banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

banner626

Şekerden 200 kat daha tatlı: Aspartam

Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı’nın ‘muhtemel kanser yapıcı maddeler’ arasına aldığı aspartam alkolsüz içecekler, tatlı karışımları, donmuş tatlı ve yoğurtlar, aromalı süt ürünleri, sebze suları, sakız, diş macunu ve kahvaltılık gevrek dahil olmak üzere 6000’den fazla üründe kullanılıyor.

SAĞLIK 01.01.2024, 00:01 16.01.2024, 10:23
9801
Şekerden 200 kat daha tatlı: Aspartam
banner625

İstinye Üniversitesi (İSÜ) Tıp Fakültesi Gastroenterohepatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Binnur Pınarbaşı Şimşek; ““Aspartam, şekerden 150-200 kat daha tatlı olup, kokusuz bir tatlandırıcıdır. Gebelikte aspartam büyük ölçüde kalori alımını azaltmak için geleneksel şekerin yerine kullanılmasına rağmen, kadınların üreme sağlığı açısından güvenliği belirsizliğini korumaktadır” dedi.

Yorumlar (0)