Model ERP, dijital dönüşüm sağlıyor
Model Bilgi İşlem, 1992’den bu yana yerli-yabancı büyük ölçekli kuruluşlara kurumsal iş uygulamaları geliştiriyor.
Model Bilgi İşlem Yönetim Kurulu Başkanı Atila Zeybek, “30. yılımıza girerken, Anadil İş Uygulamaları Geliştirme ve Çalıştırma Platformu ve bu platform üzerinde çalışan ETO engineer-to-order (siparişe göre proje bazlı) özel üretim kategorisindeki Model ERP çözümümüz ile salgın döneminde ekibimizi ve ciromuzu yüzde 100 oranında arttırdık” diyor.
Çözüm ortakları Liberta Yazılım ile 2020’de stratejik ortaklık gerçekleştirerek iyi bir sinerji yakaladıklarını kaydeden Zeybek, 2021’de büyük ölçekli kamu ve uluslararası proje potansiyelleriyle büyüme ivmelerini daha da yukarılara taşımayı hedeflediklerini söylüyor.
“İşletmelerin dijitalleşme yolculuğunda olmazsa olmazı ERP çözümleridir” diyen Zeybek, MODEL ERP’nin sektör bağımsız olarak tasarlanmış, müşterilerinin ihtiyaçlarına özel uyarlanabilen, tam bütünleşmiş, yenilikçi ve ölçeklenebilir bir hazır ERP çözümü olduğunun altını çiziyor: “Model ERP; işletmelerin dijital sinir sistemi olarak yıllardır yerel ağ kapsamında kullanılıyor. İşletme yöneticileri talep ve siparişlerin, mal hareketlerinin, ödeme ve tahsilatların onaylanması gibi sorumlu ve yetkili oldukları iş süreçlerini, mekandan bağımsız laptop ve mobil cihazlar ile yönetebiliyor. Salgın döneminde çalışanların çoğunluğu ofis ve fabrika dışında çalışmak zorunda kalınca Model ERP kullanıcıları bu duruma çok çabuk uyum sağladılar ve müşterimiz firmalarının tüm operasyonlarını mekânlardan bağımsız yönetmeye başladılar.”
Model’in özgün yazılım teknolojisinin (Anadil Platformu) verdiği esneklik sayesinde yeni yazılım bileşenleri oldukça hızlı bir şekilde geliştirilerek müşterilerin kullanımına sunuluyor. Model ERP ürünü ile Autodesk Inventor, DS Solidworks, NX Unigraphics ve MS Project ile İleri Seviye Entegrasyona sahip çözümler sunuluyor. Zeybek, “3D Tasarım Araçlarından Rotasıyla Ürün Ağaçları Aktarma Yöntemiyle TPE’den alınan patente sahibiz” diyor. Model’in müşterileri arasında Arçelik, Jotun Boya, Kürüm Holding, Pepsi Bottling Group, Polisac, Löher Asansör, Barida Makine, Kartal Halı, Öz Kaplan, Mutaş, Selah Tersanesi, Elektroteks Makine, Doğanay gibi sektöründe lider pek çok firma bulunuyor.
ETO: Mühendislik odaklı özel üretim yapan firmalar için proje bazlı ve özel üretimin karmaşık üretim süreçlerini modelleyerek, gerçek proje maliyetleri ile yönetebilmelerini sağlayarak, karlılıklarını arttırıyor ve firmalara rekabet gücü kazandırıyor.
ASİST: Yetkili satıcı iş otomasyonunun tüm gereksinimleri karşılanırken, satıcılar ile merkez arasında güvenli ve güncel veri transferi sağlayan ERP çözümü.
MEM: Pazarlama ekipmanlarının etkin şekilde yönetilmesini sağlayarak Operasyonel Verimliliği ve Müşteri Memnuniyetini artıran bütünleşmiş bakım onarım uygulaması.
MODEL CARPET: Halı üretiminin zor süreçlerine göre özelleştirilmiş ve desen arşivi gibi halıya özel entegrasyonların sağlandığı ERP çözümü.
ETO’nun kullanıcısına sunduğu avantajlar
• Üretim reçetelerinin etkin takibi,
• 3-D tasarım programlarında (Autodesk-Inventor, Solidworks, NX-Unigraphics) üretim reçetelerinin otomatik oluşturulması,
• Reçete, Üretim ve İş Emirlerine sınırsız sayıda teknik resmin otomatik veya manuel eklenebilmesi,
• Sahadan üretim sonu kayıtlarının kolayca toplanması,
• Operasyonlar arası sanal yarı mamul kullanımı,
• Üretimden muhasebeye kadar tüm iş süreçlerinde proje takibi yapılabilmesi,
• Belirli bir projeye satın alma yapılabilmesi,
• Kombine operasyonlar ve yerleştirme (saç levha, sunta gibi),
• Boyutlu-boyutsuz hammadde ve yardımcı malzemeler,
• Fason üretim süreçlerinde özel üretim dinamiklerinin desteklenmesi.