banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

Tacikistan ile ekonomik ilişkiler ivme kazanıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır ile Tacikistan Cumhuriyeti Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanı Sherali Kabir katılımlarıyla, ekonomik, ticari ve teknik ilişkilerine ivme kazandıracak Türkiye-Tacikistan 12. Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.

PAZAR/ÜLKE 01.06.2024, 00:01 13.06.2024, 09:29
14620
Tacikistan ile ekonomik ilişkiler ivme kazanıyor

12. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu Protokolü, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) - Tacikistan İş Konseyi ve SUE ‘TAJINVEST’ arasında Mutabakat Zaptı, Helal Kalite Altyapısı Alanında Mutabakat Zaptı, Sanayi ve Teknoloji Alanında Mutabakat Zaptı ve Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması imzalandı.
Helal kalite altyapısı alanında varılan mutabakat zaptıyla; iki ülke arasında güvenilir bir helal belgelendirme sistemi oluşturacaklarını kaydeden Bakan Kacır, “Helal belgeli ürün ve hizmet ticaretinin potansiyeli artıracağız. Sanayi ve teknoloji alanında imzalanan mutabakat zaptıyla; iki ülke arasında sanayi ve teknoloji alanında başta OSB’ler ve teknoparklar olmak üzere farklı başlıklarda bilgi birikimi ve deneyiminin karşılıklı aktarılmasına imkân tanıyacağız” bilgisini verdi.
Bakan Kacır, Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması’nın firmalarımız için güvenli bir yatırım ortamı tesis edip, ülkelerimiz arasındaki ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesi adına değerli kazanımlar sağlayacağını belirtti.
Türkiye-Tacikistan İş Forumu’nu katılan Bakan Kacır, Tacikistan’ın Türk sanayisi için en önemli avantajlarından birinin sahip olduğu yeşil enerji altyapısı olduğuna dikkati çekti: “Sınırda karbon düzenlemesi mekanizması nedeniyle sadece kendi üretim süreçlerimizdeki karbon emisyonlarından değil kullandığımız ham madde ve ara mallarının üretimindeki karbon emisyonlarından da sorumlu hale geleceğiz.”

Yorumlar (0)