banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

Alışan Lojistik kapasitesini 2 yeni depoyla artırıyor

Alışan Lojistik, Hadımköy’de 23.000, Muallimköy’de 26.000 Euro palet kapasiteli iki yeni depo açmaya hazırlanıyor. Alışan Lojistik CEO’su Damla Alışan, “Tüm yatırımlarımızı 2024’te dijital, insan kaynağı, tedarik zincirinin efektif kullanımı gibi projelerin yanı sıra müşteri memnuniyeti odaklı Ar-Ge projelerine odakladık” dedi. 

LOJİSTİK 01.07.2024, 00:01
636
Alışan Lojistik kapasitesini 2 yeni depoyla artırıyor

Tehlikeli kimyasallar dahil olmak üzere, kimya sanayisi ile hızlı tüketim ürünleri, gıda, tarım ve daha birçok sektördeki müşterilerine uluslararası nakliye, depo/antrepo, dökme kuru yük, dökme likit ve enerji taşımacılığı gibi hizmetleri sunan Alışan Lojistik, ayrıca; sektörde ‘kontrat lojistiği’ diye de ifade edilen entegre lojistik hizmetleri ile müşterilerinin taleplerini A’dan Z’ye kurgulayarak, ihtiyaca özel, katma değeri yüksek çözümler geliştiriyor.
Alışan Lojistik, 2023’te küresel liman işletmecisi ve kargo paydaşlarına güvenilir tedarik zinciri ortağı olan PSA International ile kurduğu ortaklık ile müşterilerine gelişmiş, uçtan uca izlenebilir bir şekilde hizmet veriyor.
“Bizi biz yapan, bizi farklılaştıran değerler arasında ‘uzmanlaşmak’ yatıyor” vurgusu yapan Alışan Lojistik CEO’su Damla Alışan, “Ağırlıklı olarak kimya ve petrokimya alanındaki deneyimimizle bugün Türkiye’nin en büyük lojistik şirketleri arasında yer alan bir marka olarak, müşterilerimizin taleplerini A’dan Z’ye kurguluyor ve ihtiyaca özel katma değeri yüksek çözümler sunuyoruz” diye konuştu.
Alışan, “Önceliğimiz, her zaman müşterilerimizin ihtiyaçları. Şirket olarak en önemli kabiliyetlerimizden biri de müşterilerimizin depolama ve her alandaki lojistik ihtiyaçlarını uzman kadrolarımızla kurgulayarak terzi işi lojistik çözümler üretmek” dedi.
2024’te bir önceki yılın yatırımlarını büyüterek devam ettiklerini söyleyen Alışan, “Temmuz’da Hadımköy’de 23.000, Muallimköy’de 26.000 Euro palet kapasiteli iki yeni depomuzu hizmete açmayı planlıyoruz. Çevre dostu filo yenileme çalışmalarımız ve elektrikli araç fizibilitelerimiz ise sürüyor. Öte yandan, kimya sektörü ile elektrikli araç bataryaları, LNG gibi yükleri de kapsayan tehlikeli madde taşımacılığı alanındaki uzmanlığımız nedeni ile biz de Alışan olarak, tüm yatırımlarımızı 2024’te dijital, insan kaynağı, tedarik zincirinin efektif kullanımı gibi projelerin yanı sıra müşteri memnuniyeti odaklı Ar-Ge projelerine odakladık” açıklamasını yaptı.
Sürdürülebilirliğin şirketin odak noktası olduğunun altını çizen Alışan, yaptıkları çalışmalar ve sundukları hizmetler ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ‘Yeşil Lojistik Belgesi’, SQAS’de başlatılan Operation Clean Sweep’nin (OCS) (İyi Süpürme Hareketi) de tüm gerekliliklerini yerine getirerek OCS sertifikası aldıklarını kaydetti: “Ayrıca, Londra merkezli uluslararası sivil toplum kuruluşu Karbon Saydamlık Projesi (Carbon Disclosure Project-CDP), 2023 çevresel performanslarını açıkladı. Özellikle iklim risklerinin yönetimi başlığı için ‘A’ puanı alan Alışan Lojistik’in genel skoru ise ‘B-‘ olarak yayınlandı. Bu derecelendirme ile şirketimiz, global ortalamanın üzerine çıkarak, lojistik sektöründeki çevreye duyarlı yaklaşımını ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunma kararlılığını bir kez daha kanıtladı.”
Dijital dönüşüm çalışmaları konusunda da bilgi veren Alışan, şirketin, sektörde bulunan ve Bilim ve Sanayi Bakanlığı tarafından onaylı 13 Ar-Ge merkezinden ikisinin kurucusu olduğunu anlattı: “Burada, gerçek ve sanal dünyanın birlikte hareket ettiği, kullanıcıların ve ulaşım araçlarının birbirleriyle iletişime geçtiği, böylelikle de süreçlerin hatasız ve daha verimli işlendiği bir çalışma sistemine odaklanıyor; müşterilerimizin iş takip sistemleriyle konuşan, entegrasyon kabiliyeti yüksek yazılım teknikleri hayata geçiriyoruz. İstanbul ve Konya bu manada üssümüz diyebiliriz. 50’ye yakın uzmanımızla Ar-Ge merkezlerimizde gerçekleştirdiğimiz projelerden biri olan ‘Derin Öğrenme ve Görüntü İşleme Teknikleriyle Resmi Evrakların Takibi ve Kontrolü’ projemiz ile geçtiğimiz yıl, Türkiye’nin en geniş kapsamlı Bulut ve Yapay Zeka Zirvesi’nde ‘Future Of Cloud & AI Awards 2023’, ‘Maliyet Verimliliği’ kategorisinde ödül aldık. PSA’nın küresel ağının yetenekleriyle güçlenerek dijitalleşme yatırımlarıyla da lojistik sektöründe önemli farklar yaratacağız.”

Yorumlar (0)