Kredi Kayıt Bürosu, finansal hayata sürdürülebilir güven sağlıyor
Kredi Kayıt Bürosu, ekonomiye finansal ve ticari hayata sağladığı katkıların yanı sıra sürdürülebilir kalkınma adına ortaya koyduğu faaliyetlerle toplum ve çevre için de değer üretiyor, sosyal sorumluluk bilincini artıracak çok önemli faaliyetlere imza atıyor.
Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdür Vekili Veysel Sunman, “Dijital dönüşüm vizyonumuz, Ar-Ge gücümüz ve yetkin insan kaynağımızla 25 yılı aşkın süredir finans ve reel sektöre katma değerli ürün ve hizmetler sunuyoruz. Sürdürülebilir ve uzun vadeli çözümlerimizle ülkemiz ekonomisinin güçlenmesi ve büyümesi için faaliyette bulunurken çevresel ve sosyal faydaları gözetiyor, iş süreçlerimizi sorumlu kurumsal vatandaş kimliğimizle yönetiyoruz” dedi.
“Veri Merkezi için karbon ayak izi ve su ayak izi değerlerini uçtan uca yaşam döngüsü değerlendirmesi modeli yöntemiyle hesaplayan ilk kurum olduk”
İstanbul’daki Genel Merkezleri’ndeki ve Ankara’da bulunan Anadolu Veri Merkezi’ndeki faaliyetlerini çevresel etkiyi gözeterek yürüttüklerini söyleyen Sunman, şu bilgileri verdi: “Üst düzey teknolojik altyapıya ve tüm sektörlere hizmet eden azami güvenlik çözümlerine sahip olan KKB Anadolu Veri Merkezi, dünyanın örnek aldığı bir veri merkezinde bulunabilecek fiziksel özellikleriyle dikkat çekiyor. Kesintisiz ve maksimum güvenlikli hizmetler için yüksek teknoloji ile donatılan KKB Anadolu Veri Merkezi, çevreci standart olarak tanımlanan ‘LEED Platinum Yeşil Bina Sertifikası’na sahip Türkiye’deki ‘ilk ve tek’ veri merkezi olma özelliği ile öne çıkıyor. KKB Anadolu Veri Merkezi, yüksek iş sürekliliği standartlarını yansıtan TIER IV DESIGN ve TIER IV FACILITY Sertifikaları ile de veri merkezi teknolojisinde tüm sektörlere yol gösterici görevi üstleniyor. Bununla birlikte, tüm süreçlerin uluslararası yönetim standartları çerçevesinde yürütüldüğüne dair alınan ISO27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi, ISO20000 BT Hizmet Yönetimi Sistemi ve ISO14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikalarıyla da yetkinliklerini belgeliyor. İstanbul’da bulunan Genel Merkezi’mizde de tüm faaliyetlerimizi çevresel etki gözeterek yürütüyoruz. Çalışanlarımıza etkin doğal kaynak kullanımı konusunda farkındalık eğitimleri veriyor, çevrenin korunmasına yönelik sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Hatay’da meydana gelen yangında zarar gören ormanları yeniden yeşertmek ve daha yeşil bir Türkiye için Geleceğe Nefes Seferberliği’nin bir parçası olarak düzenlenen kampanyaya destek verdik.”
Sunman, Veri Merkezi için karbon ayak izi ve su ayak izi değerlerini uçtan uca yaşam döngüsü yöntemiyle hesaplayan ilk kurum olduklarını belirtirterek şu açıklamayı yaptı: “KKB olarak, dijital ürün ve hizmetlerimizle paydaşlarımızın karbon salımını azaltmanın yanı sıra operasyonlarımızın doğrudan ve dolaylı çevresel etkilerini azaltmak için de çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl ‘Sürdürülebilirlik Raporu’ hazırladık. Faaliyetlerimizden kaynaklanan karbon ayak izi ve su ayak izi değerlerinin hesaplanmasına, kurumumuzda kullanılan kesintisiz güç kaynağı ve soğutma sistemlerinin, ortalama teknolojilere kıyasla sağladığı çevresel faydaların belirlenmesine yönelik hazırladığımız bu rapora göre, KKB’nin modern teknolojiler kullanarak karbon salımlarını toplamda yaklaşık yüzde 16 civarında azalttığı ve dolayısıyla sürdürülebilirlik açısından başarılı bir kurum olduğu sonucuna varıldı. Proje kapsamında çevresel etki değerlerini azaltacağı tespit edilen önerilere yönelik önümüzdeki dönemde düzeltici ve iyileştirici aksiyonlar almayı planlıyor, faaliyetlerimizden kaynaklanan karbon salımını ve su ayak izimizi de yüzde 5 oranında azaltmayı hedefliyoruz.”
“Toplumsal faydaya odaklanıyoruz”
Sürdürülebilir kalkınma bilinciyle toplumsal gelişime katkı sağlamaya yönelik projeler de geliştirdiklerini ifade eden Sunman sözlerine, “2013’ten bu yana, üniversite öğrencilerine yönelik kurguladığımız Hayal Edin Gerçekleştirelim Sosyal İnovasyon Proje Fikirleri Yarışması, gençleri inovasyonun önemiyle erkenden tanıştırıyor. Diğer yandan görme engellilere eğitimde fırsat eşitliği sağlama hedefiyle KKB çalışanları tarafından hayata geçirilen ‘Sesli Soru Bankası’ projesi ve KKB Gönüllülük Platformu gibi projelerle de toplumsal faydaya odaklanıyoruz” diye devam etti.
“Sürdürülebilirlik Komitesi kurduk”
Tüm paydaşları için sürdürülebilir değer yaratma hedefleri doğrultusunda Sürdürülebilirlik Komitesi kurduklarını da dile getiren Sunman, şunları vurguladı: “Sürdürülebilir değer yaratma, kurumumuzun strateji ve politikalarını belirleme, hedef ve uygulamalarını yürütme, izleme ve denetleme misyonuyla hayata geçirdiğimiz komitemizin çalışmalarıyla önümüzdeki dönemde de önemli çalışmalar ortaya koymaya devam edeceğiz. Sürdürülebilirlik yaklaşımımız ışığında hem toplumsal hem de çevresel anlamda katma değeri yüksek faaliyetlerimizi ara vermeden sürdüreceğiz.”