banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

banner626

Dijital dönüşümün ekosistemi buluştu

TÜSİAD SD2, teknolojik arayışı olan şirketlerle teknoloji üreten KOBİ’leri ve dijital dönüşüm ekosisteminin aktörlerini yine STEP’te buluşturdu.

HABER 01.11.2023, 00:01 27.11.2023, 08:31
24746
Dijital dönüşümün ekosistemi buluştu
banner625

TÜSİAD’ın Türkiye sanayisinin dönüşümüne destek sağlayabilmek amacıyla yürüttüğü TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı’nın (TÜSİAD SD2) STEP (Sanayi-Teknoloji Entegrasyon Programı) etkinliği gerçekleştirildi. TÜSİAD SD2, teknolojik arayışı olan şirketlerle teknoloji üreten KOBİ’leri ve dijital dönüşüm ekosisteminin aktörlerini yine STEP’te buluşturdu. TÜSİAD SD2’nin 7. çağrı grubunda yer alan şirketler teknoloji partnerlerini seçerek eşleşmelerini gerçekleştirirken STEP’in katılımcı şirketleri arasında da ikili görüşmeler ve networking gerçekleşti.
28 konuşmacının görüş ve önerilerini paylaştığı STEP oturumlarının başlıkları şu şekilde gerçekleşti; ‘TÜSİAD’ın Digital Dönüşüm Gündemi & TÜSİAD SD² Dijital Platformu Nereye Evrildi?’, ‘İşletmeler için Dijital Dönüşüm ve Katkıları’, ‘Dijital Dönüşümde Teknoloji Kullanıcılarının İhtiyaç Çeşitliliği’, ‘Sanayi Girişimciliğine Yatırım Ekosistemi’, ‘Teknolojide Mahremiyetin Korunması’, ‘Tedarikçinin Müşteri Deneyimi ve TÜSİAD SD² Notları’, ‘Şirketler Birlikte Nasıl Çalışmalı?’, ‘Dijital Dönüşüm Teknolojilerinin Sürdürülebilirliğe Somut Katkısı’.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan; “Küresel rekabet gücümüzün korunması ve inovasyon ekosisteminin geliştirilmesi için ihtiyaç duyulan alanlarda stratejik önceliklerin belirlenmesi ve etkin mekanizmaların hayata geçirilmesi önemli. Yaratılan katma değeri yükseltmek hem teknolojiyi ülkemizde geliştirme hem de kullanma yetkinliği ile doğrudan bağlantılı. Sanayimizin rekabet gücünü, ihracatımızı, ürünlerin sofistikasyonunu (kilogram başına fiyatı) artırarak; Ar-Ge’ye, bilgiye yatırım yaparak sağlayabiliriz” açıklamasını yaptı.
Turan; “Cesur, çevik ve inovatif bir dijital ekosistemin temelini dijital yetkinlik seviyesi yüksek nitelikli insan kaynağı ile oluşturabiliriz. Bu hedef doğrultusunda, gençlerimizin yetkinliklerine daha fazla yatırım yapmalı; yetkin insanlarımızın potansiyellerini
ülkemizde gerçekleştirebilecekleri ortamı tesis etmeliyiz” dedi.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve
Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Eşbaşkanı Çağatay Özdoğru; ekonomide yüksek çarpan etkisine sahip sektörlere odaklanmanın, geleceği doğru okumanın ve kaynakları doğru kullanmanın hayal edilen Türkiye’yi inşa edebilmek için önemli olduğunu vurguladı.
TÜSİAD SD2 Görev Gücü Başkanı Onur Eren şöyle konuştu: “TÜSİAD SD2, teknoloji kullanıcıları için dijital dönüşüm ekosisteminin parçası olabildikleri, geçmiş dönem çağrıları ile proje örneklerini inceleyebildikleri, onları teknoloji KOBİ’lerine ve onların çözümlerine eriştiren bir platform. Platform üzerinde tedarikçiler tarafından yayınlanmış, teknoloji kullanıcılarının erişimine açık 515 teknolojik çözüm bulunuyor. Teknoloji tedarikçileri ise, platformda yer alarak ürün veya hizmetlerini tanıtma ve yeni müşterilere ve sektörlere erişim imkanına sahip oluyor. Kullanıcılar tarafından açılan çağrılara başvurabilme ve platformda teknolojik çözümlerini yayınlayabilme imkanı bulurken, özel etkinliklere katılarak sunum ve networking yapabiliyor. TÜSİAD SD2’de bu dönem öncekilerden farklı olarak, platform üyelerini bir araya getirecek sektörel etkinlikler gerçekleştirdik. İnşaat, enerji, otomotiv ve beyaz eşya öncelikli sektörlerimiz oldu. Bu toplantıların kullanıcılar ve tedarikçiler açısından oldukça verimli ilerlediğini gözlemledik. Bunu tarım başta olmak üzere diğer sektörler kapsamında da ilerleteceğiz.”

Etkinlikte eşleşen teknoloji kullanıcı şirketler ile teknoloji tedarikçileri şöyle;
Teknoloji kullanıcıları     Teknoloji tedarikçileri

E-Bebek                            B2Metric
Gdz                                  Meg Elektrik Elektronik
Pınar Online                      Pulur
Socar                               Signalton
Temsa                              Niso

Yorumlar (0)