banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

Dr. Akkan Suver’e Moğolistan’dan büyük onur

İstanbul’da temaslarını sürdüren Moğolistan Barış ve Dostluk Federasyonu Yöneticileri, beraberindeki Moğolistan Ankara Büyükelçisi Gombosuren Munkbayar’ın katılımıyla düzenlenen törenle Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver’e barışa ve Türk-Moğol ilişkilerine yaptığı yüksek hizmetlerinden dolayı Moğol Barış Madalyası verdi. 

HABER 01.09.2024, 00:01
635
Dr. Akkan Suver’e Moğolistan’dan büyük onur
banner623

İstanbul’da temaslarını sürdürmekte olan Moğolistan Barış ve Dostluk Federasyonu Yöneticileri (Lonjidpil Saikhantsetdeg, Dangaasuren Narantuya, Chimed Buyanjargal, Buchaa Battsetsetseg, Chuluunbaatar Bayarmaa) beraberlerinde Moğolistan Ankara Büyükelçisi Gombosuren Munkbayar katılımıyla düzenlenen bir törenle Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver’e barışa ve Türk-Moğol ilişkilerine yaptığı yüksek hizmetlerinden dolayı Moğol Barış Madalyası verdi.
Toplantıda söz alan Moğolistan Büyükelçisi Gombusuren Munkbayar, Dr. Akkan Suver’in geride bıraktığımız yıllarda barış konusunda ortaya koyduğu diyalog çalışmalarına teşekkür etti.
Madalya Töreni’nde Marmara Grubu Vakfı Yönetimiyle birlikte Prof. Dr. İlber Ortaylı da hazır bulundu. Prof. Dr. İlber Ortaylı yaptığı konuşmada Moğol tarihi üzerine görüşlerini misafirlerle paylaştı. Ortaylı, Moğolların ve Türkler’in kültürel ortak noktalarına değinerek, at yetiştiriciliği, tarım ve tekstil sektörlerinde yapılabilecek işbirlikleri konusunda önerilerde bulundu.

Yorumlar (0)