banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

İhracatçılara 5 milyar liralık ek destek geliyor

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından düzenlenen İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı’nın (İstanbul Fashion Connection-IFCO) açılışında Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Bakanlığın tüm bütçesi, teşkilatı ve mevzuatıyla her zaman ihracatçıların yanında olduğunu belirterek, “Size ayırdığımız bütçeyi daha da artırmak için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan ilave 5 milyar liraya yakın bir bütçe desteği daha talep ettik. Onu da alınca sizlere daha çok ihracat destekleri vereceğiz” dedi.

HABER 01.09.2024, 00:01
658
İhracatçılara 5 milyar liralık ek destek geliyor
banner623

Bakan Bolat, ihracatın bu yıl iyi yolda ilerlediğini belirterek, yıl sonu için 267 milyar dolar mal ihracatı, 110 milyar dolar hizmet ihracatı hedefi ortaya koyduklarını, Temmuz itibarıyla son 12 aylık ihracatın 26.5 milyar dolar rakamına ulaştığını, bunun bir rekor olduğunu söyledi.
Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı’nın kısa süre önce açıkladığı ve ‘Responsible® Programı’ olarak uygulanacak olan Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği’ne ilişkin detayları paylaşarak, ihracatçılardan bu destekten faydalanmalarını istedi.
Bakan Bolat, IFCO’nun artık bir moda ve hazır giyim fuarının marka adı olduğunu vurgulayarak, AB’nin bazı ülkelerinin vize konusunda zorluk çıkartmasının Türkiye’deki fuarlara pozitif etki ettiğini söyledi.
İstanbul Valisi Davut Gül, hazır giyim sektörünü sanayinin ve ihracatın lokomotifi olarak gördüğünü söyledi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, “Hazır giyim en çok ihracat gerçekleştiren sektörler arasında hep ilk üçte yer aldı. Daha da önemlisi hazır giyim ve konfeksiyon net ihracatçı bir sektör. Örneğin; 2022’de ülkemize 18.6 milyar dolar net döviz kazandırdık. Giyim markalarımızın 100’ün üzerinde ülkede 3 binden fazla mağazası var” diye konuştu.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç, hazır giyim sektörünün hayallerini gerçekleştirmek için üstün bir çaba sergilediğini belirtti.
İHKİB Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, IFCO’nun büyük bir başarı hikayesi olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)