banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

Türkiye ile Kosova JETCO Mutabakat Zaptı imzaladı

Türkiye ile Kosova arasında Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO) kurulmasına yönelik mutabakat zaptı imza töreni, Ticaret Bakanlığı Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

PAZAR/ÜLKE 01.07.2024, 00:01 30.06.2024, 21:29
646
Türkiye ile Kosova JETCO Mutabakat Zaptı imzaladı

Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Kosova Başbakanı Albin Kurti ve heyetini İstanbul’da ağırlayarak başarılı bir ekonomi forumu gerçekleştirdiklerini sonrasında Kosova Sanayi, Girişimcilik ve Ticaret Bakanı Rozeta Hajdari ile ticaret ve yatırım ilişkilerindeki yeni fırsatları ele aldıklarını ifade etti. Türkiye’nin Balkanlar’daki önemli ticaret ortaklarından birisinin Kosova olduğuna işaret eden Bakan Bolat, “İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2023’te 785 milyon dolara, Kosova’daki Türk yatırımları da 162 milyon dolara ulaştı” dedi.
Bakan Bolat, Türkiye’nin, Kosova’daki en büyük 6’ncı yatırımcı konumunda olduğuna işaret ederek, Türk inşaat firmalarının Kosova’da 1,5 milyar dolarlık 30 proje, mühendislik ve müşavirlik şirketlerinin ise 9,3 milyon dolarlık 19 proje üstlendiğini söyledi.
Bakan Bolat, ticari ilişkileri daha da geliştirmek ve hedeflere ulaşmak için iki ülke arasında JETCO kurma konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti.
Bakan Hajdari de Türkiye ile Kosova arasında kurulan JETCO’dan dolayı memnuniyet duyduklarını kaydetti.
Bakan Bolat, DEİK Genel Merkezi’nde düzenlenen Türkiye-Kosova İş Forumu’nda, “Ticari ilişkilerimizi çeşitlendirir ve bölgesel fırsatlardan faydalanırsak, önümüzdeki yıllarda ticaret rakamlarımızda yeni rekorlara ulaşabiliriz” diye konuştu.

Yorumlar (0)