banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

banner626

COVID-19 Ekonomisi’ne Küresel proje destekleri

Koronavirüsle küresel mücadele döneminde genç küresel girişimciler için de proje temelli küresel işbirlikleri imkanları oluştu.

DESTEK-TEŞVİK 01.07.2020, 00:02 29.07.2020, 20:48
19702
COVID-19 Ekonomisi’ne Küresel proje destekleri
banner625

Koronavirüsle küresel mücadele yeni bir küresel ekonomik alan ile birlikte genç küresel girişimciler için proje temelli küresel işbirlikleri imkanı oluşturuyor. Bu bağlamda bir pencere açıyoruz: www.projelervefonlar.com 1500’ün üzerinde veritabanı ile 600’ün üzerinde finans kaynağını tarayan bir arama motoru aracılığıyla proje dünyasını ücretsiz izleyecek girişimci okurlarımızın dikkatine bazı örnek projeler sunuyoruz.

COVID-19 Genç Liderler Fonu (One Young World)
Koronavirüs gençlerin hayatını inanılmaz bir şekilde değiştirdi. Sosyalleşme anlayışından, eğitim görme yöntemine kadar birçok değişikliğe adapte olmaya çalışan gençler, bu dönemi olabildiğince az hasarla atlatmaya çalışıyor. Covid-19 Genç Liderler Fonu, dünyadaki genç liderlerin, doğrudan koronavirüs salgınıyla mücadele eden girişimlerini finanse etmek için kuruldu. Bu sürecin atlatılması konusunda destek vermek isteyen, fikir üreten genç liderler bu fondan yararlanabiliyor.
One Young World, genç liderlerin insanlık tarihinin en önemli parçası olduğuna inanıyor. Yenilikçi düşünme kapasiteleri, dijital araçları anlama ve geliştirme yetileri ve sosyal sorumluluk bilinci, onları herhangi bir insani zorluğu, özellikle de bu salgını ele almada güçlü bir aktör yapıyor. Covid-19 Genç Liderler Fonu, yüz maskeleri üretmekten, uzak bölgelere el dezenfektanı sağlamaya, sağlık çalışanlarına son teknolojiyi ulaştırmaktan, mültecileri sağlık hizmetleriyle buluşturmaya kadar yaşamın her kesiminden çeşitli sorunlara çözüm bulmak isteyen gençleri destekliyor.
Projeler ve Fonlar’da Covid-19 hakkında birçok hibe fırsatı bulunuyor. Girişimciler bunları inceleyerek, aradığı finansal desteğe ulaşabilir ve fikirlerini hayata geçirerek dünyamızı bir adım öteye taşıyabilirler.
Bilgi için: https://www.projelervefonlar.com/ covid-19-ve-genc-liderler-fonu/

Koronavirüs ve doğanın yenilenmesi
Covid-19’un yayılımını azaltmaya ve böylelikle sağlımızı korumaya çalışırken azalan taşıt kullanımı, gelen uçuş ve şehirler-arası yolculuk kısıtlamaları sonucunda hava kirliliği yaklaşık yüzde yirmi azaldı. Harvard Üniversitesi’ndeki bilim insanlarına göre trafiğin yarattığı kirlilik akciğerlere büyük hasar verirken koronavirüsün öldürme ihtimalini de artırıyor.
Doğaya oldukça iyi gelen bu dönem ile dünya adeta bir yenilenme içerisine girdi. Uygulanan karantinalar, sanayi çalışmalarını da durma noktasına getirdi. Bu da küresel karbon ve azot dioksit emisyonunu azaltan etkenlerden biri oldu. Hayvanlar ise sokakların boşalmasının şokunu yaşıyor. Doğaya iyi gelen bu süreçte pek çok ülkede yaban hayvanları, karantina uygulanan boş şehirlere indi.
Bu süreç bittiğinde ve tekrar sokaklara çıktığımızda yine doğaya aynı zararları vermemek için gördüğümüz durumdan ders çıkarmalı ve bu konuda neler yapabileceğimizi analiz etmeliyiz. Tüm dünya olarak daha iyiye gitmek için güzel fikirlere, projelere ve hibe desteklerine ihtiyaç var.
Projeler ve Fonlar’da iklim değişikliği, enerji tasarrufu, sürdürülebilir çevre ve daha fazlası hakkında bulunan hibe fırsatları ile projelere mali destek bulunabilir, projeler kolaylıkla hayata geçirilebilir.
Bilgi için: https://www.projelervefonlar.com/ doga-yenileniyor-cevre-konulu-hibeler

‘Koronavirüs Normali’nde sanatsal üretime destek
Evde dijital iletişim: Covid-19 her alanda toplumu etkilediği gibi iletişim alanında da alışkanlıklarımızı değiştirdi. GSMA Intelligence, Nisan 2020’nin başında, dünyada 5.16 milyar mobil kullanıcı bulunduğunu bildirdi. Yani dünyadaki toplam nüfusun yaklaşık üçte ikisi bugün cep telefonu kullanıyor.
GlobalWebIndex Nisan 2020 verilerine göre ise; Covid-19 süreciyle birlikte sosyal medyada geçirilen zaman dünya çapında yüzde 47 artış gösterirken televizyon izleme süresi de yüzde 57 arttı. Son zamanlarda ise aile, arkadaş, meslektaş ve ticari ortaklarla, dijital platformlar aracılığıyla sosyalleşmede çarpıcı bir artış oldu. Uzmanlar bu artışların sonucunda, Covid-19 süreci atlatıldıktan sonra da insanların alışkanlık haline getirdiği dijital medya kullanımının artarak devam edeceğini düşünüyor. Bunun da insanlar üzerinde sosyal ve psikolojik etkileri olacaktır.
Eyebeam, sanatçılardan dijital sistemleri yeniden inşa etmek üzerine fikirler ve eyleme geçirilebilir projeler üretmelerini ve bunlar ile yaşanmış sosyal deneyim arasındaki örtüşmeyi ve etkileşimi geliştirmelerini istiyor. Bu projeye başvurarak konu hakkında hibe desteği alınabilir. Projeler ve Fonlar’da Covid-19 hakkında sağlık, toplum, ekonomi, iletişim ve daha birçok alanda hibeler bulunuyor.
Bilgi için: https://www.projelervefonlar.com/ evde-dijital-iletisim/

‘Yeni Normal’de ihracataİhtisas Serbest Bölgesi destekleri
Koronavirüs etkisi Türkiye’de Ar-Ge ve teknoloji içeriği yoğun, yüksek katmadeğerli mal ve hizmet üretimi ve ihracatını öne çıkardı. Üretim, kurulacak ‘İhtisas Serbest Bölgesi’nde yapılacak. Bu amaçla Cumhurbaşkanı Kararı yayınlandı. İhtisas Serbest Bölgeleri’nde konumlanan Ar-Ge yoğun, yüksek teknoloji ve katmadeğerli ihracat firmalarına şu destekler verilecek:
Firmalara destek miktarı:
a)
İstihdam ettikleri en fazla 10 nitelikli personelin aylık brüt ücretleri, yüzde 50 oranında ve personel başına yıllık en fazla 15.000 ABD doları,

b) Kiraladıkları arazi ve binalara ilişkin kira harcamaları, yüzde 50 oranında ve yıllık en fazla 75.000 ABD doları, en fazla 5 yıl süre ile desteklenecek.
Bölge işleticisi firmaya destek miktarı: Sabit yatırım tutarının yüzde 50’sine kadar, bir defada kullandıkları azami 10 yıl vadeli ve 10 milyon ABD dolarına kadar olan yatırım kredilerinin, faiz veya kar payı giderleri yüzde 50 oranında desteklenecek.Kalkınma Ajansları (KOVİD-19’la Mücadelede 3 Aşamalı Plan)Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından www.sanayi.gov.tr de duyurulan üç aşamalı plan kapsamında;
Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı: Birinci aşamada Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı oluşturmaktadır. Bu programla salgın riskinin ülkemizde yayılımını en aza indirmeye yönelik acil çözüm sunan projeler desteklenecek. Programın üç temel önceliğini de virüsün yayılımının önlenmesi ve kontrol altına alınması, halk sağlığı için acil hazırlık ve müdahale çalışmaları, salgının ülke ve bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılması oluşturuyor. Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programına göre; yenilikçi uygulama geliştirenler desteklenirken programdan kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte, sivil toplum örgütleri ile firmalar yararlanabilecek. Türkiye genelindeki 26 ajansın hepsi bu süreçte yer alacak. Haftanın her günü elektronik olarak başvuru yapılabilecek.
Bütçe: Programın toplam bütçe büyüklüğü de yaklaşık 220 milyon lira olarak belirlendi. Bir ay süreyle askıda kalacak programa başvurular üç gün içinde sonuçlandırılacak.
Süre ertelemeleri: Kovid-19 ile mücadele uygulanacak tedbirlerden ikincisi ise süre ertelemeleridir. Bu tedbirle ajans desteklerine başvuru süresi 2 ay ötelendi ve uygulaması devam eden projelere ilişkin sözleşme süreleri de 2 ay süreyle uzatıldı.
Salgın sonrası iyileştirme: Planın üçüncü aşaması ise salgın sonrası iyileştirme çalışması olacak. Bu kapsamda, tüm kalkınma ajansları, Kovid-19 salgınının bölgelerindeki sosyo-ekonomik etkilerinin iyileştirilmesine dönük çalışmalara şimdiden başlayacak ve salgından en çok etkilenen sektörler ve toplum kesimleri için yapılabilecekler bölgesel düzeyde tespit edilip, raporlanacak. Bu raporların ulusal düzeyde yapılacak çalışmalara da girdi teşkil etmesi planlandı.
Bilgi için: https://sanayi.gov.tr/merkez-birimi/b94224510b7b/duyurular

Yorumlar (0)