‘Safe Steps’ sağlık ve güvenlik yönetimini dijitalleştirecek
Temel amacı iç mekanda navigasyon ve konum tabanlı hizmetler sunarak özellikle özel ihtiyaçları olan kişilerin mekanlarda rahatça ve bağımsızca hareket edebilmelerini sağlayan çözümler geliştirmek olan Boni Global, 2011’de İTÜ ile gerçekleştirilen bir Ar-Ge projesiyle kuruldu.
Boni Global Kurucusu ve CEO’su Sarper Sılaoğlu, patentli uygulamaları Loud Steps ile Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinde birçok kamusal alanda bu hizmeti sağladıklarını duyurdu.
Yine konum tabanlı teknolojilerdeki uzmanlıklarından yararlanarak farklı ihtiyaçlar için de çözümler ürettikleri söyleyen Sılaoğlu, “Alışveriş sadakat uygulamamız ile 3 patent başvurusu, 2 devlet Ar-Ge desteği aldık ve uygulamayı 2012’de tanıttık. Pandemi ile birlikte odağımıza işe gitmek zorunda olan kişileri alarak Safe Steps temaslı takibi ve sosyal mesafe çözümünü geliştirdik” dedi.
Safe Steps ağırlıklı olarak sanayi sektöründe üretim tesislerinde kullanılıyor, 36.000 nihai kullanıcıya ulaştıklarını söyleyen Sılaoğlu, “Havacılık sektöründe Smart Steps uygulamamız 200.000’den fazla kullanıcıya iç mekanda navigasyon ve yön bulma hizmeti sağlıyor. Loud Steps erişilebilir navigasyon uygulamamız ile üniversitelerden, akıllı belediyelere bir çok kamusal alanda 60.000 kullanıcıya ulaştık” diye konuştu.
Sarper Sılaoğlu, 2021’de yeni Safe Steps modülleri ile üretim tesisleri için tek bir platformdan tüm güvenlik fonksiyonlarına erişebilecekleri bir çözüm sunarak sağlık ve güvenlik yönetimini dijitalleştirmeyi amaçladıklarını duyurdu. Sılaoğlu, “Ayrıca konum tabanlı teknolojiler kullanarak endüstriyel IoT çözümlerle tesislerdeki verimi arttıracağız. Bunun haricinde erişilebilirlik ve konum bazlı akıllı binaya dönüşümü hızlandıracak çözümlerimizle farklı sektörlere de hizmet etmeye devam edeceğiz” bilgisini verdi.
Safe Steps ile acil duruma müdahale edilecek
2020 itibariyle sanayi ve üretim sektörü için çözümler geliştirmeye başladıklarını hatırlatan Sılaoğlu, pandemi döneminde geliştirdikleri ‘Safe Steps’ ile çalışanların sosyal mesafeye uyumunun kontrolünü ve gerektiğinde temaslı takibi yapılmasını otomatikleştirerek bu dönemde tesislerdeki en büyük güvenlik açığını kapatmayı amaçladıklarını söyledi.
“Pandemi sonrasında Safe Steps’in daha sonradan dahil ettiğimiz modüllerle birlikte yine giyilebilir cihazlarla konum ve yakınlık takibi yaparak acil durumlarda müdahale hızını arttırmak, kazaları önlemek gibi işlevleri de olacak” diyen Sılaoğlu, şu bilgileri verdi: “İş kazaları hem çalışanlar hem de işverenler için büyük bir güvenlik sorunu. 2019 yılında Türkiye’de yaşanan toplam 430.000 iş kazasının firmalara bedeli 80 milyar lira olarak belirtiliyor. Bu nedenle Safe Steps ile firmalara bu konuda da destek olmak istiyoruz.”
Ürünlerinin pandemi sürecinde önemli bir kullanım alanı olacağını öngören Sılaoğlu, anlattı: “Yeni normalde sosyal izolasyonun bulaşma riskini azaltmadaki önemi büyük, ancak üretim tesislerinde üretimin durmaması için sahada çalışması gereken büyük bir işgücü var, bu durum da konum bazlı teknolojilerin çözüm olabileceği çok farklı ihtiyaçlar ortaya çıkardı. İş yerinde bulaşmayı önlemek için sosyal mesafeye uyumun çalışanlar için kolaylaştırılması ve yönetimin uyumu çok iyi bir şekilde takip edebilmesi gerekiyor. Safe Steps ile giyilebilir cihazlar kullanarak bunu başarabildik.”