banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

Türkiye girişimcilikte altın çağını yaşıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle hayata geçirilen ‘MESS Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Gelişim Merkezi: Yönümüz Yarın Güdümlü Projesi’nin sözleşme imza töreninde Türkiye’nin girişimcilikte altın çağını yaşadığını belirtti.

HABER 01.12.2022, 00:01 23.12.2022, 12:20
24700
Türkiye girişimcilikte altın çağını yaşıyor
banner623

Bakan Varank şöyle konuştu: “KOBİ’ler başta olmak üzere imalat sanayi işletmelerine yönelik böyle bir projenin imzasını attık. Toplam bütçesi 13.5 milyon lira olan bu Güdümlü Proje kapsamında şirketlerin dijital olgunluklarını tespit edeceğiz, dijital dönüşüm süreçlerinde eğitim ve danışmanlık programlarıyla bu şirketlerin dönüşümlerini hızlandıracağız. Şirketlerin teknolojik yetkinliklerini geliştirerek küresel rekabet gücünü, üretim ve ihracat kapasitelerini artıracağız.”
Yol haritasının hayata geçirilmesi için ihtiyaç duyulacak finansman konusunda da destek sunacaklarını kaydeden Bakan Varank, “Dijital dönüşüm olgunluk değerlendirmesinden geçmiş ve yol haritasını hazırlamış işletmelere asgari 2 milyon lira, azami 5 milyon lira tutarında, ilk 6 ayı geri ödemesiz, 24 ay vadeli faizsiz kredi imkanını getirmiş olacağız” açıklamasını yaptı.
Merkezden, KOBİ’lerden büyük ölçekli şirketlere kadar imalat sanayinde faaliyet gösteren Türk şirketleri, OSB’ler, Ar-Ge merkezleri, dijital dönüşüm eğitimlerini tamamlayan mühendisler, yöneticiler, operatörler, dijital olgunluk değerlendirme çalışmasına katılacak şirketler, üniversiteler, teknoloji geliştiricisi KOBİ start-up şirketler faydalanacak.
Merkez tarafından verilecek hizmetlerden, metal sanayi (otomotiv, beyaz eşya, makine, demir çelik) başta olmak üzere, kimya, ilaç, tekstil, hızlı tüketim, enerji, savunma gibi farklı sektörlerde dijital dönüşüme dair çalışmalar gerçekleştirmek isteyen imalat sanayindeki tüm kuruluşlar yararlanabilecek.
Projeyle sanayi firmalarına dijital dönüşüm yol haritaları çıkarılırken, İstanbul, yeni teknolojilerin ve dijital dönüşümün kesişim merkezi olacak. Eğitim ve danışmanlık hizmetlerinde yurt dışına olan bağımlılığın ortadan kaldırılması hedefleniyor. İstanbul Kalkınma Ajansı, projenin 13.5 milyon TL’lik toplam bütçesinin yüzde 75’ini finanse edecek. MESS ile yapılan işbirliklerinden ve sendikaya verilen desteklerden bahseden Bakan Varank, İstanbul Kalkınma Ajansı üzerinden sağladıkları 3 milyon liralık destekle MEXT Teknoloji Merkezi’nde yapay zeka laboratuvarı kuracaklarının bilgisini verdi.

Yorumlar (0)