banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

Insha Ventures, uçtan uca çözümleriyle büyüyor

Türkiye’nin ilk fintek girişim kurucusu Insha Ventures, “uçtan uca fintek inşa eder, büyütür ve yatırım yapar” anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor, geliştirdiği çözümlerle büyüme yolculuğuna devam ediyor.

HABER 01.09.2024, 00:01
649
Insha Ventures, uçtan uca çözümleriyle büyüyor
banner623

2020 yılında Albaraka Türk tarafından kurulan ve Türkiye’nin ilk fintek girişim kurucusu olan Insha Ventures, fintek alanında faaliyet gösteren bir Venture Builder olarak konumlanıyor. Açık bankacılık, regülasyon teknolojileri (RegTech) ve ödeme sistemleri gibi farklı alanlarda birçok kurum, KOBİ ve kişinin hayatını kolaylaştıran Insha Ventures, bugün geldiği noktada bünyesindeki 7 fintek ve 1 spin-off’uyla fintek endüstrileri için önemli bir boşluğu dolduruyor.
Türkiye’de “Venture Builder” konseptiyle hizmet veren Insha Ventures, geleneksel risk sermayesi (Venture Capital-VC) firmalarından farklı olarak, yatırım yaptığı fikir ya da girişimlere sadece finansal yatırım yapmakla kalmıyor. Aynı zamanda girişimlere operasyon, yönetim, pazarlama ve büyüme stratejileri gibi alanlarda da destek vererek daha hızlı ve sürdürülebilir bir büyüme imkânı sağlıyor.
Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Çalışmalarımız, ürün fikirlerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi aşamasından başlayarak, ürünün uçtan uca tüm süreçlerini yönetmeyi içeriyor. Ayrıca, pazarlama ve büyüme stratejileriyle de bünyemizdeki fintek’leri destekliyoruz. Tüm bu süreçleri tek bir merkezden yürüterek, girişimlerin işlerini daha etkin ve verimli bir şekilde yönetmelerine ve başarıya ulaşmalarına yardımcı oluyoruz. Bu sayede, fintek’lerin kendi başlarına büyüyebilecek hale gelmelerini ve başarılı bir gelecek inşa etmelerini sağlıyoruz.”
Insha Ventures bünyesinde hayata geçen ve yoluna ayrı bir şirket olarak devam eden Semosis, Insha Ventures iş modelinin çok başarılı bir örneği. Türkiye’de ilk kez senedi dijital ortama taşıyarak daha şeffaf ve güvenilir bir ödeme aracı haline getiren Semosis, yoluna Semosis Finansal Teknolojiler A.Ş. olarak devam ediyor.
Insha Ventures bünyesinde Semosis’in dışında; cep POS çözümü Alneo, para transfer ve fatura ödeme merkezlerini ATM’ye çeviren NakitBasit, uzaktan müşteri edinim servisi KimlikBasit, sanal POS ürünü PosBasit, online tahsilat platformu Kozmos ve fintek girişimlerinin ihtiyaç duyduğu finansal teknoloji API’lerini ve altyapıyı tek platformda sunarak, ürün geliştirme ve ticarileşme sürelerini minimuma indiren ve kapsamlı destek sağlayan ‘fintech as a service’ platformu FLYP gibi önemli finansal teknoloji markaları da bulunuyor. Ayrıca Insha Ventures geçen yıl, Albaraka Portföy Yönetimi ile birlikte 100 milyon TL’nin üzerinde fon büyüklüğüne sahip olan girişim sermayesi fonu Insha GSYF’yi kurdu.

Yorumlar (0)