¤unu, toplu yemekte ise 80 atölye ve fabrika
ile anlaflmal› çal›flt›klar›n› duyuruyor.
Seçmeli mönü nedeniyle Efor’un sektörde farkl›
bir yerde oldu¤unu belirten Çiftçi, “Müflterilerimizi
tek bir yeme¤e empoze etmiyoruz. Tencere yemek-
lerinin yan› s›ra kebap ve ›zgara da bulunuyor. Ter-
cihi müflteri belirliyor. Ayr›ca fleffaf bir üretim merke-
zimiz var. ‹steyen kifli mutfa¤›m›z› herhangi bir za-
manda ziyaret edebilir. Hammadde konusunda da ti-
tizlik gösteriyoruz. Kalorisi hesaplanm›fl, kaliteli
hammadde ile yemeklerimizi yap›yoruz” diye konu-
fluyor.
Toplu yemekte Tuzla ve Beykoz’a kadar müflte-
rileri olan firma, kendi araçlar› sayesinde sevk›yatta ruz. Kalitemizden taviz vermiyoruz.” Dü¤ün, toplan-
sorun yaflam›yor. Y›lbafl›na kadar kapasiteyi bin ki- t› gibi organizasyonlar›n da toplu yemek ihtiyac›n›
fliye ç›karmak istediklerini söyleyen Çiftçi, flunlar› karfl›layan firmada 16 kifli istihdam ediliyor. Çiftçi, en
kaydediyor: “Hedefimize ulaflt›ktan sonra farkl› bir önemli sorunlar›n›n tahsilat oldu¤unu, ekonomik
yap›lanmaya gitmeyi düflünüyoruz. Toplu yemek te- kriz dönemlerinde ciddi s›k›nt›larla karfl› karfl›ya kal-
mel büyüme alan›m›z› oluflturacak. Fiyat rekabetine d›klar›n› ancak bu y›l itibar›yla sektörün toparlanma-
giren bir firma de¤iliz. Verdi¤imiz hizmete güveniyo- ya bafllad›¤›n› duyuruyor.