banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

TOSYÖV Mütevelli Heyet Olağan Toplantısı, Ankara’da yapıldı; “KOBİ’lerin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz”

TOSYÖV Mütevelli Heyet Olağan Toplantısı, Ankara’da gerçekleştirildi. TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Kuleyin, TOSYÖV’ün tek hedefinin KOBİ’leri daha iyi noktalara taşımak olduğunu belirterek, “KOBİ’lerin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz” dedi.

HABER 01.09.2024, 00:01
638
TOSYÖV Mütevelli Heyet Olağan Toplantısı, Ankara’da yapıldı; “KOBİ’lerin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz”
banner623

TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı) Mütevelli Heyet Olağan Toplantısı, Ankara’da, ASO Zafer Çağlayan Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından toplantının Divan Başkanlığı’na Enis Yeter, Katip Üyeliklere ise; M. Adnan Saraçoğlu ve Mustafa Kemal Özkazanç oybirliğiyle seçildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Kuleyin, TOSYÖV’ün kuruluş amacını anlatarak, “TOSYÖV gönüllü bir kuruluş ve tek hedefi KOBİ’leri daha iyi  noktalara taşımak. KOBİ’lerin üretimlerini rekabetçi kılabilme yolunda iki önemli görev; ‘etik ve ahlak yapımızı güçlendirmek’ ve ‘nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi.’ TOSYÖV içinde bir Etik Kurulu’muz var. TOSYÖV, Türkiye Avrupa İş Etiği Ağı’nın (European Business Ethics Network Turkey-EBEN-TR) Türkiye’deki temsilcisidir” dedi.
Nezih Kuleyin, nitelikli insan gücünün önemine işaret ederek, yeni hayata geçirdikleri bir dizi projede gençlere oyun girişimciliği konusunda eğitimler verdiklerini, TOSYÖV’ün Türkiye’nin birçok yerinde KOBİ’lerle bir araya gelerek toplantılar organize ettiğini anlattı: “Türkiye’nin yerli üretimle uluslararası pazarlarda çok önemli bir konumda yer alacağına inanıyoruz, devlet destekleri de bu anlamda büyük katkı sağlayacak. TOSYÖV, KOBİ’lerin sorunlarının çözümü için faaliyetlerini sürdürüyor.”
Nezih Kuleyin, KOBİ’lerin desteklenmesine büyük önem verdiklerini söyledi: “KGF’nin (Kredi Garanti Fonu) kurulmasında da TOSYÖV olarak rol aldık. Bugün ülkemizin darboğazda bulunduğu bu süreçte KGF’nin ne kadar önemli bir rol üstlendiğini, KOSGEB’in KOBİ’leri nasıl geliştirdiğini hepimiz biliyoruz. ‘Girişim’ sözcüğünün marka ve patent hakları tamamen TOSYÖV’ün üzerinde. İçinde girişim adı geçen şirketler adları için başvurduklarında bize; ‘İzin veriyor musunuz?’ diye soruyorlar; ‘Biz de tabii ki veriyoruz’ diyoruz.”

Raporlar, dilek ve temenniler
TOSYÖV Genel Sekreteri M. Akif Temelli, 2023 Mayıs-2024 Haziran dönemine ait Faaliyet Raporu’nun ve 2024 yılı Bütçe ve Program Taslakları’nın sunumunu yaptı. TOSYÖV Denetim Kurulu Üyesi Rahmi Aktepe, Denetim Kurulu Raporu’nu okudu. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’nun ibrası ayrı ayrı oylandı ve oybirliğiyle ibra edildi.
Toplantıda vefat eden ve istifa eden üyelerin (Ali Gür-vefat, Osman S. Arolat-vefat, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı-ayrılma talebi) yerine üyeliklere kabul edilen yeni isimler şöyle: Halide Rasim Çelik, Sibel Yücel Eker, Filiz Taşlı, Elif Ufluoğlu, Selma Demircioğlu, Burak Taştan, Nuray Akçasoy, Cüneyt Örkmez, Behçet Elbistanlıoğlu, Derya Şahin, Gamze Yüksel, Sema Dal, Cüneyd Altıparmak, Tuba Akdoğan, Enis Çelik, Hulusi Kalender, Dr. İsmet Ayşe Saraçoğlu.
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde TOSYÖV Başkan Yardımcısı ve TOSYÖV Gaziantep Destekleme Derneği Başkanı Necati Binici, TOSYÖV Yönetim Kurulu eski Başkanı ve Denetim Kurulu Üyesi Rahmi Aktepe, TOSYÖV Mütevelli Heyet Üyesi Mustafa Kemal Özkazanç, TOSYÖV Yönetim Kurulu eski Başkanı ve Denetim Kurulu Üyesi Hilmi Develi, görüş ve değerlendirmelerini ifade ettiler.

Yorumlar (0)