banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

banner626

TBD, dijital Türkiye yolculuğunda eğitimin önemine dikkat çekti: Bilişim teknolojileri ışığında eğitimin geleceği

Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) düzenlediği, dergimiz KobiEfor’un basın ve medya sponsoru olduğu ‘Bilişim Teknolojileri Işığında Eğitim Konferansı ve Sergisi (BTIE’22), Ankara’da gerçekleştirildi.

HABER 01.07.2022, 00:01 27.07.2022, 09:38
21079
TBD, dijital Türkiye yolculuğunda eğitimin önemine dikkat çekti: Bilişim teknolojileri ışığında eğitimin geleceği
banner625

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından dergimiz KobiEfor’un basın ve medya sponsorluğunda; hem nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine hem de dijital becerilere sahip genç istihdamın arttırılmasına yönelik olarak düzenlenen, bilişim ve iletişim teknolojilerindeki son gelişmelerin eğitimle buluştuğu ‘Bilişim Teknolojileri Işığında Eğitim Konferansı ve Sergisi (BTIE’22)’, 20-21 Haziran 2022’de, Ankara’da, Orman Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Konferans kapsamında; akademik ve teknolojik çalışmalar, seminerler, başarı öyküleri, paneller, atölyeler, okul/firma katılımlarıyla gerçekleştirildi, ilişim teknolojilerinin analitik düşünme yetisine ve dijital becerilere sahip nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik olarak eğitime kazandırdığı çözümler ve sağladığı katkılar değerlendirildi ve dijital Türkiye yolculuğu için eğitim sisteminde yapılması gereken eylem planlarının ortak akılla oluşturulması gerektiği ifade edildi.
İki gün süren etkinlik; TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe ve T.C. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Petek Aşkar’ın açılış ve protokol konuşmalarıyla başladı. İlk gün ana konferans salonunda Atılım Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç.Dr. Meltem Eryılmaz’ın moderatörlüğünde düzenlenen Bilişim Eğitiminde Gelecek Öngörüsü oturumunda; TBD İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İ.İlker Tabak,  Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Alp Kut,  TBD Yönetim Kurulu Üyesi Ceyda Süer ve BMDD-CENG Kurucu Genel Başkan Fehmi Özkaner’den oluşan panelistler gelecek öngörüsü çerçevesinde özellikle üniversite düzeyinde bilişim eğitimine yönelik beklentiler, ihtiyaçlar ve eğitim alt yapısını değerlendirdi. Eş zamanlı olarak bir başka salonda Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği katkıları ile K12 eğitimine yönelik çalışmaların değerlendirildiği bir Öğretmen Çalıştayı gerçekleştirildi. Sonrasında ‘Firma Çözümleri ve Başarı Hikayeleri’ bölümünde Kolibri Education, eNokta ve Robotum Bilişim Teknolojileri firma yetkilileri firma çözümlerini ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. İlk gün öğrencilerin bilişim eğitimi konusundaki beklentiler, zorluklar, yetersizlikler hakkındaki görüşlerinin alındığı Öğrenci Forumu ile sona erdi.
İkinci gün Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları AnatolianEaglebots 3390 Robot Takımı mentorleri Müfit Alkaya eşliğinde ve Albatros Robot Takımı mentörleri Yücel Tekin eşliğinde birlikte bir Robotik Kodlama Atölyesi gerçekleştirdi. Büyük ilgi uyandıran atölyede çalışır robot tasarımları için mantıksal düşünme becerilerini harekete geçirmek ve analitik düşünme becerilerinin kullanılmasına zemin hazırlamak için örnek uygulamalar yapıldı.
Eş zamanlı olarak Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Asaf Varol’un moderatörlüğünde düzenlenen Geçmişten Günümüze BÖTE oturumunda; Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hafize Keser, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İsmail İpek ve Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burcu Yılmaz, ‘Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE)’ ile ilgili günümüze kadar yaşanan sorunları, beklentileri ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Öğleden sonra ise Türkiye Zeka Vakfı destekleri ile ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen Zeka Oyunları: Örnekler ve Çözümler Atölyesi gerçekleştirildi. Konferans TBD İcra Kurulu Başkanı Dr. Aydın Kolat’ın moderatörlüğünde ilk iki gün yapılan tüm çalışmaların özetlendiği ve eylem planlarının alındığı Eğitimde Sayısal Dönüşüm kapanış oturumu ile sona erdi.

Yorumlar (0)