Yeşil ve dijital dönüşen Nilüfer OSB’den verimli hizmet
Yeşil Enerji, E-OSB, Otomasyon ve Verimlilik projelerinin devam ettiğini söyleyen Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erol Gülmez, “Uzaktan okuma sistemimizi kurduğumuzda hem maliyetlerimizi azaltacağız hem de sanayicimize yeni ve dijital bir hizmet modeli sunmak için önemli bir adım atmış olacağız. Firmalarımızın Avrupa pazarında ayakta kalabilmesi için, NOSAB olarak bizim onların güçlenmesine yardımcı olmamız gerekiyor” dedi.
Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) biten ve devam etmekte olan solar enerji, E-OSB, Otomasyon ve Verimlilik projeleri ile öne çıkıyor. 2022’nin hem sanayi hem de ticaret dünyası için zor olacağının öngörüldüğü belirten NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, “Emtia fiyatlarındaki artış, döviz kuru ve enflasyon derken, piyasaların üretim ve ticaret dengesinde bozulma yaşandı. Bir sanayici olarak söyleyebilirim ki zor bir dönem yaşıyoruz. Dövizdeki hareketliliğin yönetilebilmesi konusunda endişelerimiz var. Ben 30 yıldır bu sektörde çalışıyorum. İlk defa bu yıl bütçe yapıp bütün bir yıl yönetemedik” diye konuştu.
Enerji fiyatlarındaki yüksek artışın bütçe yönetiminde kendilerini zorladığını vurgulayan Gülmez, “OSB dışında üretim yapan firmalar ile bizim firmalarımız farklı birim fiyatlardan enerji kullanıyorlar. Bizim firmalarımızın aleyhine bir fiyat farkı var, bu da haksız rekabete yol açıyor. Bir ülkenin kalkınmasında temel yapıtaşlarından biri planlı ekonomidir. Planlı ekonomi de planlı endüstrileşme ile olur. OSB’deki firmalar rekabet edemezse, ülkemizin kalkınma çizgisi de zedelenir. Bu sebeple öngörülebilir ve rekabet gücümüze zarar vermeyecek oranda maliyet artışlarının olmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.
Güneş enerjisi santrali (GES) kurulumunda NOSAB’ın öncü OSB’lerden olduğunu ifade eden Başkan Erol Gülmez, İdari Hizmet Bina’larının çatısına GES sistemi kurma çalışmalarının devam ettiğini ve Bölge’deki firmaların da bu dönüşüme ilgi gösterdiklerini kaydetti.
Bölge’de 10’dan fazla firmanın GES için başvurduğunu ve sayının daha da artacağını öngördüğünü vurgulayan Gülmez, “GES’ten önce yeşil enerji konusuna ağırlık vermiştik. Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında firmalarımızın yeşil enerjiyle tanışması ve yeşil dönüşümü hızlandırması gerekiyordu. Geçtiğimiz yıl yaptığımız elektrik tedarik sözleşmemize hayli düşük maliyetle yeşil enerjiyi de ekledik. Firmalarımızın Avrupa pazarında ayakta kalabilmesi için, NOSAB olarak bizim onların güçlenmesine yardımcı olmamız gerekiyor” dedi.
Gülmez sözlerine şöyle devam etti: “Enerji ile ilgili yeniliklerin yanında yine geçtiğimiz yıl başlattığımız ve sürmekte olan E-OSB, Otomasyon ve Verimlilik projemiz var. Uzaktan okuma sistemimizi kurduğumuzda hem maliyetlerimizi azaltacağız hem de sanayicimize yeni ve dijital bir hizmet modeli sunmak için önemli bir adım atmış olacağız.”