KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

Türkiye’nin ilk API pazaryeri FLYP, fintek dünyasında güçlü ekosistem kuruyor

HABER

Türkiye’nin öncü fintek girişim kurucusu Insha Ventures’ın bünyesinde bulunan Türkiye’nin ilk API pazaryeri FLYP, dijital finansal hizmetlerde ihtiyaç duyulan tüm servisleri tek bir platformda topladı. FLYP’ta şirketler, iş modeline uygun finansal çözümleri bir arada bulabiliyor. Fintek sektöründe rekaberliği öne çıkaran FLYP, şu ana kadar 17 markayla iş birliğine imza attı.

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından hayata geçirilen fintek girişim kurucusu Insha Ventures, fintekleşmek isteyen şirketlerin ihtiyaç duyduğu tüm API’lerin ve teknolojik çözümlerin tek bir platformda toplandığı FLYP ile tüm firmalar, finansal hizmetlerle müşterilerini buluşturuyor. Bu adımıyla API pazaryeri olan FLYP, şu ana kadar toplam 17 şirketle iş birliğine imza attı. Bu iş birlikleriyle FLYP, ödeme sistemlerinden, açık bankacılığa, e-faturaya, cüzdan hizmetlerine kadar birçok farklı dikeyde servislerin sunulmasına aracılık ediyor.

Şirketlerin fintek olmak için ihtiyaç duyacağı finansal servisler tek platformda
Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “2021 yılından beri üzerinde çalıştığımız FLYP’ı, Albaraka Türk’ün yurt dışındaki servis modeli bankacılığı tecrübesi ve bu tecrübeden hareketle geliştirdiği API’leri, Insha Ventures’ın finansal teknoloji alanındaki deneyimiyle birleştirdik. Arayüz geliştiricilerin ihtiyacı olan tüm servisleri tek bir platformda toplayarak; zaman, efor ve maliyetten tasarruf etmelerini sağlayan FLYP ile her sektöre uygun hizmet parçalarını bir araya getirip şirketlerin finansal çözümler sunmasını sağlıyoruz.”

Hasan Sami Bayansar,  açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu anlamda kişiselleştirilmiş bir finansal çözüm ve gömülü finans çözümleri sunmak üzere faaliyetimizi sürdüreceğiz. Sektörde sıkça konuştuğumuz servis modeli bankacılık, arayüz sağlayıcılığı ve temsilcilik mantığıyla ihtiyaç duyulan parçaları API sunan firmalarla iş birliği yaparak bir araya getiriyoruz. FLYP’ın yeni iş birlikleriyle oluşturduğu güçlü ekosistemle, kullanıcılarımızın her türlü finansal ihtiyacına cevap verebilecek bir yelpaze oluşturmayı hedefliyoruz.”

FLYP Nedir?
Fintek’lerin ihtiyaç duyduğu pek çok finansal teknoloji API’si ve altyapısını tek bir platformda sunan ‘fintech as a service’ platformu FLYP, fintek girişimlerine hız, verimlilik ve maliyet avantajı sağlıyor. Girişimcilerin ürün geliştirme ve ticarileşme aşamasında kaybettikleri süreyi minimuma indiren FLYP, girişimlere bir yandan servis sağlarken diğer yandan ihtiyaç duydukları teknoloji, altyapı ve yatırım süreçlerine destek oluyor. FLYP ayrıca girişimlerin ihtiyaç duyabilecekleri tüm danışmanlık hizmetlerini de tek bir çatı altında sunmayı hedefliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.