Arkas Lojistik CEO’su Onur Göçmez: “2022 stratejimiz Hız ve Dijitalleşme”
Arkas Lojistik CEO’su Onur Göçmez, 2022’de en önemli stratejilerinin hız ve dijitalleşme olduğunu belirterek, müşterilerinin taşıma ihtiyaçlarına proaktif bir yaklaşımla cevap veren, ülkemiz dış ticaretini destekleyecek yeni girişimleri www.shipeedy.com’u hayata geçirdiklerini açıkladı.
Arkas Holding çatısı altında 1989 yılında kurulan Arkas Lojistik, deniz, hava, kara, demiryolu kombine taşımaları, açık yük ve proje taşımaları, forwarding ve depo hizmetleri sunuyor. Türkiye’de İzmir, İstanbul, Bursa, Mersin, Ankara, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Samsun, Trabzon, Ereğli, Bandırma, İskenderun’daki ofislerinde 1300 çalışanı ile hizmet üretiyor.
Pandemi koşullarında tüm dünya ve tüm sektörler için zorlu iki yıl geçtiğini söyleyen Arkas Lojistik CEO’su Onur Göçmez, 2021 yılında yüzde 31’lik büyüme gerçekleştirdiklerini, 2022’de ise büyüme hedeflerinin yüzde 22 olduğunu belirtti. Parsiyel yük taşımacılığına ağırlık vereceklerini kaydeden Göçmez, 2022’de en önemli stratejilerinin hız ve dijitalleşme olduğunun altını çizdi.
Göçmez, “Yeni nesil lojistik ve değişim trendlerine hızlı uyum için Ar-Ge ve Teknoloji Merkezimiz’i kurduk. Teknolojiye yılda 3-3.5 milyon dolara yakın yatırım yapıyoruz” diyerek müşterilerinin taşıma ihtiyaçlarına proaktif bir yaklaşımla cevap veren, ülkemiz dış ticaretini destekleyecek yeni girişimleri www.shipeedy.com’u hayata geçirdiklerini açıkladı.
Shipeedy, KOBİ’lerin lojistik süreçlerini kolaylaştıracak
Shipeedy’nin başta KOBİ’ler olmak üzere ihracat-ithalat yapan tüm işletmelerin lojistik süreçlerini kolaylaştırmak ve büyümelerine katkı sağlamak için kurulduğunu kaydeden Göçmez, “Shipeedy ile hizmet verdiğimiz kurumların dünyanın herhangi bir noktasından, farklı herhangi bir noktasına göndermek istedikleri denizyolu komple yük (full konteyner), parsiyel yük, hava kargo ve demiryolu yüklerini zahmetsizce göndermelerini sağlıyoruz” diye konuştu.
Shipeedy’ye ekleyecekleri yeni özelliklerle sistemi geliştireceklerini ifade eden Göçmez, “Aynı zamanda ülke genelinde Organize Sanayi Bölgeleri’nde düzenleyeceğimiz aktivitelerle hem onları Shipeedy ile tanıştıracağız hem de Türk ihracatçısının her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Özellikle denizyolu parsiyel taşımacılıkta, kendi araçlarımızla müşterilerimizin kapısından yüklerini teslim alıp, 150 ülke 750 farklı noktaya güvenle taşıyacağız” diye konuştu.
Göçmez, “Önümüzdeki dönemde devreye almayı planladığımız yeni modüllerle havayolu mikro ihracat, e-ticarete yönelik çözümler ve teknoloji odaklı B2C kargo hizmet modellerini müşterilerimize sunan lojistik alanında uzmanlaşmış bir ‘süper app’ haline gelmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.
Amerika’da yeni ofis
“Hızlı, güvenilir ve kaliteli lojistik hizmeti sağlayan bir lojistik şirketi olma vizyonuyla yurt dışında Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Kazakistan, Azerbaycan, Çin ve Yunanistan’da ki ofisleriyle bölgesel güç konumunda olduklarını vurgulayan Göçmez sözlerine şöyle devam etti: “Global hizmet ağı sunan bir lojistik firması olma hedefiyle yurt dışında hizmet ağımızı genişletiyoruz. 1 Ocak’ta Amerika-New Jersey’de ofis açtık. Yurtdışında büyüme stratejimizin bir parçası olarak Avrupa’ya yönelik intermodal taşıma hizmetlerimizin kapsamını geliştiriyoruz. Hava kargo ve parsiyel taşımacılıkta globalleşme stratejimiz doğrultusunda müşterilerimize sunduğumuz yeni hizmetlerle büyümeye devam ediyoruz. Yine globalleşme stratejimiz doğrultusunda Turquality projemizde son aşamaya geldik ve yakında belgemize sahip olacağız."