banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

OSBÜK’ten iki yeni protokol

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), iki önemli işbirliği protokolüne imza attı. Türkiye İş Bankası ile ikiz dönüşüm ve ihracata yönelik bir protokol imzalayan OSBÜK, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile OSB’lerde finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılmasına yönelik bir protokol hayata geçirdi. SPK ile yapılan protokolle OSB’lerde faaliyet gösteren firmaların finansal okuryazarlığının artırılması amaçlanıyor.

OSB 01.07.2024, 00:01
642
OSBÜK’ten iki yeni protokol

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, “Finansal okuryazarlık, bireyinden aileye, çalışanından sanayicisine değin toplumun her kesimini doğrudan ilgilendiren çok kritik bir bilinçlenme meselesidir” dedi. Kütükcü, “OSBÜK Başkanı olarak finans yönetiminin ve finansal okuryazarlığın, işletmelerimiz açısından en az üretim kadar önemli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. SPK ile hayata geçireceğimiz protokolle OSB’lerimize ve OSB’lerimizdeki 67 bin sanayi işletmemize yönelik eğitici eğitimleri düzenleyerek, OSB camiamızın finansal okuryazarlığının artmasına katkı vereceğiz” diye konuştu.
SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, “OSB’lerde eğitici eğitimleri de planlıyoruz. Finansal okuryazarlıkta, finansal bilgi, finansal tutum ve finansal davranış çok önemlidir. Vereceğimiz eğitimlerle belirlenecek hedef kitlelerin bilgi sahibi olmalarını, doğru tutum ve davranış içinde bulunmalarını sağlamaya çalışacağız” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)