banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

banner626

Yeşil Teknoloji Projeleri (YETEP) Destek Programı

Amaç: Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), Yeşil Teknoloji Projeleri (YETEP) desteği ile sanayi kuruluşlarının uygulama projelerine geri ödemeli finansman desteği sağlamaktadır.

DESTEK-TEŞVİK 01.06.2019, 07:33 24.06.2019, 09:34
7760
Yeşil Teknoloji Projeleri (YETEP) Destek Programı
banner625

Sanayi kuruluşlarının çevresel performansını artırıp üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve dolayısıyla rekabet gücünün artırılmasına yönelik uygulamaların desteklenmesi amaçlanmıştır. Yerli teknolojilere öncelik verilmektedir.
Son başvuru tarihi: 28 Haziran 2019
Destek kapsamı: Üç alan belirlenmiştir.

“İklim Dostu Teknolojiler Desteği”
İklim Dostu Teknolojiler Desteği’nin temel amacı, özellikle soğutma sektöründe kullanılan hidroflorokarbonlar (HFC’ler) ve hidrokloroflorokarbonlar (HCFC’ler) gibi küresel ısınma potansiyeli (GWP) yüksek gazların kullanımını ve emisyonunu azaltmak için iklim dostu, enerji verimli, güvenilir ve kanıtlanmış alternatiflerin kullanımına yönelik yerli ve yenilikçi teknolojilerin uygulanmasına yönelik projelerin desteklenmesidir.

“Temiz Üretim Teknolojileri Desteği”
Temiz Üretim Teknolojileri Desteği’nin temel amacı, kaynak verimliliği (eko-verimlilik/ temiz üretim/ sürdürülebilir üretim) anlayışı çerçevesinde üretim süreçlerinde asgari enerji, su, hammadde tüketimi ve asgari atık oluşumu için teknolojik yenilik içeren, sanayide uygulanabilir ve ekonomik değeri olan temiz üretim teknolojileri ve uygulamaların geliştirilmesi, gerçekleştirilmesi ve ticarileştirilmesine yönelik projelerin desteklenmesidir.

“Enerji Verimliliği, Yenilenebilir Enerji ve Diğer Enerji Teknolojileri Desteği”
Enerji Verimliliği, Yenilenebilir Enerji ve Diğer Enerji Teknolojileri Desteği’nin temel amacı, Türkiye’nin özellikle enerji yoğun sektörlerde rekabet gücünün korunmasına yönelik projelerin desteklenmesidir.
Sanayi kuruluşları, söz konusu alanlardan bir ya da daha fazlasını içeren projeleri için proje başvurusu yapabilirler. Projelerde, yerli teknoloji ve ekipman kullanımı ile ileri teknoloji (malzeme, elektronik, yazılım vb.) uygulamaları TTGV’nin öncelikleri arasında yer almakta, yenilikçi boyutu olan uygulamaların desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Koşullar: Türkiye’de yerleşik, aynı alanda en az 3 yıldır faaliyette bulunan kuruluşlar programa başvuru yapabilirler.
Proje başvurusunda bulunmadan önce, kuruluşların TTGV ile doğrudan iletişime geçmesi ve yönlendirme alması yararlıdır.
Destek ve süresi: Proje destek süresi en fazla 15 (onbeş) aydır.
Destek alt limiti: 100.000 dolar
Destek üst limiti: 400.000 dolar
Destek kalemleri: Desteklenecek projelerde sadece makina/teçhizat giderlerinin (KDV hariç) ve TTGV desteğinin en fazla yüzde 5’i oranında sarf giderlerinin (KDV hariç) yüzde 50’sine kadar olan kısmı TTGV tarafından karşılanır. Proje kapsamındaki diğer tür harcamalar (personel, nakliyat, inşaat vb.) ‘Yürütücü Ortak’a aittir.
Yeşil Teknoloji Projeleri Desteği’nden faydalanmak isteyen öneren kuruluşlardan, destek kullandırımı sırasında güvence olarak, destek tutarında teminat mektubu ve/veya KGF (Kredi Garanti Fonu) kefaleti alınır. Ayrıca öneren kuruluşun büyük ortaklarının müşterek borçlu müteselsil kefil imzaları da talep edilebilir.
Bilgi ve başvuru için: https://ttgv.org.tr/tr/haber/yesil-teknoloji-destek-programi-basvurulari-basladi

2020 IPARD Programı
Amaç: Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarihinde Altıncı Başvuru Çağrı İlanı’na çıkmış bulunmaktadır.
Başvurular: 8 Temmuz 2019
Online Proje Başvuru Sistemi: 20 Ağustos 2019
Başvuruların son teslim tarihi: 23 Ağustos 2019
Uygulama illeri: Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat.
Kapsam:
1) “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbiri kapsamında başvuru kabul edilecek.
2) Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi
3) Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler
4) Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri
5) Su Ürünleri Yetiştiriciliği
6) Makine Parkları
7) Yenilenebilir Enerji Tesisleri
Yatırım süre: 18 (on sekiz) ay olarak planlanmalıdır.
Bilgi için: www.tarim.gov.tr  ve www.tkdk.gov.tr

Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) Destekleme Programı 2019
1513 Kodlu TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı ile yükseköğretim kurumlarında üretilen bilgi ve teknolojinin, uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesine ve bu süreç sonucunda ekonomik, sosyal ve kültürel değer kazanmasına yardımcı olmak, üniversite ve özel sektör kuruluşları arasında işbirliği oluşturmak, mevcut işbirliklerini artırmak, sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin üniversitede üretilmesine yardımcı olmak, bu işbirlikleri sonucunda üniversite ve sanayi arasında bilgi ve teknoloji aktarımına ve somut çıktıların geliştirilmesine katkı sağlamak için kurulmuş teknoloji transfer ofislerinin (TTO) geri ödemesiz olarak desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Son başvuru tarihi: 31 Temmuz 2019
Bilgi için: https://ab-ilan.com ı Manşet

Sesar 2020 Araştırma Programı
Amaç: Program ile hava trafik yönetimi ile ilgili temel araştırma ve yenilik projelerinin desteklenmesi amaçlanmaktır.
Son başvuru tarihi: 29 Ağustos 2019
Destek bütçesi: 38.5 milyon avro
Kapsam: Çağrı kapsamında teknoloji olgunluk seviyesi düşük, makine öğrenmesi, yapay zeka, büyük veri, 5G uygulamaları, kablosuz iletişim ağları, insansız hava araçları gibi bilgi ve iletişim teknolojileri ve hava trafik kontrolü araştırma alanlarını da ilgilendiren ATM Excellent Science & Outreach (ER4:1-11) ve ATM Applications-Oriented Research (ER4:12-31) ile ilgili 31 konunun desteklenmesi planlanmaktadır.

Destek oranı: Yüzde 100
Asgari destek: 500.000 avro
Azami destek: 1.000.000 avro
Bilgi için: https://ab-ilan.com/sesar-2020-programi-2019-yili-arastirma-projeleri-cagrisi

COSME TEKLİF ÇAĞRISI:

GİRİŞİMCİLİKBu çağrının amacı, Avrupa Girişimcilik Yeterlilik Çerçevesi’nin (EntreComp) Avrupa’da, hayat boyu öğrenme perspektifinde, bağlama göre ilgili hedef yararlanıcıları içerecek şekilde, farklı sektörlerden paydaşların ve aktörlerin yer aldığı girişimcilik yeterliliğinin geliştirilmesine destek verilmesi amacıyla sistem düzeyinde kullanılmasının teşvik edilmesidir. Proje başına maksimum hibe miktarı: 500.000 avro’dur.
Son başvuru tarihi: 22 Ağustos 2019
Bilgi için: https://ab-ilan.com

TÜBİTAK M-ERA.NET II ÇAĞRISI
M-ERA.NET II Avrupa ülkeleri arasında malzeme bilimi ve mühendisliği konularında güçlü araştırma ve geliştirme ortaklıklarının kurulması amacıyla Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından Ufuk 2020 kapsamında desteklenen bir ERA-NET Cofund projesidir. Proje sunacak uluslararası konsorsiyumun en az 2 farklı ülkeden 3 farklı kurumdan oluşması gerekmektedir.

Son başvuru tarihi: 18 Haziran 2019
Bilgi için: http://www.tubitak.gov.trTÜBİTAK-FRANSA

BOSPHORUS PROGRAM ÇAĞRISI
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Fransa Dışişleri Bakanlığı arasında mevcut İşbirliği Protokolü çerçevesinde, Bosphorus Programı altında ortak araştırma projeleri desteklenecektir. Başarılı bulunan projelerde yer alan Türkiye’deki araştırma ekibi için TÜBİTAK tarafından proje süresi boyunca maksimum 720.000 TL araştırma desteği verilecektir. Maksimum proje süresi 24 ay olabilmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 27 Haziran 2019
Ana alanlar: Sağlık, makina-imalat, otomotiv, tarımdır.
Bilgi için: https://ab-ilan.com ı Manşet

Yorumlar (0)