Mobilite alanında 31 projeye destek
Kritik teknolojileri yerli ve milli imkanlarla geliştirmeyi hedefleyen Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı ile mobilite alanında 31 yeni proje desteklenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Hamle Programı’nın Mobilite Çağrısı’nın sonuçlarını açıkladı.
Türkiye’nin teknoloji düzeyi yüksek alanlarda cari açık verdiği ürünleri yerlileştirme hedefiyle yola çıkan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’nda 2021 yılında açılan ilk çağrı olan Mobilite Çağrısı’nda değerlendirme süreci tamamlandı. 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi ile On Birinci Kalkınma Planı hedefleri doğrultusunda hazırlanan Mobilite Çağrısı’nda değerlendirme sürecinin ardından 102 proje için karar verildi.
Bağımsız değerlendirme firmalarının yerinde ziyareti, komisyon ve komite incelemeleri sonrasında Ar-Ge ve üretime yönelik yatırım harcamaları içeren 31 projenin toplam büyüklüğü 3.6 milyar lira düzeyinde oluştu.
MÜSİAD 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Ödülleri töreninde Mobilite Çağrısı kapsamında desteklenecek projelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kimya, eczacılık, elektronik gibi sektörlerle Hamle Programı’nı genişleteceklerini açıklayarak, “3 buçuk milyar sabit yatırımla 161 milyon lira Ar-Ge harcaması yapılacak” dedi.
Hamle Programı nedir?
Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı, teknoloji seviyesi yüksek veya yoğun dış ticaret açığı verilen ürünlerin yerli imkân ve kabiliyetlerle üretilmesi amacıyla hayata geçirildi. Katmadeğerli üretimin arttırılmasını hedefleyen program ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK, KOSGEB gibi bağlı ve ilgili kuruluşlar tarafından verilen destekler tek pencereden yönetiliyor.