banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

banner626

KOBİ’ler PaybyMe ile tasarruf ediyor

Dünyada 4 kıtada 30.000’den fazla işletmeye dijital, hibrit ve fiziksel ödeme çözümleri sunan ödeme servis sağlayıcısı PaybyMe, NarPOS ve SanalPOS ürünleriyle KOBİ’leri rekabette bir adım öne taşıyor. PaybyMe CEO’su Eren Deyiş, “E-para hizmetlerinden dijital finans ve para transfer platformlarına, solo iş operasyonlarından güçlü bir fintek ekosistemi yaratmaya kadar üç ana başlık altında yenilikçi adımlar atacağız. Dijital, hibrit ve fiziksel ödeme çözümlerimizle müşterilerimiz ve ortaklarımız için katma değer yaratmayı sürdüreceğiz” dedi. 

FİNANS 01.09.2024, 00:00 10.09.2024, 01:53
1783
KOBİ’ler PaybyMe ile tasarruf ediyor
banner637

Kısaca PaybyMe’yi ve KOBİ’lere yönelik çalışmalarınızı anlatabilir misiniz?
PaybyMe, tüm dünyada internet işletmeleri için yeni nesil ödeme yöntemlerini kesintisiz ve esnek şekilde sunmayı misyon edinmiş bir ödeme servis sağlayıcısıdır.
Mobil ödeme alanında daha önce Türkiye’de devrim yaratmış ürünler geliştiren yenilikçi bir şirket olarak 2010 yılında faaliyetlerimize başladık. 14 yıldır dünya çapında binlerce müşterimizin farklı ve rekabetçi pazarlarda, sektörel ihtiyaçlara göre, alternatif ödeme yöntemleri ile sorunsuzca ödeme alması için çalışıyoruz.
Mobil ödeme alanında Avrupa’da pazar lideri olmuş bir firma olarak bugün 4 kıtadan, 30.000’den fazla işletmenin milyonlarca kullanıcısından en yeni, kesintisiz ve kolay yöntemlerle ödeme toplamasını sağlıyoruz. Şirketimiz, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn gibi 12 farklı ülkede mobil operatörler üzerinden 1 milyondan fazla bireysel müşteriye ödeme yapma imkânı sağlıyor. Ayrıca özel olarak tasarladığımız API ile platformumuzu müşterilerimize ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda devamlı olarak geliştirerek her zaman en güncel ve yenilikçi çözümleri sunuyoruz.
Ülke ekonomimizin çekirdeğini oluşturan KOBİ’ler günümüz ekonomik koşullarında hayatta kalabilmek için teknolojiyi doğru kaynaktan edinerek kullanmanın bir zorunluluk olduğunu artık biliyor. Biz de buradan hareketle onlara asıl işlerine daha kolay odaklanabilecekleri terzi dikimi çözümler sunuyoruz.
Bu konuda yeme-içme sektöründen bir örnek vermek isterim. Yeme içme sektöründe Türkiye genelinde faaliyet gösteren yaklaşık 200 bin adet işletme bulunuyor ve bunların neredeyse tamamı KOBİ ölçeğinde. Ancak yapılan araştırmalara göre bu işletmelerin açıldıktan sonra ilk 3-6 ay arasında kepenk indirme oranı maalesef yüzde 38. Bu oran dünya genelinin çok üzerinde ve yatırımcıların da bu alana girmelerinin önündeki en büyük engel. Bu alandaki işletmeler; operasyon, personel, satın alma ve pazarlama konularında yeteri kadar sorunla boğuşuyor. Bu nedenle de fintek anlamındaki teknoloji desteğini bizden alan iş ortaklarımız kendi alanlarındaki rekabette bir adım öne çıkıyor.

KOBİ’lerin işlerini kolaylaştırdığınızı söylediniz. Bu anlamda öne çıkan ürünleriniz hangileri?
KOBİ’lerin önünde birçok engel var. Ancak bunları aşabilmeleri için de NarPOS ve Sanal POS gibi ürünler var. NarPOS ile yazılım ve donanım maliyetleri en aza inerken işletmeler, sunduğumuz 7x24 hizmet ve yüzde 99.3 sorun çözüm oranımızla ana işlerine odaklanabilecek.
İşletmelerin tek program üzerinden kolayca yönetilmesini sağlayan NarPOS, günlük satış ve stok rapor ve analizlere telefondan anlık erişim de sağlıyor. Kafe, market, otel, pastane, okul, kolej, hastane, kantin, restoran gibi birçok satış noktası için sınırsız çözüm yaratma fırsatı da sunan NarPOS, sahip olduğu patron ekranı, merkezi yönetim ve detaylı raporlama gibi özellikleriyle öne çıkıyor.
Sanal POS ürünümüz de işletmelerin kendileri için en uygun POS çözümlerine erişmelerini sağlıyor. Ayrıca KOBİ’ler PaybyMe Sanal POS ile yerel para birimlerinde her ülkedeki müşterilerin tüm büyük banka ve kredi kartlarını kabul edebiliyor, herhangi bir büyük uluslararası ya da gelişmekte olan pazarlar için ihtiyaçları olan tüm desteğe sahip oluyorlar.
Bunun yanı sıra KOBİ’ler Sanal POS hizmeti için ayrı ayrı bankalarla anlaşma yapmak zorunda kalmadan tek sözleşme ve tek entegrasyonla tüm kart markalarından kolayca ve hızlı bir şekilde ödeme alabiliyor. Böylece hem zamandan hem operasyon için harcadıkları efordan tasarruf ederken maliyet tasarrufu da sağlamış oluyorlar.
Yerel para birimi ile yapılan işlemlerde işlem maliyetleri azalıyor, dönüşüm oranı iyileşiyor ve müşteri erişimi de artıyor. Ayrıca sahip olduğumuz yapay zeka sistemimiz geçmiş işlem verilerini analiz ediyor ve farklı coğrafyalardaki kart ile alıcıları kabul oranlarına göre eşleştiriyor. Böylece KOBİ’lerin hangi sanal POS’u kullanılabileceğine karar veriliyor. Dolayısıyla başarılı işlemlerin sayısı ve dönüşüm oranı da artıyor.

PaybyMe’nin gelecekteki stratejik hedefleri hakkında bilgi verebilir misiniz?
Ödeme sistemleri sektöründe 2010 yılından bu yana devam eden varlığımızı, yeni vizyonumuz ve güçlü kadromuzla devam ettiriyoruz. Ödemeler dünyası, birçok farklı ihtiyacın olduğu bir dünya.
Sadece Sanal POS ve benzeri ürünlerimizle değil; dijital, hibrit ve fiziksel ödeme çözümlerimizle müşterilerimiz ve ortaklarımız için katma değer yaratmayı sürdüreceğiz. E-para hizmetlerinden dijital finans ve para transfer platformlarına, solo iş operasyonlarından güçlü bir fintek ekosistemi yaratmaya kadar üç ana başlık altında yenilikçi adımlar atacağız.
Öte yandan ana stratejilerimizden bir tanesi de fintek yatırımları yaparak bir ekosistem kurmak. Bunun için de son 10 yıldır dünya çapında binlerce müşterimizin farklı ve rekabetçi pazarlarda, sektörel ihtiyaçlara göre, alternatif ödeme yöntemleri ile sorunsuzca ödeme alması için çalışıyoruz.
Son olarak en önemli ve öncelikli hedefimiz olarak döviz ihracatı yaparak Türk ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Özellikle Türk Cumhuriyetleri bizim önceliğimiz. Türk Cumhuriyetleri ile birlikte ortak bir finansal dünya kurarak tüm finansal işlemlerin kolaylaştırılmasını sağlama ve para transferleriyle döviz ihracatında birlikte hareket etme misyonu taşıyoruz. Bunun dışında 4 kıtada faaliyet gösteren bir yapı olarak Asya ve Afrika’da da yaygınlığımızı hızla artırıyoruz.

Yorumlar (0)