banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

banner626

İHE, 2022’de üretim kapasitesini günlük 1.8 milyona, ürün çeşidini 52’ye çıkardı

İstanbul Halk Ekmek 2022’de, günlük normal ekmek üretim kapasitesini 1.5 milyondan 1.8 milyona çıkardı. Şu an üretimi olan 52 çeşit ürünleri olduğunu söyleyen İstanbul Halk Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik, 2022’de açılan e-ticaret siteleri sayesinde ürünlerin sadece İstanbullulara değil Türkiye’nin birçok yerindeki vatandaşlara ulaştığını belirtti. 

HABER 01.02.2023, 00:01 24.02.2023, 09:31
19719
İHE, 2022’de üretim kapasitesini günlük 1.8 milyona, ürün çeşidini 52’ye çıkardı
banner625

İstanbul Halk Ekmek olarak 2022’de üretimden sevkiyata birçok alanda yenilikler ve geliştirmeler yaptı. Bunlardan en önemlileri ise; Edirnekapı, Cebeci ve Cevizli’de bulunan fabrikalara, Türkiye’nin en büyük ekşi mayalı üretim tesisi ve en modern ekmek fabrikası olan Ahmet İsvan Hadımköy fabrikasının eklenmesi ile günlük normal ekmek üretim kapasitesi 1.5 milyondan 1.8 milyona çıktı.
Edirnekapı fabrikasında ise deprem güçlendirme çalışmaları ve hat optimizasyonları yapılarak, 250 bin adet günlük ekmek üretimi 650 bin adet ekmeğe ulaştı. Cevizli fabrikasında üretim kapasitesi saatte 6.500 adetten 7.350’ye yükseldi.
Sadece üretim alanında değil çiftçiye destek alanında da birçok proje gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyleyen İstanbul Halk Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik, “İlk defa 2022 hasat döneminde İstanbul’un buğdayı İstanbul’un ekmeği hedefiyle 233 çiftçimizden toplam 7.219 ton buğday alımı yapıldı. Şu an 52 çeşit ürünümüz var. 2022’de ürün ailemize Glütensiz Makarna, Ciabatta Ekmeği ve Kakaolu Kurabiye katıldı. 2023’te de yeni ürünler için çalışmalarımız devam edecek. 2022’de açılan e-ticaret sitemiz sayesinde ürünlerimiz sadece İstanbullulara değil Türkiye’nin birçok yerindeki vatandaşlarımıza ulaştı” açıklamasını yaptı.
2022’de ortalama günlük ekmek talebinin yaklaşık 1 milyon 370 bin adet olarak gerçekleştiğini belirten Gedik, “Ürettiğimiz ekmeklerin tüketicilerin sofrasına ulaşma süresi de saatlerle ölçülüyor. Günde 5 binden fazla sevkiyat yapıyoruz. Sevkiyat araçlarımızla her üç günde bir, ekvatorun çevresini dolaşacak kadar yol yapıyoruz” dedi.
Üretimdeki hat optimizasyonlarının yanı sıra yalın dönüşüm, 5S, Kaizen gibi uluslararası prensipleri kendilerine adapte ettiklerini belirten Gedik, şöyle devam etti: “İşletmelerimizde gerçekleştirdiğimiz otomatizasyon, hatlarda modernleşme, vizör ile ekmek sayımı, robotlarla ekmek toplama ve kasalama gibi iyileştirmeler sayesinde İstanbul Halk Ekmek bugün Türkiye’nin en modern ekmek üretim tesislerine sahiptir. Tedarik zinciri, lojistik ve satış-pazarlama süreçlerimizi uçtan uca dijitalleştiriyoruz. Büfe, Bayi ve Toplu Tüketim kanallarında dijital sipariş sürecini başlattık. Yapay zekâ içeren algoritmalar kullanarak büfe ve bayilerimizin ekmek tahsisini gerçekleştiriyoruz. Maliyetlerimizi iyileştirirken karbon ayak izimizi de azaltacağız.”
İHE’nin 2023 hedeflerinden de bahseden Gedik, “Yeni ürün geliştirmelerimizi ve çeşitlerini planlarken; perakende ve toptan satış kapsamı içerisinde yer alan pazar raporlarını dikkatle inceleyip maksimum arz-talep dengesi yakalayan ürün gruplarında üretime geçmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Ata Tohumu ve çiftçiye destek projelerine de değinen Gedik şunları söyledi: İlk defa 2022 hasat döneminde ‘İstanbul’un buğdayı İstanbul’un ekmeği’ hedefiyle 233 çiftçimizden toplam 7.219 ton buğday alımı yaptık. Ata Tohumu Destekleme Projesi kapsamında; Bolu’dan IZA, Kastamonu’dan ve Çankırı’dan siyez, Kars’tan kavılca buğdayından öğütülmüş unları alıyoruz. Böylece ülke topraklarının 13 bin yıllık mirasına sahip çıkıyor ve doğallığını kaybetmemiş, genetiği değiştirilmemiş, sağlıklı un ve mamulleri vatandaşa ulaştırıyoruz. Ayrıca bu tohumu hâlâ yetiştiren çiftçilerimizi destekliyoruz ve teşvik ediyoruz.”

Yorumlar (0)