banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

banner626

Teknopark İstanbul’da 26. ASPA Konferansı

Teknopark İstanbul’da gerçekleştirilen 26. Asya Bilim Parkları Birliği (ASPA) Konferansı’nda konuşan Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Metin Yerebakan, “Türkiye’nin derin teknoloji merkezi Teknopark İstanbul, teknoloji dünyası açısından doğu ile batıyı birleştiren bir köprü konumunda bulunuyor. Teknoloji dünyasına liderlik eden bizler için İpek Yolu modeli, geçmişin mirasını geleceğin teknolojisiyle birleştirme yeteneğiyle birlikte daha iyi bir dünya inşa etme yolculuğunda hepimize ilham kaynağı olacak” dedi.

HABER 01.12.2023, 00:01 19.12.2023, 10:47
14712
Teknopark İstanbul’da 26. ASPA Konferansı
banner625

Teknopark İstanbul, Asya’nın önde gelen teknoloji şirketleri ve teknoparkları ile Türkiye’nin seçkin üniversitelerinin katılımıyla gerçekleşen 26. Asya Bilim Parkları Birliği (ASPA) Konferansı’na evsahipliği yaptı. Teknopark İstanbul Turgut Özal Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen ve bu yıl ‘Asya Bilim ve Teknoloji Parklarını İpek Yolu Modelinde Birleştirmek’ temasıyla gerçekleştirilen Konferans’a; Güney Kore, İran, Tayland, Moğolistan, Tayvan, Vietnam ve Malezya’dan temsilciler katıldı.
Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Metin Yerebakan, açılış konuşmasında, “Türkiye’nin derin teknoloji merkezi Teknopark İstanbul, teknoloji dünyası açısından doğu ile batıyı birleştiren bir köprü konumunda bulunuyor. Teknoloji dünyasına liderlik eden bizler için İpek Yolu modeli, geçmişin mirasını geleceğin teknolojisiyle birleştirme yeteneğiyle birlikte daha iyi bir dünya inşa etme yolculuğunda hepimize ilham kaynağı olacak” dedi. Yerebakan, Türk savunma sanayinin ileri teknoloji merkezi olan Teknopark İstanbul’da 3286 milli proje üzerinde çalışmaların sürdüğünü de aktardı.
Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, “Geçmişte zenginliğin ve kültürün ana yolu olan İpek Yolu’nu, şimdi teknoloji ve bilgi transferinin ana yolu yapmayı hedefliyoruz” dedi. ASPA yapılanmasının önemini vurgulayan Özsoy, İpek Yolu yaklaşımının yalnızca teknoloji transferi için değil, teknoloji ticareti için de kullanılabileceğini belirtti.

Girişimciler ve yatırımcılar, 12. Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma Etkinliği’nde
Kuluçka Merkezi Cube Incubation aracılığıyla geleneksel olarak ‘Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma’ etkinlikleri düzenleyen Teknopark İstanbul, bu etkinliklerin 12.’sini ‘Görsel ve Sanatsal Teknolojiler’ odağında Cube Beyoğlu’nda gerçekleştirdi. Açık Kapı Etkinliği’nin 13.’sü ise ‘Mikromobilite ve Elektrikli Araçlar” odağında olacak.
Etkinlikte projelerini sergileyen Teknopark İstanbul girişimleri şunlar: Base Bros: Artırılmış Gerçeklik (AR), Sanal Gerçeklik (VR), Karma Gerçeklik (MR) ve 3D Teknolojileri üzerine projeler geliştiriyor. Gazulive: Türkiye’nin ilk canlı yayın platformu, seviyeli sohbetlerin ve arkadaşlıkların kurulduğu sosyal medya uygulaması. Misclick Games: (PC/konsol) üzerine video oyunlar geliştiriyor. Orbina.ai: Kelimelerle ifade edilen fikirleri gerçekçi görüntülere ve sanatsal içeriklere dönüştüren ve oluşturulan içerikleri sosyal medya taslağına giydirdikten sonra kullanıcılar adına otomatik olarak paylaşan bir yapay zeka ajansı. Scalar Vision: 3D ve AR/VR teknolojileri üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor. toruk MAGIC™ Deep Tech: Maliyetleri düşürürken, kazancı artıran butik dijital pazarlama yöntemi MAGIC™. İnovatif ve progresif, derin teknoloji içeren kiralanabilir yazılım ürünleri geliştiriyor.

Yorumlar (0)