banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

“5 mutabakat zaptının yatırımları hızlandıracak”

DEİK tarafından düzenlenen İspanya-Türkiye İş Forumu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ticaret hacmimiz, geçtiğimiz sene yaklaşık on kat artışla 19.2 milyar dolara ulaştı.

PAZAR/ÜLKE 01.07.2024, 00:01 30.06.2024, 21:29
636
“5 mutabakat zaptının yatırımları hızlandıracak”

Böylelikle 20 milyar dolar hedefimizi neredeyse yakalamış olduk. Bu hacmi hep birlikte el ele vererek sizlerin değerli katkıları ile çok daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. İspanya’nın 740 firma ve yaklaşık 11 milyar dolarlık stokla Türkiye’de en çok yatırım yapan altıncı ülke olması da esasen bu yaklaşımın sonucudur” açıklamasını yaptı.
İspanya Hükümet Başkanı Pedro Sanchez, İspanya’nın Türkiye ile mevcut Karşılıklı Yatırımların Korunması ve Geliştirilmesi Anlaşması’nı gözden geçirme kararı aldığını ve bunun çok değerli olduğunu belirterek, devlet kurumları arasında imzalanacak 5 mutabakat zaptının yatırımları ve üçüncü ülkelerdeki ortak projeleri daha da hızlandıracağını söyledi.
DEİK Başkanı Nail Olpak ise, “Dijital Teknolojiler İş Konseyimiz ile İspanya Dijital Ekonomi Derneği (ADIGITAL) arasında bir MoU imzalandı. AB-Türkiye Gümrük Birliği Anlaşması’nın modernize edilmesi ve kapsamının genişlemesinin çok geciktiğine inanıyor ve İspanyol dostlarımızdan bu konuda daha fazla destek bekliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)